Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 04.07.2015 21:40

:D Tak ,ja też zwykłą plażę,która jest bardzo ładna i dno ,powiedzmy łagodne ,a o lagunce to tak przy okazji wspomniałam ,jak dla mnie to laguna przypomina raj z tą porzuconą łodzią ,przepięknie tam jest.My natknęliśmy się jeszcze na grupkę Polaków wspinających się po skałach .Cudnie było achhhhh :hearts:
Martynko,nie wiem czy będę się rozpisywać,podążyliśmy śladem Ciebie,Mariusza77 i Mikromir ,nie wszystko się udało zrealizować,największe moje rozczarowanie ,że nie weszliśmy na Sv Nikola,choć byliśmy już w jaskini...niestety córa nie była w najlepszej formie i było bardzo gorąco,nie chcieliśmy jej forsować.Zaplanowaliśmy więc wjazd na górę ,ale i samochód się zbuntował :twisted: ..... no i chciałam odwiedzić zatokę w Pokriveniku oraz w Gromin Dolac ,ale zrezygnowaliśmy z 3 dni pod namiotem i nie zdążyliśmy tych miejsc zobaczyć...mamy po co wracać.Za to był Humac i jaskinia,była jaskinia w Sv Nedjeli,była laguna ,St Grad,Hvar,Jelsa ,Vrboska ,były lawendowe pola ...no zadowolona jestem i zachwycona tym wszystkim :)
może jakiś skrócik z kilkoma fotkami zrobię ,coś w stylu"co można zobaczyć w 7 dni na Hvarze " :)
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 06.07.2015 07:31

andeo napisał(a):fajna płytka plaża jest w okolicy Jelsy -Soline,bardzo tam lubiliśmy plażować.
(...)
Aha,w Soline jest bardzo rozwinięte zaplecze gastronomiczne,placinki pycha ,są prysznice na plaży ,jest cień i auto można zostawić troszkę dalej od plaży w lasku za darmo lub zapłacić 10 kuna za cały dzień na parkingu blizej plaży.

To jest ta plaża we Vrboskiej ?
https://goo.gl/maps/9fiD4
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 06.07.2015 08:55

Tak ,to ta plaża,nie widać tu,ale są tam bary,sklepiki,toalety,dmuchany plac zabaw dla dzieciaków i dorosłych,jak będziecie szybciej ,to znajdzie się miejsce w cieniu :) nie jest może najpiękniejszą plażą na Hvarze,ale praktyczna i wygodna dla nie umiejących pływać i dzieci :)
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 06.07.2015 09:41

Dzięki za pomoc.
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 06.07.2015 11:19

Nie ma sprawy :)
daniel1961
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) daniel1961 » 07.07.2015 13:29

Kochani, czy jest ktoś obecnie w Jelsie na Holiday?
Dużo"luda" ?
Interesuje mnie rezerwacja pod przyczepę od niedzieli 19 lipca.
Pisałem ale bez odzewu ze strony kempingu.
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 09.07.2015 11:06

...
Ostatnio edytowano 30.09.2015 08:12 przez andeo, łącznie edytowano 2 razy
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 10.07.2015 22:27

Na której z tych plaż/zatok jest gastro, ew. lody, naleśniczki dla dzieciaków ?
- Prapatna
- Dubovica
- Pokrivenik

Z góry dzięki.
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 10.07.2015 22:43

daniel1961 napisał(a):Kochani, czy jest ktoś obecnie w Jelsie na Holiday?
Dużo"luda" ?
Interesuje mnie rezerwacja pod przyczepę od niedzieli 19 lipca.
Pisałem ale bez odzewu ze strony kempingu.

Czuć sezon ale nie w pełni.
Nie kumam jednak kempingów więc o to mnie nie pytaj,
Malvka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Malvka » 10.07.2015 22:58

andeo napisał(a)::D Tak ,ja też zwykłą plażę,która jest bardzo ładna i dno ,powiedzmy łagodne ,a o lagunce to tak przy okazji wspomniałam ,jak dla mnie to laguna przypomina raj z tą porzuconą łodzią ,przepięknie tam jest.My natknęliśmy się jeszcze na grupkę Polaków wspinających się po skałach .Cudnie było achhhhh :hearts:
Martynko,nie wiem czy będę się rozpisywać,podążyliśmy śladem Ciebie,Mariusza77 i Mikromir ,nie wszystko się udało zrealizować,największe moje rozczarowanie ,że nie weszliśmy na Sv Nikola,choć byliśmy już w jaskini...niestety córa nie była w najlepszej formie i było bardzo gorąco,nie chcieliśmy jej forsować.Zaplanowaliśmy więc wjazd na górę ,ale i samochód się zbuntował :twisted: ..... no i chciałam odwiedzić zatokę w Pokriveniku oraz w Gromin Dolac ,ale zrezygnowaliśmy z 3 dni pod namiotem i nie zdążyliśmy tych miejsc zobaczyć...mamy po co wracać.Za to był Humac i jaskinia,była jaskinia w Sv Nedjeli,była laguna ,St Grad,Hvar,Jelsa ,Vrboska ,były lawendowe pola ...no zadowolona jestem i zachwycona tym wszystkim :)
może jakiś skrócik z kilkoma fotkami zrobię ,coś w stylu"co można zobaczyć w 7 dni na Hvarze " :)

A gdzie dokładnie jest ta rajska laguna z porzuconą łodzią?? Chętnie odwiedzę :)
Rero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rero » 10.07.2015 23:07

Hvar - Kemping Holiday i okolica /dla Daniela1961/... 10.7.2015 - bardzo "malo luda" :) :) :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano 11.07.2015 06:49 przez Rero, łącznie edytowano 1 raz
m.a.c.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) m.a.c. » 11.07.2015 06:34

Szukam na forum, lookam na mapę i nadal nie wiem - jak najlepiej dostać się z autostrady do Drvenika? Którym zjazdem? Którędy jeździcie :?:
cooleczka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cooleczka » 11.07.2015 07:07

Pozdrawiam ze słonecznego Ivana ;)
Jest okrutnie gorąco ;)
Podzielę się z Wami jedna historia. Zostawiłem w morzu przycumowany ponton, w nocy nadeszła burza i straszny wiatr, myślałem, ze rano gumiaka nie będzie, tymczasem... Leżał wygodnie na betonie przymocowany i zabezpieczony nie wiadomo przez kogo... Taka to Chorwacja ;)
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 11.07.2015 07:54

Uczynni to ludzie i serdeczni.
Krzysiek, a ty musisz się ruszyć z tego Ivana.
Faktycznie na Hvarze upał coraz większy i taka tendencja ma się utrzymać aż do 36-37'C.

Pytam jeszcze raz moi kochani.
Czy na plaży Dubovica i Prapatna jest gastronomia dla dzieci ?
Pozdrav z Jelsy.
St.Witch
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) St.Witch » 11.07.2015 09:02

cooleczka napisał(a):Pozdrawiam ze słonecznego Ivana ;)
Jest okrutnie gorąco ;)
Podzielę się z Wami jedna historia. Zostawiłem w morzu przycumowany ponton, w nocy nadeszła burza i straszny wiatr, myślałem, ze rano gumiaka nie będzie, tymczasem... Leżał wygodnie na betonie przymocowany i zabezpieczony nie wiadomo przez kogo... Taka to Chorwacja ;)

Tacy to ludzie... :D W zeszlym roku na Hvarze ,nad ranem (ok 5,)gdy zblizala sie burza (my jeszcze niczego nieswiadomi, pograzeni w blogim snie) nasze i nie tylko nasze morskie gadzety zostaly zabezpieczone w jaskini przy plazy przez dwie panie z ...Polski.I wcale mnie nie dziwi ze z Polski.Zyczliwosc nie ma narodowosci.Inna sprawa,ze pare dni pozniej z tej samej jaskini, te same gadzety zostaly sobie przywlaszczone przez...morze :) Taki byl sztorm :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 121
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies