napisał(a) mariusz_77 » 09.09.2014 14:26
elwirka_ napisał(a)::D
Plan zrobiony, zobaczymy na miejscu co z niego wyjdzie mam nadzieję, że uda się zrealizowac to co zaplanowaliśmy, że bedzie dobra pogoda. Dwa lata temu byliśmy w Podgorze od 15 września i była piękna pogoda tylko jedna nocna burza. Nie kupujecie wina, rakiji , miodu, oliwy od miejscowych???? Chcemy spróbować na miejscu ale zabrać też do domu na prezenty.. Nigdy nie jadłam kalmarów, które tak zachwalacie na forum, gdzie w tym rejonie najlepsze????
Przez tunel skuterem nie można to jak objechać????
Czy na sv. Nikola damy rade skuterem???? Jeśli tak to z której strony
No ja w tym roku przywiozłem chyba z 10 słoi miodu... lawendowy, mandarynkowy, szałwiowy, spadziowy...pyyyszne... alkoholu nie używamy więc nie wozimy za to dżemu figowego też przywieźliśmy sporo
. Żeby kupić te specjały od miejscowych to najbliżej macie do Pitve tam jest straganik... lawendowy miód w okolicach Brusje gdzie są pola lawendy.
Przez tunel widziałem wielokrotnie przejeżdżających na skuterach ale oczywiście można dojechać szutrówką od strony Hvaru, wjazd na szutrówkę jadąc od strony Jelsy nową drogą zaraz za tunelem w lewo przed zatoką Dubovica, tamtędy też do zatoki Lucisce.
A jesli chodzi o szczyt Nikola to my wjeżdżaliśmy autem więc myślę że skuterem też da radę... wjazd również w okolicach tunelu na nowej drodze do Hvaru, punktem charakterystycznym przy wjeździe na drogę szutrową jest tablica z napisem KOLUMBIC, jadąc od Jelsy będzie również po lewej stronie, można podjechać niemal pod sam szczyt. Dokładne opisy ze zdjęciami są w relacjach trzeba poszperać.
Pozdrawiam