Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
papia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) papia » 30.08.2013 21:47

Od mojego powrotu z Cro upłynęły trzy tygodnie i popadam w "tęsknicę" za tym, co minęło. Aby się jakoś znaleźć, zaczynam planować przyszły rok i stąd moje pytanie. Chciałabym ponownie odwiedzić Hvar, mój pierwszy raz na tej wyspie spędziłam w Jagodnej(Kamp Lili). Teraz zaczęła mnie interesować druga strona wyspy, a szczególnie Uvala Zastupac ale wyczytałam gdzieś na forum, że tam dość szybko zachodzi słońce. Czy ktoś ma doświadczenia z pobytu w tej części wyspy, jak to jest z tym słoneczkiem w tej części? Proszę o wszelkie informacje :D
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 01.09.2013 19:14

papia napisał(a):Od mojego powrotu z Cro upłynęły trzy tygodnie i popadam w "tęsknicę" za tym, co minęło.

Po trzech tygodniach już popadasz w tęsknicę 8O :D :D ... co ja mam powiedzieć po roku przerwy :( :( ... niedługo uschnę... dobrze, że jest to forum i sporo relacji... choć w tym roku z Hvaru jakoś mniej :( :( szkoda... :papa:
Stary Chorwat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stary Chorwat » 01.09.2013 19:31

Teraz już mogę powiedzieć, że jestem pełnoprawnym członkiem klubu miłośników wyspy Hvar. Byłem na niej, zwiedziłem wzdłuż i wszerz. Wyspa jest bajeczna. Będzie relacja ale trochę później.
P.S. Pozdrawiam Kasię, która niezmiennie jest miła, sympatyczna i udziela wszelkich rad.
heca7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) heca7 » 01.09.2013 20:06

W zatoce Rapak byliśmy wczoraj .Pogoda piękna. Przybywajcie bo tu sami Czesi są!
Dziś we Vrboskiej spotkaliśmy Polaków zGgdańska , nad kanałem mieszkaja .
Sorry ale tablet mi bzdury podpowiada :-)
Ale woda dość chłodna...
Ps. Kto ma naklejke na toyocie yaris i jeździ po Hvarze ?
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 01.09.2013 20:54

Stary Chorwat napisał(a):Teraz już mogę powiedzieć, że jestem pełnoprawnym członkiem klubu miłośników wyspy Hvar. Byłem na niej, zwiedziłem wzdłuż i wszerz. Wyspa jest bajeczna. Będzie relacja ale trochę później.

To czekam na relację...

Pozdrawiam :papa:
Rero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rero » 01.09.2013 22:13

Dla papia: Zastupac 2012:

Wschód słońca - zachód słońca - i dzień :)

Obrazek Obrazek Obrazek

W tej części zatoki świeci słońce aż do zachodu ...
Obrazek
R. :)
cooleczka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cooleczka » 03.09.2013 20:05

Poproszę o wpisanie mojej skromnej osoby do Klubu. Hvar mnie miażdży dosłownie krajobrazami i widokami. Do tego stopnia, że już praktycznie klepneliśmy przyszły rok :)
Pozdrav ;)
papia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) papia » 03.09.2013 20:55

Rero!!! Pięknie dziękuję za fotki i informację. Wiem, czego się trzymać i Zastupaca nie odpuszczam. To właśnie moje klimaty i mojej rodzinki oraz kierunak na 2014 :D
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 03.09.2013 20:57

cooleczka napisał(a):Poproszę o wpisanie mojej skromnej osoby do Klubu. Hvar mnie miażdży dosłownie krajobrazami i widokami. Do tego stopnia, że już praktycznie klepneliśmy przyszły rok :)
Pozdrav ;)

Cooleczka, witaj w Klubie! :D
Oj miażdży, miażdży :mrgreen:
papia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) papia » 03.09.2013 21:02

mariusz_77 napisał(a):
papia napisał(a):Od mojego powrotu z Cro upłynęły trzy tygodnie i popadam w "tęsknicę" za tym, co minęło.

Po trzech tygodniach już popadasz w tęsknicę 8O :D :D ... co ja mam powiedzieć po roku przerwy :( :( ... niedługo uschnę... dobrze, że jest to forum i sporo relacji... choć w tym roku z Hvaru jakoś mniej :( :( szkoda... :papa:

Śledzę wątki i wiem , ze Wy macie powody, zresztą uzasadnione :) ale jak tylko będzie już można, to na pewno wyruszycie we wiadomym kierunku. Pozdrawiam. :D
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 03.09.2013 21:12

papia napisał(a):
mariusz_77 napisał(a):

Śledzę wątki i wiem , ze Wy macie powody, zresztą uzasadnione :) ale jak tylko będzie już można, to na pewno wyruszycie we wiadomym kierunku. Pozdrawiam. :D

mam nadzieję, że przyszłe wakacje bez Hvaru już się nie obejdą :D :D ... i to na minimum 2 tygodnie :lol: jeszcze parę rzeczy się musi wyjaśnić i zaczniemy odliczać :lol: :papa:
hansklos_1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) hansklos_1 » 11.09.2013 12:08

Byłam ,zobaczyłam i cóż mogę napisać KOCHAM :-)
Proszę o pełnoprawne wpisanie mnie do miłośniku wyspy dziś wróciliśmy z Ivan Dolac i jestem zachwycona juz mamy wybrany apartament na przyszły rok .Od początku roku czytam wszystkie relacje dotyczące Hvaru i zamęczałam męża ze musi być Hvar i był :-)pozdrawiam
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 11.09.2013 12:15

Stary Chorwat napisał(a):Teraz już mogę powiedzieć, że jestem pełnoprawnym członkiem klubu miłośników wyspy Hvar. Byłem na niej, zwiedziłem wzdłuż i wszerz. Wyspa jest bajeczna. Będzie relacja ale trochę później.
P.S. Pozdrawiam Kasię, która niezmiennie jest miła, sympatyczna i udziela wszelkich rad.

Hm byliśmy 2 razy i dalej uważam, że nie zwiedziliśmy jej wzdłuż i wszerz :)
cooleczka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cooleczka » 11.09.2013 12:24

My, jeśli opatrzność pozwoli też Hvar, ale raczej już ID tylko Uvala Zarace ;)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 11.09.2013 12:26

heca7 napisał(a):2.Zdajesz sobie sprawę , że z Drvenika trzeba potem przejechać przez całą wyspę do Hvaru? A to jest wąska i kręta droga. Szczególnie jeśli jedzie się nią pierwszy raz dostarcza emocji :wink:
4. Nie wiem czy jadąc do miasta Hvar uda Wam się zwiedzić dużo miasteczek :wink: Naprawdę jedzie się raczej wolno(turyści!). Pozachwycać się trasą może najwyżej pasażer :lol: Bo kierowca ściska nerwowo kierownicę.

Hm, droga jak droga, jeżeli ktoś normalnie jeździ po prostu jedzie. Kilkakrotnie wspominano już, że nie ma potrzeby straszyć :) normalna droga i tyle. Jazda do Hvaru sądzę, ze masz na myśli starą drogę, to też oprócz niesamowitych widoków, które mogą wzbudzać emocje sama jazda nie powoduje drżenia rąk ( u mnie ) :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 83
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone