Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Hercklekot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hercklekot » 05.05.2014 20:23

Poszło na PW. Swoją drogą źle szukałem, bo faktycznie opisałeś zatoczkę a kwaterę... hy hy hy masz na swoim zdjęciu. Fajnie, że i ja coś pomogłem...
Tommaz
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tommaz » 13.05.2014 21:58

Stoję przed następującym dylematem - zdecydowałem, że w lipcu wybiorę się z rodzinką na Hvar. Żonie się marzy, że po otwarciu namiotu będzie mogła patrzyć bezpośrednio na morze. Wiem, że południowa część wyspy oferuje takie luksusy. Jednak jedziemy z małymi dziećmi - 2,5 i 6,5 roku - i ze względu na nie domyślam się, że najlepiej byłoby spędzić wakacje np. w Jelsie.
Czy ktoś może mi doradzić w tej sprawie?
Pewno skończy się objechaniem połowy wyspy i zaliczeniem wszystkich kempingów ;)
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 18.05.2014 17:23

ładne panoramki dzięki :D :papa:
jakubah
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jakubah » 18.05.2014 18:14

każdy kamp jest dobry a Lili za tunelm jest jedno tylko ta popularność
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 26.05.2014 10:31

Hej.

Od 6 do 10 czerwca będziemy Hvaroviczami :wink:

Wiele wskazuje na to, że chatki poszukamy we Vrboskiej ( sorry, jeśli źle odmieniam ).

Oczywiście będziemy podziwiać całą wyspę, ale tam będzie nasza baza wypadowa.

Pytanie: Czy do zatoki Żukova i okolicznych prowadzą przyzwoite drogi ?
street view tam nie zaglądały.

Pozdrawiam.
:hut:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 26.05.2014 10:39

Tu mapa wyspy.. bez szału, ale widać, które drogi są asfaltowane, a które szutrowe; czerwona to główna, wszystkie żółte w obydwu odcieniach - asfaltowe; reszta to szutrówki (kolor biały) i szlaki piesze czarne.
Do Žukovej dojazd dobry; jazda do Rudiny, a potem spacer... wszystko zależy, w którym miejscu do tej zatoki chcesz schodzić, bo jest spora. Ale zejść trzeba na pieszo (bo Rudina i Kabal są jakieś 70-80 m.n.p.m.)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 26.05.2014 10:57

Dziękuję Kasiu.

Spacery lubimy, więc to nie problem.

Pozdrawiam.
:hut:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 26.05.2014 17:56

Maslinko, szukałam na pierwszej stronie tej relacji:
w-poszukiwaniu-lawendy-t43918.html
i nie znalazłam. Możesz ją tam umieścić? Bardzo ładna jest... :D
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 26.05.2014 19:44

Mikromir napisał(a):Maslinko, szukałam na pierwszej stronie tej relacji:
w-poszukiwaniu-lawendy-t43918.html
i nie znalazłam. Możesz ją tam umieścić? Bardzo ładna jest... :D

Przeoczyłam... :oops:

Dzięki, Danusiu. Już jest :)
Pakula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pakula » 02.06.2014 12:15

Witam,

Miłośnikiem Hvaru jeszcze nie jestem,byliśmy dwa razy na tej wyspie.raz statkiem w Jelsie a drugi przejechaliśmy od Sucuraja do Hvaru i nazad.Ale o co mi chodzi...
W tym roku wybieramy się tam na stałe znaczy 2 tygodnie.Powiedzcie czy znajdę kwaterę dla 5 osób( plus maltańczyk) za około 70E ? Wybieramy się w rejon za tunelem.

pozdrawiam
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 02.06.2014 12:28

Pakula napisał(a):Witam,

Miłośnikiem Hvaru jeszcze nie jestem,byliśmy dwa razy na tej wyspie.raz statkiem w Jelsie a drugi przejechaliśmy od Sucuraja do Hvaru i nazad.Ale o co mi chodzi...
W tym roku wybieramy się tam na stałe znaczy 2 tygodnie.Powiedzcie czy znajdę kwaterę dla 5 osób( plus maltańczyk) za około 70E ? Wybieramy się w rejon za tunelem.

pozdrawiam

Ciężko będzie w sezonie , ja szukałam 2 miesiące temu dla 5 osób na Hvarze, na sierpień. Tylko robinsonady z ograniczeniami zużycia prądu i wody miały takie ceny....Trzeba liczyć około 100 euro za normalną kwaterę w zwykłym standardzie.....No chyba , że coś naprawdę mało atrakcyjnego...którego nikt nie chce wynająć.

:papa:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 02.06.2014 13:27

Pakula napisał(a):W tym roku wybieramy się tam na stałe znaczy 2 tygodnie.Powiedzcie czy znajdę kwaterę dla 5 osób( plus maltańczyk) za około 70E ? Wybieramy się w rejon za tunelem.

W jakim terminie jedziesz?
chris
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) chris » 02.06.2014 15:45

Jak dobrze się poszuka i wyśle odpowiednią ilość e-maili to jest to możliwe :)
W moim przypadku Ivan-Dolac 5-osobowa rodzina 65 E, przełom lipca i sierpnia.
pozdr
Pakula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pakula » 02.06.2014 16:20

Jade 13 lipca,w ciemno.Jak przeglądam oferty na różnych stronach to przewaznie wychodzi około 100 do 130 E 8O :!: .

Normalnie byśmy jechali na camping,ale powiększyła nam się rodzina o psa,i namiot odpada.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 94
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone