Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 07.02.2009 17:40

nasza gospodyni zrywa dla mnie lawendę w przydomowym ogródku

Obrazek

Stari Grad

Kasiu! to Twoje ulubione drzewa 8O :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 07.02.2009 21:11

cd
widok na Zavalę po wyjeździe z tunelu

Obrazek

nasz balkon :D

Obrazek

wieczorny spacer

Obrazek

Obrazek

i znów Scedro
Obrazek
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 07.02.2009 21:20

Tu rezydencja Wojana :D
W 2008 r była do kupienia za 1 mln ojro

Obrazek

Obrazek

Obrazek

wnetrze nowego kościoła ( w budowie )
Obrazek

przydomowy ogródek

Obrazek
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 07.02.2009 21:25

Najlepiej z własnym M-1 na grzbiecie :oczko_usmiech:

Obrazek

i jeszcze dwa widoczki :D

Obrazek

Obrazek
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 07.02.2009 22:13

fiolek napisał(a):Tu rezydencja Wojana :D
W 2008 r była do kupienia za 1 mln ojro

Obrazek

Czyli w 2009 mniej czy więcej? Może jednak lepiej inwestować nasze oszczędności w Nowym Jorku? :papa:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 08.02.2009 00:07

Fiolek, fantastyczne zdjęcia :!: Widać, że jesteście na Hvarze naprawdę zadomowieni :)

Wrzucę teraz kilka zdjęć z drogi Sucuraj - Jelsa:

Obrazek

Obrazek

Kogoś spotkała mijanka z autobusem :wink::

Obrazek
Ostatnio edytowano 24.02.2012 12:52 przez maslinka, łącznie edytowano 2 razy
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 08.02.2009 00:31

maslinka napisał(a):Wrzucę teraz kilka zdjęć z drogi Sucuraj - Jelsa:

A to Sucuraj :D

Obrazek

Wiecie czyj to pomnik?
W wielu portach Chorwacji można go zobaczyć.

Obrazek

:D
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 08.02.2009 00:40

krakuscity napisał(a):Wiecie czyj to pomnik?

To chyba sv. Nikola :)

Ja też wrzucę zdjęcia z Sucuraja:

Obrazek

Kościół św. Antoniego:

Obrazek
Ostatnio edytowano 24.02.2012 12:53 przez maslinka, łącznie edytowano 2 razy
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 08.02.2009 11:05

maslinka napisał(a):Kogoś spotkała mijanka z autobusem :wink::

Obrazek

Jak widać jest szeroko i nie ma co się tej drogi obawiać ...
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 08.02.2009 12:11

Przyjmiecie mnie do klubu?
Na poczatek tunel,przejeżdzalismy nim kilkanaście razy ,ponieważ bazą naszą była "Spila" Antuna :) Musielismy przejeżdzać na własne ryzyko ponieważ w czerwcu jeszcze nie było świateł 8O .
Obrazek

Otóż nasza droga do Ivan Dolac,gdzie przebywalismy 3 tygodnie,miedzy buszowaniem po Hwarze.
Obrazek

Widok na Zawale.
Obrazek
A to plaża w Ivan Dolac.
Obrazek
Z prawej strony nasz apartament i jedna z plaż przy naszym domu.
Obrazek
A to zdjecie z Sv.Nediji,jest to miejce uniwersalne.,wędrówka na szczyt, nad samym morzem wspinaczka po skałach, co doswiadczły jeden z naszch znajomych z FORUM-...skały jaskółek , i wiele barw Jadranu
Obrazek
Obrazek
A to wędrowki po niezliczonych miastach miasteczkach i osiedlach.Nie przerażać się tylko niektóre...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
[img]http://jpghost.pl/pliki/0902/Żagle_1234089948.jpg[/img]
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Przepraszam! prawdopodobnie się zapędziłam :oops: ,ale na wyspie Hwar nie ma takiego miejsca i zatoczki w której byśmy nie byli.Woda tak przezroczysta ,że aż żal z niej wychodzić-zdjęcie w kalendarzu Cro.pl -drugie miejsce w konkursie-, a wyspa mimo pożarów "lawendowa'przesliczna
Czy się wkupiłam?
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 08.02.2009 15:23

Petris, witaj w klubie :)
petris napisał(a):Z prawej strony nasz apartament i jedna z plaż przy naszym domu.

Ta plaża pod skarpą to niedaleko kampu w Zavali? My na tym kampie 3 razy mieszkaliśmy :)
(Twoje 5 zdjęcie od góry)
Nie daję dużego zdjęcia w cytacie z wiadomych względów, o to samo uprzejmie proszę innych użytkowników forum :D

petris napisał(a):A to zdjecie z Sv.Nediji,jest to miejce uniwersalne.,wędrówka na szczyt, nad samym morzem wspinaczka po skałach, co doswiadczły jeden z naszch znajomych z FORUM

Niestety nie miałem kiedy się wspinać na tych skałkach ale jeszcze wszystko przede mną :D
W Zavali na prawo od tej plaży pod skarpą (patrząc w stronę morza) też jest trochę skałek, mniejsze od tych ze Sv. Nedelji (takie 5-6 m) ale też się da na nich powspinać i z nich skakać na głęboką wodę, czym się namiętnie zabawiałem :lol:
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 08.02.2009 15:39

Kamil, ta plaża pod skarpą na 5 zdjęciu Petris jest w Ivan Dolac, niedaleko tej plaży ze zdjęcia 4, która jest "główną" we wiosce. Trzeba iść w kierunku sv Nedjelji. :D
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 08.02.2009 15:44

Kulka, widać mi szczegóły z głowy wyleciały, skarpa jest do złudzenia podobna a ja ostatni raz w Zavali byłem prawie 3 lata temu... Przez Ivana tylko przejeżdżałem.
Muszę wygrzebać jeszcze jakieś foty z Zavali, niestety niektóre najlepsze mam tradycyjne i nie mam jak ich pokazać.
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 08.02.2009 16:13

Zawodowiec ! :) Ta plaża pod skarpą to Ivan Dolac.Zawala w dół od znaku informujacego.A to skałki o ktorych pisałam.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
To wszystko w stronę sv.Nedeiji.Mnie sie zdaje,ze pisałeś o campie za Ivan Dolac ,tylko nie pamietam nazwy.Nic o Zawale .
A to ciekawa plaża własnie w stronie Zawali przpływali tam nurkowie z Zawali.Zostawiali ponton tu w tym miejscu,-świetna plaża dla naturystów :) -w ubrankach nurkowych ,ale bez jakiegokolwiek sprzetu do oddychania.i znikali w skale po przeciwnej stronie,pływałam tam troszkę z mężem ,ale nie moglismy wypatrzeć wejscia do jaskiń.Wrócili po dobrych 2 godzinach.Może ,jak piszesz masz zamiar być w tych miejscach, uda Ci sie zobaczyc te jaskinie?są bardziej na lewo patrząć na to zdjęcie

Obrazek
Ostatnio edytowano 08.02.2009 18:24 przez petris, łącznie edytowano 1 raz
Mdziumka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mdziumka » 08.02.2009 16:18

zawodowiec napisał(a):Ta plaża pod skarpą to niedaleko kampu w Zavali? My na tym kampie 3 razy mieszkaliśmy :)

Bardzo jestem zainteresowana tym kampem. Czy możesz podać jakieś namiary na niego albo napisz jak tam trafić ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone