Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
JEDIdarkSIDE
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JEDIdarkSIDE » 16.05.2013 06:41

termondar napisał(a):Ja chyba spróbuje pod koniec sierpnia pojechać w ciemno.

jeśli chcesz uniknąć tłoku i nie mieć kompletnie żadnego kłopotu ze znalezieniem kwatery wyjedź w ostatnią sobotę sierpnia wtedy to zdecydowana większość Niemców i innych urlopowiczów wyjeżdża do domów robi się pusto na plażach w knajpach luz żyć nie umierać :mrgreen:
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 31.05.2013 13:02

Witam

Mam pytanie do naszej forumowej Kasi, czytałam gdzieś że można przepłynąć promem ze Stary Gradu do Włoch , ale do miejscowości Pescara.
Szukam i szukam i przeprawy znaleźć nie mogę, może wiesz coś Kasiu, czy trasa została zlikwidowana, czy może jeszcze nie ma sezonu :roll:

Pozdrawiam
Renata
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 31.05.2013 14:45

Niestety od zeszłego sezonu Snav na Hvar nie pływa. Pozostaje jedynie Jadrolinija i połączenie SPLIT - STARI GRAD (w. Hvar) - ANCONA; nie wiadomo, czy prom relacji Rijeka - Dubrovnik (przez m.in. St.Grad) będzie w tym sezonie pływał do Bari....
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 31.05.2013 18:34

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Niestety od zeszłego sezonu Snav na Hvar nie pływa. Pozostaje jedynie Jadrolinija i połączenie SPLIT - STARI GRAD (w. Hvar) - ANCONA; nie wiadomo, czy prom relacji Rijeka - Dubrovnik (przez m.in. St.Grad) będzie w tym sezonie pływał do Bari....

Bardzo dziękuję Kasiu za szybką odpowiedź :) , teraz muszę trochę zmienić swoje plany :?

pozdrawiam
Renata
snurek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) snurek » 01.06.2013 23:24

Witam wszystkich CRO forumowiczów,
Wiem, że mogę zostać odsunięty do wyszukiwarki ale od kilku godzin śledzę wątki o Hvarze wraz z relacjami z wyjazdów i zupełnie nie wiem co i jak działać.. pomożecie?

W CRO już 3 razy i za każdym razem nie wyszedł Hvar, tym raze bardzo chcemy.. proszę podpowiedzcie, czy w szczycie - czyli drugi i trzeci tydzień lipca jest szansa na znalezienie fajnego apartamentu w ciemno ? Wiem, że lepiej jechać pod koniec sierpnia ale nie mamy takiej możliwości..
Czytałem tez kilka wątków na temat miejsc na Hvarze, za i przed tunelem...
Jedziemy z 4,5 letnią Alą, której nie służy wdrapywanie się na skały ? Która z miejscowości będzie najlepsza? Raczej nie zatłoczona.
Pozdrav dla wszystkich Cro forumowiczów
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 03.06.2013 17:07

Ale dałeś nam zadanie... :oops: Nie na skały, nie zatłoczona, w pełni sezonu i w ciemno. :roll: Ja bym typowała: Jelsa, Vrboska. Jedna położona niedaleko od drugiej więc będziesz miał co robić wieczorami. Na plażę jeździć możesz codziennie gdzie indziej, w zależności gdzie Ci się będzie bardziej podobało i odpowiadało. Jeśli chodzi o zatłoczenie to nie licz na pustki. To pełnia sezonu. Chociaż ja w swojej relacji uchylam rąbka tajemnicy gdzie znaleźć plażę gdzie nie ma tłoku i gdzie nie trzeba długo i wysoko się wspinać (zat. Zečja). Ja astmatyczna i puszysta daję radę :wink: . Plaża (zatoka Soline) w Vrbosce również, a może nawet przede wszystkim będzie dla małej idealna pomimo sporej liczby plażowiczów. Jeśli zaś idzie o jazdę w ciemno na Hvar to tu nie poradzę. Ja rezerwuję zawsze wcześniej apartament u zaprzyjaźnionych Chorwatów, ale wiem, że niektórzy jeżdżą w ciemno i coś znajdują na miejscu. Na Hvarze moim zdaniem wszystko zależy od sezonu. W zeszłym roku widać było, że turystów jest generalnie mniej niż rok wcześniej. A jak będzie w tym roku tego chyba nikt nie jest w stanie przewidzieć. Może jeszcze nasza kochana Kasia ze Starego Gradu mogła by szepnąć jak wygląda sytuacja na dzień dzisiejszy i jakie mogą być w tym temacie prognozy na przyszłe miesiące. :)
Jerry Sante
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jerry Sante » 04.06.2013 00:05

Witam,
Miałem niecny plan żeby w tym roku odpuścić Chorwację, ale los nie dopuścił. Do tej pory byłwałe na Bracu i okolicach ukochanego Zadaru.
Ale im więcej czytam o Hvarze tym bardziej chcę tam pojechać.
Niestety czas już późny i obawiam się, że z apartamentami może być ciężko, bardzo ciężko.
Gdyby ktoś miał namiary na coś sensownego (potrzebuję 2 apartamenty dla 4 i 5 osób, nie muszą być w tym samym budynku, byle niezbyt daleko od siebie, termin między 2 a 18 sierpnia na 10-12 dni,) to byłbym bardzo zobowiązany. Mogą być z tych droższych (około 100 euro).
Mogę się odwdzięczyć dobrym kontaktem w Zadarze lub Bibinje.

pozdrawiam Jerry
snurek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) snurek » 04.06.2013 16:14

:wink:
Dzięki za podpowiedź Basik...
Tak tradycyjnie po "polskiemu" postąpiłem, wszystko na ostatnią chwilę.. jeśli jednak zdecydujemy się to kierunek Jelsa, Verboska,... zakładam, że sporo apartamentów nie jest zamieszczona w ogłoszeniach....
.. to dziwne, ale nęcące dla mnie są te drogi na Hvarze.... takie dreszczyk 8)
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 04.06.2013 18:28

Przez pierwsze trzy noce będą Ci się śniły, a potem to już będziesz jak stary Chorwat. ;)
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 13.06.2013 07:31

Wybrałam się na wycieczkę po Hvarze i aż mnie serce zabolało. Jak ludzie mogą zrobić i zostawić taki syf, w takim miejscy, w każdym zresztą, ale tutaj to razi chyba podwójnie.

hvar01.jpg

hvar.jpg
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 13.06.2013 20:05

Co za syf... Aż przykro patrzeć.
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 14.06.2013 20:19

To jest niestety jedno z wysypisk śmieci na Hvarze. :( To rzuca się szczególnie w oczy bo jest przy samej drodze.
Bartek1977
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek1977 » 14.06.2013 20:25

Takie są czasami uroki cywilizacji.... Widok całe szczęście rzadki
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 15.06.2013 17:57

Ale cholernie drażniący, tu sterty śmieci a za nimi piękny lazur Jadranu... :(
CROpeczka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROpeczka » 16.06.2013 11:32

Witam.

Jeśli ktoś byłby zainteresowany, mam do odstąpienia 2-osobowy apartament w Zavali na Hvarze.

Proszę o kontakt na PW lub e-mail (adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl) to opowiem o szczegółach, żeby tu nie zaśmiecać.

A wszystkim, którzy jadą w tym roku na wyspę życzę udanych wakacji i pozdrówcie ją ode mnie :) . Mi może za rok się uda... Oby.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 77
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone