bluesman napisał(a):Stary Chorwat napisał(a):Teraz już mogę powiedzieć, że jestem pełnoprawnym członkiem klubu miłośników wyspy Hvar. Byłem na niej, zwiedziłem wzdłuż i wszerz. Wyspa jest bajeczna. Będzie relacja ale trochę później.
P.S. Pozdrawiam Kasię, która niezmiennie jest miła, sympatyczna i udziela wszelkich rad.
Hm byliśmy 2 razy i dalej uważam, że nie zwiedziliśmy jej wzdłuż i wszerz
mariusz_77 napisał(a):bluesman napisał(a):Stary Chorwat napisał(a):Teraz już mogę powiedzieć, że jestem pełnoprawnym członkiem klubu miłośników wyspy Hvar. Byłem na niej, zwiedziłem wzdłuż i wszerz. Wyspa jest bajeczna. Będzie relacja ale trochę później.
P.S. Pozdrawiam Kasię, która niezmiennie jest miła, sympatyczna i udziela wszelkich rad.
Hm byliśmy 2 razy i dalej uważam, że nie zwiedziliśmy jej wzdłuż i wszerz
Też podobnie myślę po pierwszym razie - 2 tygodnie - myślałem, że zwiedziłem dużo okazało się, że jeszcze więcej zostało. Teraz planując kolejne 2 tygodnie na Hvarze już wiem, że wszystkiego nie zdążę
mama_Kapiszonka napisał(a):Najwyższy czas przyłączyć do Miłośników... Mogę?
a to ja napisał(a):Po tegorocznym wyjeździe ... też się tu zapisuję
To był jeden dzień, ale jaki !
mama_Kapiszonka napisał(a):mama_Kapiszonka napisał(a):Najwyższy czas przyłączyć do Miłośników... Mogę?
A ja nadal nie zostałam przyjęta ???
bluesman napisał(a):heca7 napisał(a):2.Zdajesz sobie sprawę , że z Drvenika trzeba potem przejechać przez całą wyspę do Hvaru? A to jest wąska i kręta droga. Szczególnie jeśli jedzie się nią pierwszy raz dostarcza emocji
4. Nie wiem czy jadąc do miasta Hvar uda Wam się zwiedzić dużo miasteczek Naprawdę jedzie się raczej wolno(turyści!). Pozachwycać się trasą może najwyżej pasażer Bo kierowca ściska nerwowo kierownicę.
Hm, droga jak droga, jeżeli ktoś normalnie jeździ po prostu jedzie. Kilkakrotnie wspominano już, że nie ma potrzeby straszyć normalna droga i tyle. Jazda do Hvaru sądzę, ze masz na myśli starą drogę, to też oprócz niesamowitych widoków, które mogą wzbudzać emocje sama jazda nie powoduje drżenia rąk ( u mnie )
heca7 napisał(a):
U mnie niestety atak paniki Dziecko musiało mi przypominać o oddychaniu a głowę miałam między nogami.
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Barti, "stara droga do Hvaru" to ta via Selca i Brusje, a szutrówka Sv. Nedjelja - Dubovica to jedna z nowszych dróg na wyspie (max. 4 lata).
Pozdrawiam
barti75 napisał(a):już nie przesadzajmy z tą drogą, że ona taka straszna ...
barti75 napisał(a):... Tak samo jak jazda starą drogą do Hvaru(szutrówką ) ta droga tu na forum też przez niektórych mocno ubarwiona niczym autostrada do piekła ...
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne