napisał(a) Basik_63 » 02.01.2015 19:14
Od blisko 4 lat jeżdżę do Jelsy, ale plaże wybieram co dzień inną. W Jelsie jest kilka plaż, ale są oblegane i takie sobie. Więc osobiście obojętne mi jest czy mieszkam nad samym morzem czy nie. Sama dzielnica dosyć urokliwa otoczona lasem piniowym. Niedaleko na rivę (kurcze nigdy nie mogę ogarnąć czy pisze się na rivę czy też do rivy). Zresztą w Jelsie wszędzie gdzie byś nie zamieszkał będzie blisko rivy.(czytaj "centrum"). Osobiście polecam plaże w Zavali, Ivan Dolac, Sv. Niedjeli, Gromin Dolc, Dubovica ( to część za tunelowa) po stronie Jelsy polecam plaże w Vrbosce, Malo i Velo Stinivę, Żukową, Digi Dagę. Jest ich tam zresztą cała masa. Warto zaopatrzyć się na miejscu w mapkę Hvaru jest bardzo pomocna w wyborze plaży, na którą będziecie mieli ochotę się wybrać. Polecam Wam wszystkie relacje z pobytu na Lawendowej wyspie, do których linki znajdują się na pierwszej stronie tego wątku (ja z nich korzystałam kiedy jechałam pierwszy raz) na pewno pomogą Wam w wyborze. Osobiście polecam Jelsę może nie ze względu na plaże ale ze względu na to, że jest gdzie pójść wieczorkiem i często coś się tam dzieje w przeciwieństwie do za tunelowych osad.