Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 16.04.2015 16:13

Maslinka ostatnio była na campie Holiday właśnie, od niej czerpałam cenne informacje:) i była też na campie Paklina.

Ja osobiście Lili bardzo lubię, choć trochę zmieniły nam się priorytety i dlatego wybraliśmy Holiday. Zresztą byliśmy tam dawno: w 2005 i w 2009 roku. A popularność tego campu bardzo wzrosła od tamtej pory. Dla mnie nie jest klaustrofobiczny, a zejście na plażę do przeżycia-a byliśmy tam kiedy dzieci miały 3 lata i rok :) daliśmy radę :D
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 16.04.2015 16:29

andeo napisał(a):Wiem ,że Maslinka była w którymś z tych dwu i opisywała ,więc jeszcze poszperam w jej relacjach .)

Żebyś nie musiała zbyt długo szperać :D Tutaj masz Holiday, a tutaj - Paklina w Ivan Dolcu.

Tak jak napisała Ania, Holiday na duży plus. Przestronnie, cień, zawsze ciepła woda, blisko do centrum Jelsy. Camp Paklina była dosyć zatłoczony, z tym, że byliśmy tam w pierwszej połowie sierpnia.

I Jelsa, i Ivan Dolac mają dla mnie niepowtarzalny urok. Do Jelsy mam szczególny sentyment, ale w Dolcu na pewno znajdziesz wyjątkowy klimat, piękne plaże, trzy knajpki i cudne widoki. Czego chcieć więcej 8)
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 16.04.2015 17:29

Dzięki Dziewczyny.My będziemy na początku lipca i chyba ten Holiday jakoś tak mi się najbardziej podoba ,ale Paklinę też jeszcze zobaczę.Przypomnę sobie relacje Agnieszki z przyjemnością ;)
Jesli wybierzemy Holiday, to do Ivana D na plażę pewnie i tak zawitamy .dzięki za pomoc.
krystian1234
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystian1234 » 16.04.2015 19:08

Mikromir napisał(a):
krystian1234 napisał(a):O Chorwacji moge gadac i czytac godzinami.

No to tutaj będziesz miał raj.
Ale coś mi się zdaje, że Ty chyba jednak do Velo Zarace jedziesz?

Tak jest robinsonada Elizabeta lezy w zatoce Zarace.
Tytusdj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tytusdj » 16.04.2015 22:17

A czasem nie Torac?
Tytusdj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tytusdj » 16.04.2015 22:23

AniaJ. napisał(a): Ivan Dolac to super miejscówka na wakacje według mnie.

Możesz rozwinąć dlaczego I Dolac tak ci się podoba?
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 16.04.2015 22:49

krystian1234 napisał(a):
Mikromir napisał(a):Ale coś mi się zdaje, że Ty chyba jednak do Velo Zarace jedziesz?

Tak jest robinsonada Elizabeta lezy w zatoce Zarace.

Skojarzyło mi się z Elizabeth w Torac. Podobna nazwa i też robinsonada. To już nie szukaj Natko_ :wink: Rzeczywiście Elizabeta jest w Velo Zarace - bardzo fajnie, bo w czerwcu spokojnie, a dość blisko do ciekawych miejsc na wyspie i zatunelowych pięknych zatok przy drodze pożarowej. No i ten niesamowity skalny ząb robi wrażenie. Tylko pozazdrościć. :wink:
W relacjach kilka razy się pojawiało to miejsce, na pewno znajdziesz.
Zresztą nawet w zeszłym roku ktoś tam stacjonował:
kalendarz-wyjazdowy-wakacje-2014-t43711-540.html?hilit=velo%20zarace#p1379396
Miłego pobytu :)
lillylive
Croentuzjasta
Peka na wyspie Hvar

Nieprzeczytany postnapisał(a) lillylive » 19.04.2015 19:14

Witam serdecznie
Czy na wyspie Hvar mozna zjeść pyszną peke? Jeśli tak poproszę o namiary,mogę polecić super agroturystykę na wyspie Korcula gdzie serwują wyśmienita peka,jak również mozna zakupic owoce z sadu ,sery i inne....
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 20.04.2015 19:23

Mój zaprzyjaźniony Chorwat (podobnie jak Makłowicz) zawsze polecał nam Konobę Virsnik. Trzeba tylko wcześniej zamówić bo jak się zdążyłam zorientować (nigdy co prawda nie jadłam) na przygotowanie peki potrzeba czasu. :) Mają nawet swoją stronę internetową.
m.a.c.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) m.a.c. » 20.04.2015 20:29

Czy w Jelsie nadal są najlepsze lody na wyspie? Ma ktoś aktualny ranking? :wink:
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 21.04.2015 19:38

Jak najbardziej nadal. :-D
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 22.04.2015 08:19

Czas przedurlopowych dylematów ruszył :mrgreen:

Uwielbiam takie problemy.
Czy na Hvar ze Splitu czy z Drvenika? :oczko_usmiech:
I tak sobie siedzę i liczę i ogarnia mnie radość, że to już tak blisko! :hearts:
m.a.c.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) m.a.c. » 22.04.2015 08:21

Właśnie stoję przed tym dylematem :D
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 22.04.2015 08:36

Cel ostateczny to Sv. Nedjelja.
W tym roku chyba będziemy zmuszeni zabrać przyczepkę... Sharan jest spory, ale jednak nie z gumy :) Przez to obliczenia robią się bardziej skomplikowane :twisted: , ale dalej przyjeeeemne!
Jeszcze w sumie muszę tylko dodać kuny za przejazd autostradą na odcinku Split- Drvenik i odpowiedź gotowa :)
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 22.04.2015 11:55

m.a.c. napisał(a):Właśnie stoję przed tym dylematem :D

Ja nie,podjęliśmy decyzję że z Drvenika :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 109
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone