Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maslinka
Weteran
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 04.07.2013 13:48

BraveSirRobin napisał(a):Nie wiem na ile to jest przestrzegane, ale jadąc z Sućuraj w stronę Hvaru jest znak informujący, że droga w godzinach bodajże 13-17 jest zamknięta z powodu remontu.

Czyli jak płynąć z Drvenika na Hvar to tylko w godzinach porannych (?) No to niezłe kolejki do promu będą... Jeszcze pozostaje opcja Split - Stari Grad. W tych okolicznościach warta rozważenia.
Tomasz61
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz61 » 04.07.2013 14:09

Na stronie HAK wczoraj był komunikat, że do godz. 16 w dniu wczorajszym trwają jeszcze prace końcowe, dziś na tej samej stronie nie ma już nic o tym, aby droga była nieprzejezdna. Pytałem się wczoraj Kasi jak z tą drogą, podesłała mi link do tej strony właśnie. Myślę że HAK raczej nie wprowadzałby zainteresowanych w błąd.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 04.07.2013 14:21

Tomasz61 napisał(a):Na stronie HAK wczoraj był komunikat, że do godz. 16 w dniu wczorajszym trwają jeszcze prace końcowe, dziś na tej samej stronie nie ma już nic o tym, aby droga była nieprzejezdna.

To jest bardzo dobra wiadomość :)
Oby rzeczywiście skończyli.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 04.07.2013 15:20

Zawsze aktualne komunikaty o sytuacji na drogach na stronie HAK klik.
Dziś już o tym ani słowa, znaczy żadnych utrudnień....
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 04.07.2013 15:22

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Zawsze aktualne komunikaty o sytuacji na drogach na stronie HAK klik.
Dziś już o tym ani słowa, znaczy żadnych utrudnień....

Dzięki, Kasiu.
BraveSirRobin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) BraveSirRobin » 04.07.2013 16:42

Myślę, że powinna być w takim razie przejezdna, bo jak jechałem we wtorek to sama nawierzchnia była ukończona...brakowało pasów i niektórych barierek. Także pozostaje tylko smucić się z powodu mniejszych emocji podczas jazdy ;)
Galec
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Galec » 07.07.2013 19:51

Witam wszystkich, w tym roku w końcu udało się nam wybrać całą paczką na wymarzone wakacje w Chorwacji. Jedziemy w 8 osób powiedzcie który rejon wyspy polecacie?? Jedziemy w ciemno więc tam gdzie nam się spodoba tam zostaniemy. Jak by ktoś miał namiary na fajne miejscówki na wyspie dla 8 osób był bym wdzięczny. Będziemy się przeprawiać na wyspę w tygodniu i w związku z tym czy duże są kolejki o 8 rano na prom w Splicie?? No i najważniejsze pytanie jedziemy dużym busem VW Crafter w związku z tym mam wątpliwość czy zmieścimy się nim w tunelu?? Na forum znalazłem info, że tunel ma 2,2 m wysokości czy to prawda?? bo nasz bus ma 2,4 więc się nie zmieści :(

Pzdr.
procro
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) procro » 07.07.2013 20:17

Przy wjeździe do tunelu jest znak wys max. 2,2m , co znaczy że jest pewien zapas , pamiętam ,że dostawczaki tamtędy jeżdżą,
Galec
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Galec » 07.07.2013 20:48

Czyli lepiej nie ryzykować bo auto wypożyczone i można sobie problemów narobić :( no cóż następnym razem pojedziemy tunelem. A czy ktoś może polecić jakieś dobre sprawdzone miejscówki dla 8 osób??
andrzej29
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej29 » 08.07.2013 18:51

Witam wszystkich miłośników Wyspy Hvar. Jeżeli jest to możliwe to chętnie bym dołączył do tego grona, w tamtym roku spędziłem urlop na tej wyspie i w tym roku ruszam ponownie na Hvar. Będzie super już nie mogę się doczekać.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 08.07.2013 18:58

andrzej29 napisał(a):Witam wszystkich miłośników Wyspy Hvar. Jeżeli jest to możliwe to chętnie bym dołączył do tego grona, w tamtym roku spędziłem urlop na tej wyspie i w tym roku ruszam ponownie na Hvar. Będzie super już nie mogę się doczekać.

Witaj w Klubie, Andrzej :D
Oczywiście jesteś przyjęty :D

Pozdrawiam :papa:
andrzej29
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej29 » 08.07.2013 19:16

maslinka napisał(a):
andrzej29 napisał(a):Witam wszystkich miłośników Wyspy Hvar. Jeżeli jest to możliwe to chętnie bym dołączył do tego grona, w tamtym roku spędziłem urlop na tej wyspie i w tym roku ruszam ponownie na Hvar. Będzie super już nie mogę się doczekać.

Witaj w Klubie, Andrzej :D
Oczywiście jesteś przyjęty :D

Pozdrawiam :papa:

Dziękuję bardzo i pozdrawiam. :D :D :D
predatortata
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) predatortata » 16.07.2013 12:13

Witam serdecznie.
Będziemy w Jelsie i chcemy się dostać na Zlatni Rat.
Wyczytałem gdzieś wcześniej ,że pływają tam taxi wodne.
Powiedzcie jak najlepiej z Hvaru się tam dostać.
Dziekuje za wszelką pomoc.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 16.07.2013 12:19

predatortata napisał(a):Witam serdecznie.
Będziemy w Jelsie i chcemy się dostać na Zlatni Rat.
Wyczytałem gdzieś wcześniej ,że pływają tam taxi wodne.
Powiedzcie jak najlepiej z Hvaru się tam dostać.
Dziekuje za wszelką pomoc.

Będziesz musiał się oganiać od ofert. Z samego centrum codziennie rano wypływa kilka łodzi.... Nie przegapisz nawet podczas wieczornego spaceru
Znowu pominięta podstawowa lektura.... T.Z. Jelsa
heca7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) heca7 » 17.07.2013 08:14

Czy na początku września też są na nim takie tłumy? :?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 79
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone