Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Brač

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
borsalino4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borsalino4 » 13.08.2016 07:58

w lipcu w sobotę początek kolejki na prom w Supetarze był na rondzie przy Lidlu; my wracaliśmy w czwartek rano i wystarczyło być 30 minut przed odpłynięciem
grisza2000
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grisza2000 » 16.08.2016 14:40

sieka napisał(a):A jak jest z ilością apartamentów w Sutivanie? Chodzi mi konkretnie o lewą stronę miasta (patrząc od lądu nie od morza)
Mamy plan jechać ,,w ciemno" początkiem września do Sutivanu i właśnie lewa część miasta nas interesuje. Stąd moje pytanie. Czy jak zjawimy się tam w niedzielę 04.09 to będzie w czym wybierać, czy raczej marne szanse bo apartamentów jest powiedzmy kilkanaście i raczej bardzo oblegane?
Dostałam od kilku Miłośników namiary na konkretne apartamenty i zastanawiamy się czy jednak nie spróbować zrobić rezerwacji.... Choć zawsze jeździmy w ciemno....

Będę w "lewym" Sutivan od 20/08 to dam znać :)
My mamy nocleg tu: wwwzakwaterowaniewchorwacji.pl/brac/apartmani-tomy/. Wygląda dość przyjaźnie i widać, że mają jeszcze wolne.
grisza2000
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grisza2000 » 16.08.2016 14:42

Tomcroek napisał(a):
magg5 napisał(a):
grisza2000 napisał(a): A czy orientujesz się, czy bagażnik dachowy wliczają w wysokość auta do ceny? Przeszło stówka różnicy... :)

Z tego co wiem, to bagażnik nie jest wliczany do wysokości auta i płaci się normalnie jak za I kategorię.

Ja od lat jeżdżę z boksem na dachu (wtedy całość ma ok.2,2m wysokości) i przy wpuszczaniu nigdy nikt z obsługi promu nie zwrócił mi uwagi za bilet "do 2m".

Dzięki za info.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 16.08.2016 14:54

grisza2000 napisał(a):
My mamy nocleg tu: wwwzakwaterowaniewchorwacji.pl/brac/apartmani-tomy/. Wygląda dość przyjaźnie i widać, że mają jeszcze wolne.

Widzę że kilka aut z nakleją będzie się po wyspie kręciło :wink: Ja tam będę też od 20 sierpnia, tylko na drugim końcu wyspy :mrgreen:
gaspar84
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gaspar84 » 17.08.2016 07:46

My od 20 czyli nabliższej soboty też się będziemy kręcić z naklejką po wyspie:) będziemy oplem vivaro a noclegi mamy w Splitskiej:)
sieka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sieka » 17.08.2016 08:32

grisza2000 napisał(a):
sieka napisał(a):A jak jest z ilością apartamentów w Sutivanie? Chodzi mi konkretnie o lewą stronę miasta (patrząc od lądu nie od morza)
Mamy plan jechać ,,w ciemno" początkiem września do Sutivanu i właśnie lewa część miasta nas interesuje. Stąd moje pytanie. Czy jak zjawimy się tam w niedzielę 04.09 to będzie w czym wybierać, czy raczej marne szanse bo apartamentów jest powiedzmy kilkanaście i raczej bardzo oblegane?
Dostałam od kilku Miłośników namiary na konkretne apartamenty i zastanawiamy się czy jednak nie spróbować zrobić rezerwacji.... Choć zawsze jeździmy w ciemno....

Oooo! to super :) Będę się jeszcze przypominać. Co do apartamentów Tomy to niestety ale nie przyjmują tam zwierząt a my ze swoim psiakiem jedziemy :)
Mati2810
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mati2810 » 24.08.2016 09:24

Wróciłem właśnie niedawno z wyspy Brać i jak najbardziej polecam. Byłem w miejscowości Postira. Bardzo podobała mi się plaża Mala Lozna. Podobało mi się też na Zlatnim Racie. Bo też tam pojechałem. Na wyspę Brać wrócę na pewno. :papa: :D
borsalino4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borsalino4 » 24.08.2016 21:35

Mati2810 napisał(a):Wróciłem właśnie niedawno z wyspy Brać i jak najbardziej polecam. Byłem w miejscowości Postira. Bardzo podobała mi się plaża Mala Lozna. Podobało mi się też na Zlatnim Racie. Bo też tam pojechałem. Na wyspę Brać wrócę na pewno. :papa: :D

to może skrobniesz jakąś relację?:) mi też bardzo w tym roku Postira się spodobała
Agusza01
Autostopowicz
Wyspa Brać - gdzie warto spędzić 2 tygodniowy urlop

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agusza01 » 30.08.2016 22:24

Witam,
Za parę dni wybieramy się na urlop na wyspę Brać. Jedziemy samochodem, 2 osoby dorosłe, nie jesteśmy zdecydowani jeszcze którym promem będziemy płynąć ze Splitu czy z Makarskiej.

Szukamy miejsca, gdzie będzie można trochę poleżeć na niezatłoczonej/dzikiej plaży, coś pozwiedzać, nacieszyć oko ciekawym krajobrazem,ogólnie coś porobić, a nie tylko smażyć się na plaży.

Który rejon polecacie na 2 tygodniowy urlop?

Pozdrawiam
grisza2000
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grisza2000 » 31.08.2016 15:05

Właśnie wróciłem. Wedle mojego rozeznania, to ruch jest niewielki i łatwo będzie coś znaleźć. A sama miejscowość (zachodnia strona) to tylko polecić.
sieka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sieka » 01.09.2016 08:54

grisza2000 napisał(a):Właśnie wróciłem. Wedle mojego rozeznania, to ruch jest niewielki i łatwo będzie coś znaleźć. A sama miejscowość (zachodnia strona) to tylko polecić.

Dzięki :) My wyruszamy jutro :)
borsalino4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borsalino4 » 10.09.2016 08:35

ktoś wreszcie napisze jakąś relację z Brać?
czy żadnych Polaków tam nie było w tym roku ?:)
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 10.09.2016 09:04

Ja nie napiszę, bo nie byłam.
Ale, Ty, mógł byś coś napisać :oczko_usmiech: , byłeś tam,w tym roku :mrgreen:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 10.09.2016 09:40

borsalino4 napisał(a):ktoś wreszcie napisze jakąś relację z Brać?

Ja nie potrafię skończyć ubiegłorocznej, więc tegoroczna raczej nie powstanie :oczko_usmiech: :mrgreen:
Ps. dwie lub trzy z tego roku już się produkują w "Relacjach" :papa:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 10.09.2016 09:57

dids76 napisał(a):
borsalino4 napisał(a):ktoś wreszcie napisze jakąś relację z Brać?

Ja nie potrafię skończyć ubiegłorocznej, więc tegoroczna raczej nie powstanie :oczko_usmiech: :mrgreen:
Ps. dwie lub trzy z tego roku już się produkują w "Relacjach" :papa:

...albo i więcej :wink:

noina-arka-i-bijeli-dijamanti-bra-povlja-czerwiec-2016-t50776.html
odkrywanie-kolejnej-wyspy-tym-razem-brac-t50751.html
brac-czy-nie-brac-wyspe-bra-brac-t51073.html
bol-bez-bolu-czyli-bra-po-raz-pierwszy-t51309.html

Mariusz, mimo wszystko nie tracę nadziei, że skończysz jednak zeszłoroczną relację i może nawet zaczniesz nową... :oczko_usmiech:

A i Brač okiem borsalino4 bardzo chętnie zobaczę... :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Brač - strona 67
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone