Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.03.2015 09:02

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
Bocian napisał(a):A jak będziesz kupował lawendę w woreczkach to prawdopodobnie kupisz tą ze Slavoniji ;)
Trzeba wiedzieć od kogo kupować :wink:

Jest zgoda :oczko_usmiech:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 06.03.2015 09:51

Mam cichą nadzieje, że w tym roku wypali Hvar :) W końcu rowerowo poznamy wszystkie jego tajemnice :) Zachód słońca na rowerze oglądany z Mikołaja brzmi smakowicie :)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 06.03.2015 09:54

te kiero napisał(a):podpowiedzcie proszę: kiedy, w jakim terminie najlepiej jechać, by uświadczyć takie lawendowe pola?
przełom czerwca i lipca

dziękuję bardzo, tak myślałem że będzie można na Ciebie liczyć, pozdrawiam

Bocian napisał(a):A jak będziesz kupował lawendę w woreczkach to prawdopodobnie kupisz tą ze Slavoniji ;)
Trzeba wiedzieć od kogo kupować :wink:

zakupy również będą (będę uważny :wink: ), ale głównie będzie nam zależeć na krajobrazie
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 06.03.2015 10:52

Trzeba szukać produktów oznaczonych znakiem "Hrvatski otočni proizvod" klik
klik
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 06.03.2015 11:59

Ja w zeszłym roku byłam na Hvarze od połowy lipca i jeszcze udało nam się załapać na widoki kwitnącej lawendy, ale najpiękniej ona kwitnie w okresie o którym pisze Kasia. W tym roku, jak nic nie stanie na przeszkodzie jedziemy smażyć dżemy figowe tzn. w ostatnich dwóch tygodniach sierpnia. ;)
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 07.03.2015 14:29

Ja już się cieszę na te widoki pól lawendowych i zapach pewnie niepowtarzalny :) Przewidujemy wyjazd właśnie na przełomie czerwca i lipca :D
Tego znaku będę wypatrywać przy kupnie ,choć liczę też na to ,że uda mi się ciut zerwać na pamiątkę ;)
Wiem jednak z tego co pisała Kasia ,że żadne krzewy lawendy nie są dzikie i bez właściciela ,więc pewnie będę miała opory :)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 07.03.2015 14:44

Basik_63 napisał(a):Ja w zeszłym roku byłam na Hvarze od połowy lipca i jeszcze udało nam się załapać na widoki kwitnącej lawendy

W Humcu widziałam pewnego spóźnionego nieco pana, który ścinał kwiaty lawendy na swoim polu w połowie sierpnia. Od razu zasuszone. :) Nasz przewodnik trochę się z niego śmiał... :wink:
Tytusdj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tytusdj » 06.04.2015 11:33

Cześć

Czy możecie polecić jakąś sprawdzoną firmę organizującą wycieczki na Otoci Pakleni i do trzech grot? Oczywiście chodzi o dwa odrębne całodniowe wypady.

Interesują mnie także ewentualne różnice w cenach, jak na razie nie znalazłem niczego poniżej 65 euro, ale pewnie te firmy intensywnie reklamujące się przez internet są najdroższe.

pozdrawiam
Wiola-Tom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiola-Tom » 06.04.2015 12:25

Witam wszystkich Miłośników Wyspy Hvar :papa:
Może macie jakieś ciekawe namiary na fajne apartamenty dla 7-osób. Szukamy apartamentu z trzema sypialniami i jedną dostawką w salonie. Mamy też małego pieska (sznaucer miniaturka).
termin naszego wyjazdu to 08.08.-22.08 :P :hut:
Dzięki za ciekawe propozycje i pozdrawiam.
Tomek :papa:
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 06.04.2015 20:50

Tytusdj napisał(a):Cześć

Czy możecie polecić jakąś sprawdzoną firmę organizującą wycieczki na Otoci Pakleni i do trzech grot? Oczywiście chodzi o dwa odrębne całodniowe wypady.

Interesują mnie także ewentualne różnice w cenach, jak na razie nie znalazłem niczego poniżej 65 euro, ale pewnie te firmy intensywnie reklamujące się przez internet są najdroższe.

pozdrawiam

Obawiam się, że taniej nie znajdziesz nawet na miejscu szczególnie jeśli chodzi w Vis i Bisewo (groty) zwłaszcza w sezonie.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 06.04.2015 20:58

Tomanek1920 napisał(a):Witam wszystkich Miłośników Wyspy Hvar :papa:
Może macie jakieś ciekawe namiary na fajne apartamenty dla 7-osób. Szukamy apartamentu z trzema sypialniami i jedną dostawką w salonie. Mamy też małego pieska (sznaucer miniaturka).
termin naszego wyjazdu to 08.08.-22.08 :P :hut:

Czy Ty się przypadkiem parę dni temu nie wybierałeś na Brač?... :roll:
Tytusdj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tytusdj » 07.04.2015 10:45

Basik_63 napisał(a):Obawiam się, że taniej nie znajdziesz nawet na miejscu szczególnie jeśli chodzi w Vis i Bisewo (groty) zwłaszcza w sezonie.

Dzięki, nie jest to pocieszająca wiadomość, ale przynajmniej wiem na czym stoję.

Oj nie będzie to tani wyjazd...
Elizasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elizasz » 08.04.2015 13:35

Witam serdecznie :)
Usłyszałam niedawno, że na wyspie Hvar stoi gdzieś krzyż zrobiony z metalowych odłamków, które poraniły żołnierzy podczas wojny bałkańskiej. Czy ktoś się orientuje, gdzie ten krzyż się znajduje? :roll:
Tytusdj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tytusdj » 08.04.2015 15:33

Basik_63 napisał(a):Obawiam się, że taniej nie znajdziesz nawet na miejscu szczególnie jeśli chodzi w Vis i Bisewo (groty) zwłaszcza w sezonie.

A generalnie gdzie proponujecie wybrać się statkiem/łodzią z Hvaru poza groty?

Już wiem, że wypad do trzech grot obejmuje Bisevo i Vis [zatokę Stiniva] i tam wybiorę się na pewno, bo samo płynięcie szybkim pontonem będzie dla dzieciaków atrakcją. Ale myślałem o czymś jeszcze. Są biura organizujące tylko wypady na Pakleni, ale widziałem także ofertę połączoną, Pakleni, jakaś odludna zatoka na północy Hvaru i Złoty Róg. Róg to widziałem już na tylu zdjęciach, że w środku sezonu zdecydowanie tam płynąć nie chcę, ale jak są jakieś fajne dostępne tylko z morza zatoczki Hvaru to chętnie...

Dzięki za wszelkie rady!
m.a.c.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) m.a.c. » 08.04.2015 21:07

Basik_63 napisał(a):Też polecam Jelsę.

Ja też.. :lol: Wracam w tym roku po 8 latach odkryć ją na nowo (i w większym składzie rodzinnym :wink: )
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 107
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone