Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ania.mor
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania.mor » 18.07.2013 19:34

liwia napisał(a):na Hvarze drugi :D ale zawsze mam ją na oku z lądu :wink: jak się nauczę wklejać zdjęcia to moze cos pooglądamy :D

Witam!
Przeczytałam na forum, ze byłaś w apartamentach Anja w Sv Nedjelji. Czy mozesz mi coś o tych apartamentach napisac?
Bede bardzo wdzieczna.

Pozdrawiam,

A
espeso
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) espeso » 19.07.2013 12:15

mamy plan w tym roku pojechać z Sucuraju troszkę inną trasą. Spory kawałek za Gdinj jest moąliwoś odbicia z głównej drogi Police i Humac w lewo ... to prawdopodobnie szuterek prowadzący aż do drogi nad tunelem Pitwe :)
niestety sprawdzę dopiero w sierpniu ... no chyba że ktoś już jechał i wie?
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 19.07.2013 12:29

Jest i owszem droga szutrowa.
espeso
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) espeso » 19.07.2013 15:01

Dzięki Kasiu
jechalismy ale tylko w strone Humac od tunelu a szkoda byłoby sie wracać potem taki kawał drogi, zwłaszcza po trasie z Polski :)
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 19.07.2013 15:21

espeso napisał(a):Dzięki Kasiu
jechalismy ale tylko w strone Humac od tunelu a szkoda byłoby sie wracać potem taki kawał drogi, zwłaszcza po trasie z Polski :)

Droga odbija od Zastražišća. Ale nie wiem, na ile to dobry pomysł, by jechać nią jako alternatywą do drogi głównej i to na samym końcu podróży autem "wyładowanym" bagażami (dlaczego?). Zima i wiosna były bardzo deszczowe i nie wiadomo, jak ta droga teraz wygląda. Moim zdaniem umęczycie się (średnia prędkość, jaką możecie się poruszać po takiej drodze jest znacznie niższa niż po 116-tce). To "temat" na wycieczkę eksploracyjną, a nie na finisz podróży z Pl.... moim skromnym zdaniem.
Pozdrawiam
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 20.07.2013 16:51

Kasia ma całkowitą rację. Ja bym auta nie katowała po szutrach i to załadowanego pewnie na maxa. Zwłaszcza kiedy jak znam z doświadczenia będziecie tak umęczeni podróżą, a Waszą myślą przewodnią będzie aby jak najszybciej dotrzeć do celu. :)
espeso
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) espeso » 22.07.2013 06:39

wszystko się zgadza, zobaczymy poprostu w jakim stanie będziemy ;)
to zależy przecież od samopoczucia naszego kierowcy i wtedy podejmiemy decyzję.
Co do auta na szutrach ... to ono to kocha , więc tym się nie przejmuję :D a jak nie to na bank pojedziemy tam na przejażdżkę
postaram się zamieścić tu zdjęcie z tej drogi (musze przegrzebac domowe archiwa) ;)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 22.07.2013 07:07

espeso napisał(a):mamy plan w tym roku pojechać z Sucuraju troszkę inną trasą. Spory kawałek za Gdinj jest moąliwoś odbicia z głównej drogi Police i Humac w lewo ... to prawdopodobnie szuterek prowadzący aż do drogi nad tunelem Pitwe :)
niestety sprawdzę dopiero w sierpniu ... no chyba że ktoś już jechał i wie?

Jechaliśmy tą drogą kilkakrotnie na rowerach, Jeżeli masz terenówkę to ok. inaczej szkoda auta i można się w paru miejscach zakopać przy podjeździe od wylotu tunelu na obie strony góry.
Co do widoków z tej trasy miód malina :papa:
malgoga
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) malgoga » 24.07.2013 22:14

Witam serdecznie , w tym roku po raz drugi do Jelsy .Za pierwszym razem promem ze Splitu , w tym roku rozważam Drvenik - Sućuraj , co radzicie ? Jedziemy z małym dzieckiem
Szymon1277
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szymon1277 » 24.07.2013 22:29

Witam,

Proszę o przyjęcie do klubu, spędziłem z rodziną świetne wakacje w Jelsie, za rok z pewnością ponownie tam wrócimy(chyba że uda się szybciej;)))

Pozdrav 8)
Szymon1277
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szymon1277 » 24.07.2013 22:34

Galec napisał(a):Witam wszystkich, w tym roku w końcu udało się nam wybrać całą paczką na wymarzone wakacje w Chorwacji. Jedziemy w 8 osób powiedzcie który rejon wyspy polecacie?? Jedziemy w ciemno więc tam gdzie nam się spodoba tam zostaniemy. Jak by ktoś miał namiary na fajne miejscówki na wyspie dla 8 osób był bym wdzięczny. Będziemy się przeprawiać na wyspę w tygodniu i w związku z tym czy duże są kolejki o 8 rano na prom w Splicie?? No i najważniejsze pytanie jedziemy dużym busem VW Crafter w związku z tym mam wątpliwość czy zmieścimy się nim w tunelu?? Na forum znalazłem info, że tunel ma 2,2 m wysokości czy to prawda?? bo nasz bus ma 2,4 więc się nie zmieści :(

Pzdr.

Witam,

A w jakim terminie jedziecie?
heca7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) heca7 » 26.07.2013 08:19

malgoga napisał(a):Witam serdecznie , w tym roku po raz drugi do Jelsy .Za pierwszym razem promem ze Splitu , w tym roku rozważam Drvenik - Sućuraj , co radzicie ? Jedziemy z małym dzieckiem

My wolimy przez Drvenik :wink: Owszem potem trzeba jechać przez wyspę dość krętą drogą. Ponieważ mieszkać będziemy w małej zatoce w okręgu Gdinj to tym bardziej ta trasa nam pasuje. Pisałam o tym już tyle razy... Z trójką dzieci, bardzo ruchliwych przyjemniej nam płynie czas w Drveniku. Promy zwykle pływają wahadłowo, stoi się samochodem blisko plaży, można podejść z dzieckiem. Nie odchodząc daleko od samochodu można zrobić zakupy na straganach w Drveniku, kupić lody itd. Sam prom płynie krócej i jest tańszy.
espeso
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) espeso » 29.07.2013 10:29

No dobra Hvarowi klubowicze, to ja mam pytanie gdzie można dobrze zjeść np w Jelsie? Starim Gradzie? itd
Osobiście sprawdziłam Bar na d Plażu w Jagodnej :D i moge polecać oraz wyspę Scedro - rewelacja!
W Jelsie tylko pizza a marzy mi się jakas rybka albo i mule?
Szymon1277
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szymon1277 » 29.07.2013 10:48

espeso napisał(a):No dobra Hvarowi klubowicze, to ja mam pytanie gdzie można dobrze zjeść np w Jelsie? Starim Gradzie? itd
Osobiście sprawdziłam Bar na d Plażu w Jagodnej :D i moge polecać oraz wyspę Scedro - rewelacja!

Cześć,

Jeśli chodzi o rybki to mój syn opychał się srdelami w konobie Turan, ja mogę zdecydowanie polecić Pelago - niesamowita jagnięcina, jedliśmy tam kilka razy różne mięsa, za każdym razem przepyszne.

Pozdrav :papa:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 29.07.2013 13:12

espeso napisał(a):No dobra Hvarowi klubowicze, to ja mam pytanie gdzie można dobrze zjeść np w Jelsie? Starim Gradzie? itd

Lepiej podskocz do Vrboskiej (Škojić lub Gardelin).
W St.Gradzie : konoba Faria, Eremitaž; na "dzienne menu" polecam Bistro Damir
Przejedź się i do wiosek: Konoba Vrisnik (Vrisnik), Bogo (Vrbanj), Kokot (Dol) - tu najlepiej się umówić, Duboković Dvor (Pitve)...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 80
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone