Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Brač

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ELIMAR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ELIMAR » 10.08.2016 06:33

Povlja - wzdłuż boiska po strzałkach :mrgreen: w w poprzednich postach dokładne namiary
grisza2000
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grisza2000 » 10.08.2016 12:32

Witajcie,
w tym roku po raz pierwszy wybieram się w Cro na wyspę (Brac) i mam wątpliwość dotyczącą ceny biletów na prom. Wiem, może pytanie jest głupie, ale nie znalazłem odpowiedzi. Mianowicie, według cennika są osobne pozycje biletów za osobę i za samochód, przy czym samochód jest opisany:
Passenger cars up to 5m with more than 9 passenger seats. Height up to 2m.

Czy to oznacza, że za "normalny" samochód 5 miejsc i przejazd 2+1 płacę tylko za osoby?
Jeśli nie, to czy ktoś, wie, czy w wysokość wliczają bagażnik dachowy?

Dzięki.
borsalino4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borsalino4 » 10.08.2016 12:38

grisza2000 napisał(a):Witajcie,
w tym roku po raz pierwszy wybieram się w Cro na wyspę (Brac) i mam wątpliwość dotyczącą ceny biletów na prom. Wiem, może pytanie jest głupie, ale nie znalazłem odpowiedzi. Mianowicie, według cennika są osobne pozycje biletów za osobę i za samochód, przy czym samochód jest opisany:
Passenger cars up to 5m with more than 9 passenger seats. Height up to 2m.

Czy to oznacza, że za "normalny" samochód 5 miejsc i przejazd 2+1 płacę tylko za osoby?
Jeśli nie, to czy ktoś, wie, czy w wysokość wliczają bagażnik dachowy?

Dzięki.

osobno płacisz za samochód osobno za osoby
grisza2000
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grisza2000 » 10.08.2016 16:24

Ok, dzięki.
A czy orientujesz się, czy bagażnik dachowy wliczają w wysokość auta do ceny? Przeszło stówka różnicy... :)
magg5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magg5 » 10.08.2016 17:49

grisza2000 napisał(a): A czy orientujesz się, czy bagażnik dachowy wliczają w wysokość auta do ceny? Przeszło stówka różnicy... :)

Z tego co wiem, to bagażnik nie jest wliczany do wysokości auta i płaci się normalnie jak za I kategorię.
Tomcroek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomcroek » 10.08.2016 18:01

magg5 napisał(a):
grisza2000 napisał(a): A czy orientujesz się, czy bagażnik dachowy wliczają w wysokość auta do ceny? Przeszło stówka różnicy... :)

Z tego co wiem, to bagażnik nie jest wliczany do wysokości auta i płaci się normalnie jak za I kategorię.

Ja od lat jeżdżę z boksem na dachu (wtedy całość ma ok.2,2m wysokości) i przy wpuszczaniu nigdy nikt z obsługi promu nie zwrócił mi uwagi za bilet "do 2m".
sieka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sieka » 11.08.2016 09:30

A jak jest z ilością apartamentów w Sutivanie? Chodzi mi konkretnie o lewą stronę miasta (patrząc od lądu nie od morza)
Mamy plan jechać ,,w ciemno" początkiem września do Sutivanu i właśnie lewa część miasta nas interesuje. Stąd moje pytanie. Czy jak zjawimy się tam w niedzielę 04.09 to będzie w czym wybierać, czy raczej marne szanse bo apartamentów jest powiedzmy kilkanaście i raczej bardzo oblegane?
Dostałam od kilku Miłośników namiary na konkretne apartamenty i zastanawiamy się czy jednak nie spróbować zrobić rezerwacji.... Choć zawsze jeździmy w ciemno....
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 11.08.2016 09:52

Drodzy "miłośnicy" powiedzcie proszę jak to jest z szukaniem noclegu na wyspie. Stoją z karteczkami jak na lądzie, należy tuptać od domu do domu, czy od razu do agencji ?
anksma
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anksma » 11.08.2016 10:02

Iwona-->ja tylko na Bolu widziałam Panią która machała na każdy samochód który jechał, nam nawet 2 razy :-) To też zależy w jakim okresie szukasz. We wrześniu na pewno nie będzie problemu. Niektórzy mają nr telefonów wywieszone, ale w jakim języku z nimi gadać, to nie Polska:-) Ja będąc 2 razy jechałam w ciemno i niestety w agencji w połowie sierpnia nic prawie nie było dla 2 osób, a po drugie chodziło się od domu do domu, tylko nie wiadomo kogo było pytać, bo albo wszystko zamknięte, albo jak siedzieli jacyś ludzie to byli to zazwyczaj turyści. Dlatego w tym roku zrobiłam rezerwację na bookingu i wreszcie spokojnie mogłam jechać.
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 11.08.2016 10:17

No właśnie....jak w Primosten....pozamykane, nie wiadomo do kogo się odezwać......My planujemy wyjazd po 20 sierpnia, ale nigdy nie wiemy co nam do głów strzeli dlatego nie rezerwujemy.....Czy ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenie w tej kwestii ?
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 11.08.2016 13:34

Jak byłem w lipcu to w porcie w Supetar było trochę osób z tabliczkami wolne kwatery.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.08.2016 23:00

Za 3 dni kończy się mój dwutygodniowy pobyt na wyspie :( Bardzo nam się tutaj spodobało. Tak jak pisałam wcześniej mieszkaliśmy w Bol ale pojeździlismy trochę po wyspie. W jeden dzień wybraliśmy się do: Povlji, Sumartin, Selcy. W kolejny dzień: Milna, Sutivan i Nerezisca (aby tylko zobaczyć drzewko;)) ). W trzeci dzień (czyli dziś) była jeszcze Pucisca, Postria, Splitska i trochę Supetar no i oczywiście sławna Vidova Góra. Każde miasteczko ma swój urok. W niektórych gwarno w innych spokojniej. Może to też wynik że na zwiedzanie wybieraliśmy dni troszkę chłodniejsze. Widoki przepiękne! Dziś jak wjechaliśmy do Supetaru ( w sumie już było około godziny 15/16) to poraziła nas kolejka na prom...i aż się boimy co będzie w niedzielę. Czy ktoś mógłby doradzić czy na poranne promy jest luźniej?
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 12.08.2016 08:45

Nie jest luźniej ;) chyba, że na ten o 5 rano. W lipcu w sobotę płynąłem o 7:45, byłem dużo wcześniej i wcisnęli mnie jakoś na prom jako ostatnie auto. Za mną była kolejka na 2 kursy, a to już około 3h czekania.
ELIMAR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ELIMAR » 12.08.2016 08:46

sheltie1 napisał(a):Za 3 dni kończy się mój dwutygodniowy pobyt na wyspie :( Bardzo nam się tutaj spodobało. Tak jak pisałam wcześniej mieszkaliśmy w Bol ale pojeździlismy trochę po wyspie. W jeden dzień wybraliśmy się do: Povlji, Sumartin, Selcy. W kolejny dzień: Milna, Sutivan i Nerezisca (aby tylko zobaczyć drzewko;)) ). W trzeci dzień (czyli dziś) była jeszcze Pucisca, Postria, Splitska i trochę Supetar no i oczywiście sławna Vidova Góra. Każde miasteczko ma swój urok. W niektórych gwarno w innych spokojniej. Może to też wynik że na zwiedzanie wybieraliśmy dni troszkę chłodniejsze. Widoki przepiękne! Dziś jak wjechaliśmy do Supetaru ( w sumie już było około godziny 15/16) to poraziła nas kolejka na prom...i aż się boimy co będzie w niedzielę. Czy ktoś mógłby doradzić czy na poranne promy jest luźniej?

My jeździliśmy rano tak koło 8.00 - 9.00 ,co prawda przed sezonem albo po i to nie w niedzielę.
Ale z opowieści "tubylców" wiem ,że rano jest zdecydowanie luźniej niż w południe i później
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.08.2016 16:28

Dziękuję za rady :) No to liczyć się musimy ze 'staniem' :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Brač - strona 66
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone