Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
TomKinS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) TomKinS » 02.12.2012 01:10

Basik pełna zgoda co do Twojej wypowiedzi. Ja wiem, że masz tylko jedną podpowiedź dla Ewy, i to jest Jelsa. Obojętnie czy ktoś jest na kampingu, czy na kwaterze, Jelsa to najlepsza baza wypadowa by zwiedzać Hvar od strony lądu. (jestem taki mądry, i dziękuję za to Maslince )

b
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 02.12.2012 16:31

TomKinS napisał(a):Basik pełna zgoda co do Twojej wypowiedzi. Ja wiem, że masz tylko jedną podpowiedź dla Ewy, i to jest Jelsa. Obojętnie czy ktoś jest na kampingu, czy na kwaterze, Jelsa to najlepsza baza wypadowa by zwiedzać Hvar od strony lądu. (jestem taki mądry, i dziękuję za to Maslince )

:D :D :D Widzisz Tomaszu jak mnie dobrze znasz, nie znając osobiście... ;)

b
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 02.12.2012 21:39

Hmmm, a mnie Jelsa jako miejsce stacjonowania zupełnie nie pociąga. W ogóle nie brałam jej pod uwagę i wydaje mi się, że nie wezmę. Być tam to oczywiste jak 2x2 jest 4, ale tylko w ramach odwiedzin, stacjonować to już nie. Ale wiadomo są priorytety i priorytety :)
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 02.12.2012 21:51

Aldonka napisał(a):Hmmm, a mnie Jelsa jako miejsce stacjonowania zupełnie nie pociąga. W ogóle nie brałam jej pod uwagę i wydaje mi się, że nie wezmę. Być tam to oczywiste jak 2x2 jest 4, ale tylko w ramach odwiedzin, stacjonować to już nie. Ale wiadomo są priorytety i priorytety :)

Ja również na Jelsę bym się nie zdecydował... odpowiadała nam cisza i spokój zatunelowego Hvaru... zauroczyliśmy się sv.Niedzielą... a na wieczorne i nie tylko spacery po Jelsie, Starim Gradzie zawsze można dojechać, dodatkową atrakcją jest nocny przejazd przez tunel...

:papa:
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 02.12.2012 22:47

mariusz_77 napisał(a):
Aldonka napisał(a):Hmmm, a mnie Jelsa jako miejsce stacjonowania zupełnie nie pociąga. W ogóle nie brałam jej pod uwagę i wydaje mi się, że nie wezmę. Być tam to oczywiste jak 2x2 jest 4, ale tylko w ramach odwiedzin, stacjonować to już nie. Ale wiadomo są priorytety i priorytety :)

Ja również na Jelsę bym się nie zdecydował... odpowiadała nam cisza i spokój zatunelowego Hvaru... zauroczyliśmy się sv.Niedzielą... a na wieczorne i nie tylko spacery po Jelsie, Starim Gradzie zawsze można dojechać, dodatkową atrakcją jest nocny przejazd przez tunel...

:papa:

Dokładnie to miałam na myśli :) Celuję w zatokę Torac, czekam na odpowiedź ;)
TomKinS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) TomKinS » 03.12.2012 22:59

Hvar jest tak piękny i ma tak różne klimaty, że każdy może spędzić wakacje tak jak lubi. Właściwie dotyczy to całej Chorwacji. Trzeba tylko bardzo dokładnie przeglądać forum Cro.pl by ułożyć sobie wakacje swoich marzeń, i to na kilka sezonów :)
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 04.12.2012 17:12

To prawda, nie ważne co ładne tylko co się każdemu podoba. W każdym bądź razie pokłońcie się wszyscy w moim imieniu Jelsie. Niech nie tęskni za mną, na pewno w 2014 ją odwiedzę. ;)
marcin_es
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin_es » 11.12.2012 19:45

Nam się Jelsa na tyle podobała, że zostaliśmy tam 2 tygodnie a nie tydzień jak planowaliśmy. Ale każdy ma swoje priorytety. Będą na Hvarze zawsze gdzieś trzeba dojechać. Albo wieczorem na lody do miasteczka albo rano na jakąś kolejną plażę. Ale dzięki temu człowiek się nie nudzi, wręcz często dzień jest za krótki.
TomKinS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) TomKinS » 11.12.2012 22:21

Mam takie samo zdanie o tej wyspie. Tu każdy znajdzie coś dla siebie. Hvar, może to nie wyjątkowe(dla mnie zaczarowane), ale bardzo specyficzne miejsce.
Zachwyciłem się ciszą Jagodnej:
Załączniki:
IMG_5431.jpg
TomKinS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) TomKinS » 11.12.2012 22:23

Ale pełna życia Jelsa zauroczyła mnie na zawsze!
Załączniki:
IMG_5607.jpg
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 12.12.2012 17:30

Ale drażnisz Tomaszu, ale drażnisz. :twisted: :wink:
marekl007
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekl007 » 12.12.2012 22:25

Śnieg sparaliżował Bałkany - ciekawe czy lawendowa wyspa też już spowita bielą??
http://turystyka.wp.pl/kat,3,title,Snie ... tykul.html

Mam nadzieję, że już niedługo uda mi się zamieścić tutaj "kilka wakacyjnych fotorelacji" z poziomu pokładu ad. 2012 właśnie i przede wszystkim z Hvaru.
Pozdrawiam :papa:

Z widokiem na Zecevo
Obrazek
Pod biało -czerwoną banderą..
Obrazek
Obrazek
ACI Marina Vrboska July'2012
Obrazek
Jeden z piękniejszych zakrętów jakie widziałem w życiu... ( z widokiem na niebiańską Lucisce a na horyzoncie Scedro i w-py Piekielne no i błękit Adriatyku ...aż po widnokrąg))
Obrazek
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 13.12.2012 17:44

Na to pytanie mogła by odpowiedzieć nam Kasia.
Kasiu, Kasieńko, szepnij nam słówko, jak wygląda nasza Lawendowa Wyspa. Czy tak jak inne rejony CRO przykryta jest śniegiem? :)
TomKinS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) TomKinS » 13.12.2012 18:05

Basik_63 napisał(a):Ale drażnisz Tomaszu, ale drażnisz.

Basik to tak specjalnie. Dużo letnich relacji już się kończy a ja chcę sprowokować do dalszych, wakacyjnych wspomnień. I zdjęć pełnych ciepła i słońca. Zwłaszcza z Hvaru 8)
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 13.12.2012 21:49

Basik_63 napisał(a):Na to pytanie mogła by odpowiedzieć nam Kasia.
Kasiu, Kasieńko, szepnij nam słówko, jak wygląda nasza Lawendowa Wyspa. Czy tak jak inne rejony CRO przykryta jest śniegiem? :)

Któregoś dnia rankiem na chwilkę zabieliło się na Braču.. Biokovo już dłuższy czas pokryte śniegiem...u nas rzeczywiście zimno (kilka dni z rzędu temperatury ok 10 st. w ciągu dnia i nieco niżej), ale póki co na śnieg się nie zanosi; zresztą śnieg tutaj raczej na zasadzie "ciekawosti przyrodniczej"...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 69
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone