Praktycznie w każdym domu są apartamenty do wynajęcia.Idziol napisał(a):Hej, mam pytanie, w której części Hvaru(miejscowość Hvar) zatrzymać się w celu poszukiwania apartamentu?
Albo albo.. albo blisko centrum, albo blisko plaży...Idziol napisał(a):a, w której części najlepiej zacząć szukać aby pogodzić bliskość fajnej plaży i odległość do centrum?
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Albo albo.. albo blisko centrum, albo blisko plaży...Idziol napisał(a):a, w której części najlepiej zacząć szukać aby pogodzić bliskość fajnej plaży i odległość do centrum?
Idziol napisał(a):Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Albo albo.. albo blisko centrum, albo blisko plaży...Idziol napisał(a):a, w której części najlepiej zacząć szukać aby pogodzić bliskość fajnej plaży i odległość do centrum?
To jeśli szukam fajnej plaży to, w której części miasta szukać apartamentu? Jeżeli zdecyduje się na centrum to też chciałbym wiedzieć ...byłem już ponad 10 razy w Chorwacji ale na tej wyspie mnie jeszcze nie widzieli
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):...Moja rada: plażowanie poza miastem. Apartamentu szukaj tam, gdzie znajdziesz wolne i w przystępnej cenie (o co w mieście Hvar nie jest łatwo). Na plaże i tak większość ludzi gdzieś jeździ i to nie rzadko każdego dnia gdzie indziej... a to Vira, a to Milna, Zaraće, Dubovica, Stiniva, Sviračina, Lozna, Pakleni vel Paklinski otoci.... Nie po to (chyba) jedziesz na wyspę, by plażować ciągle w tym samym miejscu... byłoby to grzechem, skoro w promieniu kilku kilometrów masz tyle fantastycznych, malowniczych mniej i bardziej dzikich plaż....Jeśli chcesz mieć fajną plażę przed domem, to nie wybieraj się do miasta, tylko szukaj czegoś w osiedlach położonych za tunelem Pitve. Jeśli w mieście Hvar chcesz mieć plaże przed domem, to musisz szukać co najmniej w odległości kilku km od centrum (np. Podstine), co oznacza albo 30 min. spaceru do miasta, albo jeżdżenie do centrum i parkowanie za 10 kn/h...
Idziol napisał(a):...To jeśli szukam fajnej plaży to, w której części miasta szukać apartamentu? Jeżeli zdecyduje się na centrum to też chciałbym wiedzieć ...byłem już ponad 10 razy w Chorwacji ale na tej wyspie mnie jeszcze nie widzieli
nosekdomin napisał(a):Witam, gdzie na wyspie Hvar znajdują sie markety spożywcze, dyskonty? Oraz orientuje sie ktos ile kosztuje prom z Splitu na Hvar? Pzdrawiam
nosekdomin napisał(a):Witam, gdzie na wyspie Hvar znajdują sie markety spożywcze, dyskonty?
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne