Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Brač

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 03.08.2016 16:55

sheltie1 napisał(a):ELIMAR dzięki :)
Dziś wieczorem będziemy analizować :)
Btw w Polsce miałam zapisane na kartce już wszystko ale niestety gdzieś mi zaginęła :(

Dobrze że masz neta. Pomożemy!! :oczko_usmiech: :mrgreen:
Mi jeszcze 15 dni zostało i ruszam na Brač :mrgreen:
poti
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) poti » 03.08.2016 17:28

sieka napisał(a):Witam :) czy ktoś z psiolubnych miłośników wyspy Brac mógłby polecić jakąś kwaterę (apartament 4 dorosłe osoby + pies) w Sutivanie?
będę wdzięczna za każdą pomoc :)

Napisałam na PW
biokd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) biokd » 03.08.2016 18:41

Cześć,

Jutro chcemy z żoną pojechać do Splitu na prom do Supetaru, taka jednodniowa wycieczka na Brać. Wyspa duża więc dużo w 1 dzień nie zobaczymy więc skupić się chcemy na Supetarze i okolicy (Sutivan, Postira, Splitska, Pucisca?). Co tam byście polecili? (te kamieniołomy to daleko są? bo widzę je z tarasu teraz:) ) Zapomnieliśmy zabrać przewodnik z Polski, a Brać wpadła nam do głowy przed chwilą (po całotygodniowym plażowaniu) więc czasu nie dużo, aby coś konkretnego wybrać .Z góry bardzo dziękujemy!
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 03.08.2016 19:03

Chyba o te kamieniołomy Ci chodzi https://goo.gl/maps/VqXaZhi18Qp są w miejscowości Pučišča. Możesz tam zajechać drogą wzdłuż wybrzeża przez Splitską i Postirę. A wrócić możesz promem z Sumartinu do Makarskiej. Tylko pamiętaj że ostatni prom z Sumartinu wypływa o 20:00 :oczko_usmiech: :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.08.2016 22:31

dids76 napisał(a):
sheltie1 napisał(a):ELIMAR dzięki :)
Dziś wieczorem będziemy analizować :)
Btw w Polsce miałam zapisane na kartce już wszystko ale niestety gdzieś mi zaginęła :(

Dobrze że masz neta. Pomożemy!! :oczko_usmiech: :mrgreen:
Mi jeszcze 15 dni zostało i ruszam na Brač :mrgreen:

Ha bez internetu byłoby ciężko ;)
Chyba zaczniemy od Povlij - jeśli innym się tak podoba i wracają w to miejsce to musi coś w tym być :)
Malowa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Malowa » 04.08.2016 10:48

Witajcie

byliśmy na Bracu od 15 do 22 lipca (później przeprowadzka na Paśman) i mieszkaliśmy w Milnej. Z tego co się zorientowałam, to raczej mało popularne na forum miejsce do mieszkania, ale okazało się, że to było bardzo dobry wybór. Apartament mieliśmy na obrzeżach Milnej, nazywa się to Mlin, miejsce było bardzo spokojne i ciche. Trafili nam się przemili gospodarze, apartman był czyściutki, w pięknym ogrodzie.

Milna jest bardzo przyjemna na wieczorne wypady - port jest spory i dużo się dzieje wieczorami, spory wybór knajp, kilka sklepów. Fakt, na plażę jeździliśmy aż do Murvicy lub do Sutivanu, ale droga jest malownicza (m.in przez przepiękne Lozisce).

Samą Murvicę polecam - dało się zaparkować, tłumów specjalnych na plaży nie było. Tamtejsza konoba Marija jest bardzo dobra - mają tam przepyszne frytki z prawdziwych ziemniaczków :)

pzdr
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 04.08.2016 16:19

biokd napisał(a):Co tam byście polecili?

Vidova Gora.
michalek_101
Croentuzjasta
Kilka pytań o Brać i Sutivan

Nieprzeczytany postnapisał(a) michalek_101 » 08.08.2016 07:41

Witam wszystkich,mam kilka pytań o Brać i Sutivan.Wyjeżdżamy 29.08 czytam wszystko na ten temat na forum ale jakoś mi mało :wink: Mam problem gdzie ( z której strony miasteczka szukać miejscówki czy z lewej czy z prawej a może gdzieś w "centrum" ) chodzi mi gdzie są ładniejsze i bardziej kameralne plaże żeby nie chodzić za daleko :wink: . Jakie plaże warte odwiedzenia trzeba odwiedzić będąc na wyspie ? ( i jak dojechać ? ) Jakie knajpy polecacie w Sutivanie i na wyspie ? może ktoś posiada linki do map z plażami na wyspie ?
Za pomoc WIELKIE DZIĘKI :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Kilka pytań o Brać i Sutivan

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.08.2016 07:54

michalek_101 napisał(a):Za pomoc WIELKIE DZIĘKI :D

Pierwsza pomoc jest taka, że jesteś u Miłośników :wink:
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 08.08.2016 08:37

michalek_101 zdecydowanie z lewej strony (w sumie zależy jak się patrzy :D ), choć pieszo to trochę trzeba iść. Jedziesz nowym asfaletem do końca i potem zjeżdżasz do miasteczka i w lewo - do wyboru będziesz miał kilka miejscówek. Po wjeździe na szutrową drogę - dzikość :D Co do restauracji to Dora jest ok i pizzeria Bracera też ok - duże pizze, trzeba było pakować do domu (dają karton) ;)

My chodziliśmy tutaj https://www.google.pl/maps/place/Sutiva ... 0211?hl=pl na ta małą trochę z lewej strony - dwie rodziny na niej się mieszczą, a często byliśmy sami bo większość była na tej po prawej stronie. Samochód stawiasz 10m od niej.

Tutaj https://www.google.pl/maps/place/Sutiva ... 0211?hl=pl też są fajne, spore i puste plaże (czasem tylko łodzie podpływają) ale to już tylko rower/skuter bo autem tam się nie dojedzie.
sieka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sieka » 08.08.2016 09:13

A jak z apartamentami z widokiem na morze w tej części miasta?
michalek_101
Croentuzjasta
Re: Kilka pytań o Brać i Sutivan

Nieprzeczytany postnapisał(a) michalek_101 » 08.08.2016 12:41

Janusz Bajcer napisał(a):
michalek_101 napisał(a):Za pomoc WIELKIE DZIĘKI :D

Pierwsza pomoc jest taka, że jesteś u Miłośników :wink:

Wielkie DZIĘKI WIELKI BRACIE :wink: :wink:
michalek_101
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) michalek_101 » 08.08.2016 12:55

Lechoo napisał(a):michalek_101 zdecydowanie z lewej strony (w sumie zależy jak się patrzy :D ), choć pieszo to trochę trzeba iść. Jedziesz nowym asfaletem do końca i potem zjeżdżasz do miasteczka i w lewo - do wyboru będziesz miał kilka miejscówek. Po wjeździe na szutrową drogę - dzikość :D Co do restauracji to Dora jest ok i pizzeria Bracera też ok - duże pizze, trzeba było pakować do domu (dają karton) ;)

My chodziliśmy tutaj https://www.google.pl/maps/place/Sutiva ... 0211?hl=pl na ta małą trochę z lewej strony - dwie rodziny na niej się mieszczą, a często byliśmy sami bo większość była na tej po prawej stronie. Samochód stawiasz 10m od niej.

Tutaj https://www.google.pl/maps/place/Sutiva ... 0211?hl=pl też są fajne, spore i puste plaże (czasem tylko łodzie podpływają) ale to już tylko rower/skuter bo autem tam się nie dojedzie.

A na piechotę można dojść na te plaże ?
może masz jakieś namiary na fajne apartamenty w "lewej"części miasteczka ?
LECHOO tobie również WIELKIE DZIĘKI za pomoc :-D
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 08.08.2016 17:19

Na piechotę można ale kawałek jest (choć krótsza droga niż autem, bo autem na około trzeba) - ludzie chodzili. Zależy co zabierasz na plażę, bo ja dość sporo :D dlatego auto.

Namiarów w tamtej części nie mam, my byliśmy mniej więcej na wysokości portu, ze 100m od Konzuma.
gaspar84
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gaspar84 » 08.08.2016 21:52

A jakieś namiary na wyspie na gospodarza posiadającego źródełko z dobrą rakiją:)? Ktoś coś?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Brač - strona 65
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone