Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 08.02.2009 16:22

Znalazłam zdjęcie z tym cyplem na ktorym znikneli.
Obrazek
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 08.02.2009 16:49

Mdziumka, do kampu w Zavali trzeba zjechać w dół od "głównej" drogi przy małym sklepie spożywczym, po dojechaniu do zabudowań (do tej pory cały czas w dół) jechać jeszcze trochę w prawo (płasko, mniej więcej równolegle do brzegu) i patrzeć w lewo aż się zobaczy kamp. Dobrze szukać, jest trochę schowany. Niestety chyba nie mam zapisanego numeru tel. ani adresu.
pzdr :)
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 08.02.2009 17:09

A może ktoś ma zdjęcia z tego kampingu (ja go nie widziałam będąc w Zavali) albo www?
Mdziumka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mdziumka » 08.02.2009 17:56

zawodowiec napisał(a):Mdziumka, do kampu w Zavali trzeba zjechać w dół od "głównej" drogi przy małym sklepie spożywczym...
pzdr :)

Całe szczęście Zavala to nie metropolia więc mam wrażenie,ze taki opis w zupełności mi wystarczy.Pojedziemy krok po kroku (a może raczej słowo po słowie) tak jak opisałeś. W tym roku z pewnością tam zawitamy ,jeśli nie na dłuższy pobyt to z pewnością na mały zwiad. :D Dzięki bardzo.
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 08.02.2009 19:08

Ally, Mdziumka - to co mam to wrzucam :)

Obrazek Obrazek

Strony www nie znalazłem.
Mdziumka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mdziumka » 08.02.2009 19:21

Dzięki, zawodowiec :lol: Przeczesaliśmy forum i naszym zdaniem ten camping to PETARCICA. A może Janusz wie coś na pewno?
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 08.02.2009 19:39

Teraz poszukałem w sieci i też na tą nazwę natrafiłem, pewnie z braku innych możliwości to jest ten.
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 08.02.2009 20:16

Najwyższy czas żebym i ja się zapisała to tego klubu :) Rok temu Hvar mnie urzekł przede wszystkim życiem podwodnym, które można było podziwiać i podziwiać bez końca, ale także klimatyczną Jelsą- eh te wieczorne spacery :wink:, drogami, że aż strach było podczas jazdy w bok spoglądać:) i oczywiście wszech obecnymi pięknymi widokami.
Jak tak mi się na wspomnienia zebrało to wrzucę kilka fotek z naszej kolekcji :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.02.2009 21:12

Mdziumka napisał(a):Dzięki, zawodowiec :lol: Przeczesaliśmy forum i naszym zdaniem ten camping to PETARCICA. A może Janusz wie coś na pewno?

Niestety nie wiem. Przeczesałem przy pomocy "mojej pomocnicy" google. ale nic na temat kempingu w Zavali nie znalazłem.
W tym przypadku trzeba się zdać na opis zawodowca.
Być może jest to mały kemping przydomowy przy jakimś apartamencie w Zavali.
Czy tak Kamilu :?:
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 08.02.2009 21:14

Roksa_ napisał(a):drogami, że aż strach było podczas jazdy w bok spoglądać:)

Roksa, bo pierwszy raz byłaś, następnym razem już będziesz się czuła jak na płaskiej szerokiej ulicy :lol:

Na Twoim ostatnim zdjęciu (patrząc na kierunek Vis) jak się przyjrzeć to widać najdalszą i najmniejszą wysepkę, taką małą i szarą. To chyba Štabmedar, "wyspa z jajami" jak ją znajomy nazwał (ten od "samych Polaków" :lol: ). Zacumowanie naszego pierdolotu przy skałach pod Štambedarem przy silnym prądzie i sporej fali to dla nas zupełnych żółtodziobów było spore wyzwanie :) Na wysepkę z jednej strony jest łagodniejszy dostęp, a z drugiej (gdzie zacumowaliśmy) jest skalna ściana nad wodą i pod wodą, na kilkadziesiąt metrów w górę i w dół. Pod wodą jest podobno jedno z ciekawszych miejsc do nurkowania z butlami w okolicach Hvaru. Wejście z wody na szczyt skały tylko na pierwszych 15-20 metrach wymaga odrobinę umiejętności wspinaczkowych a wyżej ściana się trochę kładzie - polecam wejście jak ktoś ma psychę i się pewnie czuje :) Z dolnych partii ściany można skakać, woda jest bardzo głęboka czyli bezpieczna. Ja się odważyłem skoczyć z jakichś 10 metrów, na nogi oczywiście, potem wlazłem jeszcze raz ale z jeszcze większej wysokości już nie miałem psychy żeby skakać, tylko sobie wylazłem na sam szczyt wyspy. Z drugiej strony jak mówiłem jest łatwe zejście.

Janusz, ten kamp nie jest taki mały, powiedzmy że w dolnej strefie stanów średnich :D Można powiedzieć że przydomowy bo gazdowie mają też apartmany.
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 08.02.2009 21:26

Leszek Skupin napisał(a):Latarnia morska na Hvarze została przez tylu fotocromaniaków obfocona ze wszystkich stron, że myślę, że możnaby było się pokusić o konkurs fotograficzny "Hvarska latarnia" Wybralibyśmy najładniejszą... tylko co na to Morski :?: :roll: ;)

Morski na to: ne ma problema, ale żeby tu nie śmiecić chętnych zapraszam do wątku konkursowego:

forum/viewtopic.php?p=346167#346167

pozdrav K
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 08.02.2009 22:22

Roksa_ napisał(a):Najwyższy czas żebym i ja się zapisała to tego klubu :)

Roksa, witaj po powrocie i w klubie :D Widzisz, ile tu się działo, jak Ty szusowałaś po stokach :D Udało się rozkręcić taki fajny wątek :D Jak widać, mało kto jest obojętny na uroki Hvaru :twisted:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 09.02.2009 09:31

No ba :)
Wy w tym roku będziecie mieli przyjemność cieszyć się pobytem na lawendowej wyspie, my poczekamy jeszcze rok, bo na te wakacje to już plan jest i niestety Hvar się już nie zmieścił w terminach. Przynajmniej apetyt wzrośnie i pobyt będzie smakował jeszcze lepiej :wink: ,

P.s. Poza tym, mój awatar zobowiązuje :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.02.2009 11:12

Ja może coś wkleję po wakacjach... Ivan Dolac "Tri Palme" Byli tam Pietro i Aga...
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 09.02.2009 13:18

Wystarczyło mieć kłopoty techniczne kilka dni a tu już tak się wiele za-działo.
maslinka napisał(a): Udało się rozkręcić taki fajny wątek :D Jak widać, mało kto jest obojętny na uroki Hvaru :twisted:

Wyspa lawendowa chociaż nie jest tą, która zostawiła na nas najlepsze wrażenia ze wszystkich wysp na których byliśmy, jest tą którą zawsze wspominać będziemy jako najpiękniej i najintensywniej pachnącą na piniowo i ziołowo a czasem i lawendowo. Nie jesteśmy całkiem obojętni na te uroki Hvaru :D

Zapisujemy się kilkoma linkami.

Na Hvar
Ivan Dolac
Sv Nikola
Kasia - gdzie rośnie lawenda?
Zatoka Dubovica, Hvar, twierdza Spanjol, plaża w Malo Zarace
Jelsa, Vrboska, półwysep Glavica
Stari Grad, Pałac Hektorovica, wzgórze Glavica

Może inni również wkleiliby linki do swoich relacji z Hvaru, powstała by w tym temacie taka mała "biblioteka" :?: Oczywiście pod opieką wspaniałej gospodyni tego wątku Maslinki, która mogłaby je zebrać i powklejać np do swojego pierwszego postu :?:

Kulki
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 12
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone