Sądzę, że oba te miasteczka gniotą ten komercyjny Hvar, który jest największą wydmuszką w Chorwacji.
Jelsa ma swój urok późnym wieczorem. Światła portu połączone z chorwacką muzyką mają ten jedyny klimat.
Roxi napisał(a):andeo napisał(a): kurcze ,dziwne to ...czyli co,tylko na autonogach od strony Sv Nedjelji i groty?
Na to by wyglądało, chyba że my jakoś pechowo trafiliśmy.
Poczekamy, może ktoś jeszcze napisze jak to w tym roku wygląda.
kaeres napisał(a):Odpuszczam Sv. Nikole.
Za dużo niewiadomych i za duże ryzyko.
PS. Z relacji o Hvar wiele z Was pisze z taką lekkością o pokonanych trasach pieszych czy samochodowych.
Jechałem drogą Sv. Nedelja - Dubovica, przebyliśmy z rodziną zejście i wejście do Dubovicy o czym już wspomniałem, zaliczyliśmy Spilje (jaskinia i pozostałości po klasztorku Augustyniaków) o dość wczesnej porze bo ok. 8 rano aby nie było za gorąco.
Dla Was to wszystko pestka.
Ja natomiast mam zgoła odmienną opinię.
andeo napisał(a):Ja z ręką na sercu przyznaję trochę racji kaeres ,choć nie wiem jaką szutrówką jechałeś na Dubovnicę ,my jechaliśmy piękną drogą ,zostawiliśmy samochód na górze przy ulicy i po prostu zeszliśmy na plażę
BraveSirRobin napisał(a):My byliśmy na Nikoli 6 lub 7 lipca. Faktycznie, szlaban był, przed podjazdem na szczyt, trochę za konobą Kolumbić, ale tuż przed nim, po lewej stronie był wyrównany plac, który wyglądał jakby był przygotowany właśnie na parking. Żadnych kamieni ułożonych tam nie było. Spokojnie zmieściłyby się tam kilka samochodów i tam właśnie parkowaliśmy.
kaeres napisał(a):Sądzę, że oba te miasteczka gniotą ten komercyjny Hvar, który jest największą wydmuszką w Chorwacji.
Jelsa ma swój urok późnym wieczorem. Światła portu połączone z chorwacką muzyką mają ten jedyny klimat.
majeczka napisał(a): polecam prom z Drvenika i przejazd Rivierą Makarską. Samym promem płyniesz ok. 20 minut, ale wierz mi warto.
Tytusdj napisał(a):Promy ze Splitu są znacznie większe.
Do Splitu dojedziesz szybciej, do Drvenika jedzie się dłuzej, ale nie jakoś dramatycznie, może godzinę zakładając, że pojedziesz tunelem. Co czeka Ciebie w porcie jest nieprzewidywalne,ale powiem, że jadąc parę razy w różnych porach do Stari Gradu nie widziałem nigdy kolejki na prom ani ogromnego ruchuz promu, chyba ludzie instynktownie wybieraja Drvenik
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne