eulaliala napisał(a):Pani Katarzyna Głydziak Bojić, piszę tutaj, bo mam nadzieję, że przeczyta Pani mój post. Mamy z mężem ogromną prośbę. Wybieramy się do Starego Gradu - decyzję podjęliśmy m.in. dzięki Pani postom i opisom tej uroczej miejscowości. Znaleźliśmy nocleg w samym centrum u Pani Dinki, adres Riva 24. Czy Pani zdaniem to dobre miejsce na nocleg?
Bardzo proszę o odpowiedź
Serdecznie pozdrawiam,
Natalia
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):eulaliala napisał(a):Pani Katarzyna Głydziak Bojić, piszę tutaj, bo mam nadzieję, że przeczyta Pani mój post. Mamy z mężem ogromną prośbę. Wybieramy się do Starego Gradu - decyzję podjęliśmy m.in. dzięki Pani postom i opisom tej uroczej miejscowości. Znaleźliśmy nocleg w samym centrum u Pani Dinki, adres Riva 24. Czy Pani zdaniem to dobre miejsce na nocleg?
Bardzo proszę o odpowiedź
Serdecznie pozdrawiam,
Natalia
Hm.... Kwatera w centrum ma swoje zalety ale i poważne wady. Wszystko zależy, czy to na cały urlop, czy też na 2-3 dni i oczywiście od tego, czego oczekujecie, czego szukacie.
Po pierwsze zero parkingu. Dom znajduje się na rivie, czyli na deptaku (to zona dla pieszych), czyli autem nie podjedziecie. Generalnie, o ile gospodarze czegoś nie zapewnią (nawet jeśli zapewnią, to będzie to w odległości kilkuset metrów od kwatery), to z miejscem na parkowanie auta będzie spory problem, ponieważ niedostateczna ilość miejsc parkingowych w centrum nawet dla mieszkańców miasteczka to największa bolączka St.Gradu. Chyba, że przylatujecie samolotem, to ten problem odpada.
Kolejna rzecz to fast food który znajduje się na parterze. Zbieg okoliczności: mąż pracował przy renowacji tego obiektu (dach) i twierdzi, że pion wentylacyjny biegnie z drugiej strony, więc w apartamencie nie powinno być tego zapachu, ale mimo wszystko, powinniście wiedzieć. Przed fest foodem jest kilka stolików, obok kafejka i generalnie riva ożywa na wieczór, to bardzo blisko głównego placu (Tvrdalj), gdzie odbywają się koncerty i tym podobne imprezy więc o tzw. świętym spokoju zapomnijcie (jeśli mowa o sezonie turystycznym).
Ale naturalnie można na to spojrzeć z innej strony: to kwatera w obrębie starówki, stary kamienny dom; jeśli chodzi Wam o wsłuchiwanie się w życie i puls St.Gradu to chyba jest to właściwe miejsce.
To tak na szybko. Jeśli macie jakieś konkretne pytania, chętnie odpowiem..
Pozdrawiam
Pakula napisał(a):Pozdrawiam ze slonecznego Hvaru
Pakula napisał(a):To nieźle,ceny takie "wyspowe",a czy są w okolicy SN,Zawali jakieś markety typu Konzum?
Zosia i Piotrek napisał(a):Pakula napisał(a):Ooo, to niedobrze za dwa tygodnie mam zamiar tamtędy jeździć.
Witam,
mam pierwszą wiadomość, podobno był jakiś wypadek ...
Zosia i Piotrek napisał(a):Zosia i Piotrek napisał(a):Pakula napisał(a):Ooo, to niedobrze za dwa tygodnie mam zamiar tamtędy jeździć.
Witam,
mam pierwszą wiadomość, podobno był jakiś wypadek ...
Witam ponownie. Czas na sprostowanie. Zakaz ruchu postawiono w wyniku ulew, które miejscami pogorszyły jakość szutrówki.
Mariusz czy możesz się na ten temat wypowiedzieć? Czy dojazd na Lucisce większym autem jest możliwy?
Pozdrawiam, Zosia
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne