Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Belluna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Belluna » 24.01.2015 22:53

Nic to, apartament zarezerwowany, warunki fajne, cena dobra. Będziemy szukać słońca :) w innych zatoczkach. Oby tylko w ogóle gdzieś świeciło :roll:
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 24.01.2015 23:32

Belluna napisał(a):Nic to, apartament zarezerwowany, warunki fajne, cena dobra. Będziemy szukać słońca :) w innych zatoczkach. Oby tylko w ogóle gdzieś świeciło :roll:

Jak się będziesz kręcić po okolicy to zawsze coś fajnego znajdziesz, choć wg mnie to o tej porze roku to najlepiej jest w okolicach Milny. Zaznaczam, że to jest moje bardzo subiektywne zdanie.
johnvip
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) johnvip » 27.01.2015 15:40

Witam miłośników wyspy Hvar (może i ja do nich dołączę). Wiem, że gdzieś na forum jest to opisane ale liczę na wyrozumiałość. W tym roku zaplanowałem pobyt na Hvar (miasto Hvar) i chciałbym tu i ówdzie zajrzeć. Mam pytanie czy te wysepki (foto) przed miastem Hvar można jakoś zwiedzać? Jeżeli tak to jak się do nich dostać? Co ciekawego na wyspie można zwiedzać?
Załączniki:
HVAR.jpg
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 27.01.2015 15:54

johnvip napisał(a):Co ciekawego na wyspie można zwiedzać?

Czary-mary, wyszukiwarka w ruch i w kilka chwil...
co-zwiedzic-na-wyspie-hvar-t18347.html#p261242
hvar-t19490.html#p284881
co-zwiedzic-na-wyspie-hvar-t18347-30.html#p423156
...itd.
A do tego cała masa relacji z wyspy...
klub-milosnikow-wyspy-hvar-t21885.html
Powodzenia w samodzielnych poszukiwaniach... :wink:
GOLDEN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOLDEN » 27.01.2015 15:57

johnvip napisał(a):Witam miłośników wyspy Hvar (może i ja do nich dołączę). Wiem, że gdzieś na forum jest to opisane ale liczę na wyrozumiałość. W tym roku zaplanowałem pobyt na Hvar (miasto Hvar) i chciałbym tu i ówdzie zajrzeć. Mam pytanie czy te wysepki (foto) przed miastem Hvar można jakoś zwiedzać? Jeżeli tak to jak się do nich dostać? Co ciekawego na wyspie można zwiedzać?

Miłej lektury... 8)
https://www.cro.pl/13-dni-na-lawendowej-hvar-t47148.html?hilit=hvar
https://www.cro.pl/w-skwarze-na-hvarze-z-chorwackim-dzinem-w-parze-t38838.html?hilit=hvar
https://www.cro.pl/lawendowy-miesiac-miodowy-hvar-2013-t44379.html?hilit=hvar

Edit: Mikromir mnie uprzedził.... :wink:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 27.01.2015 16:03

GOLDEN napisał(a):Miłej lektury... 8)
...

1. uprzedziła :wink:
2. Dlaczego na tej liście nie ma mojej relacji?... :roll: :mrgreen: :smo:

Pozdrawiam :papa:
GOLDEN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOLDEN » 27.01.2015 16:35

Mikromir napisał(a):
GOLDEN napisał(a):Miłej lektury... 8)
...

1. uprzedziła :wink:
2. Dlaczego na tej liście nie ma mojej relacji?... :roll: :mrgreen: :smo:

Pozdrawiam :papa:

1.Ups.... :oops: Madmuazelle proszę o wybaczenie... :wink:
2.johnvip pytał o wysepki na Hvarze... :roll: nie chciałem go pogrążać jeszcze Czarnogórą... :smo: :mrgreen:
:papa:
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 28.01.2015 11:51

Również zbieram informacje na temat Hvaru i relacja Mikromir jak dla mnie rewelacja .Na pierwszej stronie tego wątku jest spis treści i staram się wszystko wyczytać .Aktualnie czytam drugi raz relację Krzychooo krk-2011-peljesac-2010-hvar-2011-t30377-315.html też super napisana,okraszona pięknymi zdjęciami.
Opisuje w niej ,jak popłynąć na wyspę Brač. Minimartini natomiast polecała z Paklińskich wysp(to te wyspy z fotki) ,wyspę Jarolim,natomiast wyspa SvKlement i plaża Palmizana ponoć bardzo tłoczna.Na te wysepki płynąć można taksówką wodną.To wiadomości jakie tu znalazłam.
a tu
garstka informacji na temat wysepek.
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 29.01.2015 20:20

Te wyspy to Pakleni Otoci i jeśli dobrze pamiętam można na nie popłynąć w ramach fish pikniku właśnie z miasta Hvar.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 29.01.2015 20:32

Basik_63 napisał(a):Te wyspy to Pakleni Otoci i jeśli dobrze pamiętam można na nie popłynąć w ramach fish pikniku właśnie z miasta Hvar.

+ taksówki wodne
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 30.01.2015 12:25

Napisałam o Paklińskich wyspach i taksówkach wodnych :wink:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 30.01.2015 12:42

andeo napisał(a):Napisałam o Paklińskich wyspach i taksówkach wodnych :wink:

Ups, o ja nieuważna... :oops:
azymut38
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) azymut38 » 11.02.2015 15:54

Witam. Planuję w tym roku po raz pierwszy "uderzyć" na Hvar. W zamyśle mam miejscowość Vrboska. Proszę o informację jak wyglądają tam plaże. Rozumiem, że Hvar to mnóstwo kameralnych plaż ale interesują mnie pobliskie w tej miejscowości. Obawiam się skał, żwirek, kamienie to nie problem.
Na forum były jakieś zdjęcia ale niestety padły z racji zmian hostingu na imageshack. Z góry dziękuję za wszelkie fotografie.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 11.02.2015 16:55

azymut38 napisał(a):Witam. Planuję w tym roku po raz pierwszy "uderzyć" na Hvar. W zamyśle mam miejscowość Vrboska. Proszę o informację jak wyglądają tam plaże. Rozumiem, że Hvar to mnóstwo kameralnych plaż ale interesują mnie pobliskie w tej miejscowości. Obawiam się skał, żwirek, kamienie to nie problem.
Na forum były jakieś zdjęcia ale niestety padły z racji zmian hostingu na imageshack. Z góry dziękuję za wszelkie fotografie.

W okolicach Vrboskiej masz wszystkie typy plaż: żwir, otoczaki, kamienie,"piasek", skały, półki...
Wpisz w wyszukiwarkę nazwy plaż "soline", "maslinica"... jest masa zdjęć...
azymut38
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) azymut38 » 12.02.2015 11:03

Dzięki. Zastanawiam się tylko, czy Hvar mnie zauroczy...
Widziałem Krk (Baska), Rab, Pag, Dalmację, Z. Dubrovacką i najmocniej podobało mi się w Breli. Teraz rozważam albo Vrbnik na Krku albo Vrboskę na Hvarze. Co robić ? :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 105
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone