grisza2000 napisał(a):Witajcie,
w tym roku po raz pierwszy wybieram się w Cro na wyspę (Brac) i mam wątpliwość dotyczącą ceny biletów na prom. Wiem, może pytanie jest głupie, ale nie znalazłem odpowiedzi. Mianowicie, według cennika są osobne pozycje biletów za osobę i za samochód, przy czym samochód jest opisany:
Passenger cars up to 5m with more than 9 passenger seats. Height up to 2m.
Czy to oznacza, że za "normalny" samochód 5 miejsc i przejazd 2+1 płacę tylko za osoby?
Jeśli nie, to czy ktoś, wie, czy w wysokość wliczają bagażnik dachowy?
Dzięki.
magg5 napisał(a):grisza2000 napisał(a): A czy orientujesz się, czy bagażnik dachowy wliczają w wysokość auta do ceny? Przeszło stówka różnicy...
Z tego co wiem, to bagażnik nie jest wliczany do wysokości auta i płaci się normalnie jak za I kategorię.
sheltie1 napisał(a):Za 3 dni kończy się mój dwutygodniowy pobyt na wyspie Bardzo nam się tutaj spodobało. Tak jak pisałam wcześniej mieszkaliśmy w Bol ale pojeździlismy trochę po wyspie. W jeden dzień wybraliśmy się do: Povlji, Sumartin, Selcy. W kolejny dzień: Milna, Sutivan i Nerezisca (aby tylko zobaczyć drzewko;)) ). W trzeci dzień (czyli dziś) była jeszcze Pucisca, Postria, Splitska i trochę Supetar no i oczywiście sławna Vidova Góra. Każde miasteczko ma swój urok. W niektórych gwarno w innych spokojniej. Może to też wynik że na zwiedzanie wybieraliśmy dni troszkę chłodniejsze. Widoki przepiękne! Dziś jak wjechaliśmy do Supetaru ( w sumie już było około godziny 15/16) to poraziła nas kolejka na prom...i aż się boimy co będzie w niedzielę. Czy ktoś mógłby doradzić czy na poranne promy jest luźniej?
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne