Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Brač

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
magg5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magg5 » 25.07.2016 08:55

Elimar, rozumiem :) Poszukam informacji o konobie TOP w Sumartinie, dzięki za podpowiedź!

Wymarzyłam sobie w tym roku pekę, szczególnie zależałoby mi na zamówieniu ośmiornicy i nigdzie nie mogę znaleźć informacji gdzie zjeść ją na Braču :( :( Zgapiłam się, jak byliśmy na Pelješacu... Cóż, będę szukać dalej :)

yzedef, dzięki za wszystkie informacje! W zeszłym roku często jedliśmy w Kali, kalmary były bardzo smaczne (my jedliśmy wyłącznie w wersji grillowanej). W Jurovej Makinie pizzę też jedliśmy, ale tylko dlatego, że była otwarta chyba od 14 czy 15, więc przyzwyczajeni do "naszych" godzin obiadowych czasem potrzebowaliśmy zjeść coś wcześniej. Stara Uljara otwierała się późno, bo jakoś po godzinie 18.00 (może to ze względu na to, że był wrzesień?). Zaciekawiło mnie to piwo, muszę spróbować :)
anksma
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anksma » 25.07.2016 09:29

yzedef patrząc na to menu to ceny niższe niż w Sutivanie i Supetarze
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 25.07.2016 12:52

magg5 napisał(a):Wymarzyłam sobie w tym roku pekę, szczególnie zależałoby mi na zamówieniu ośmiornicy i nigdzie nie mogę znaleźć informacji gdzie zjeść ją na Braču :( :( Zgapiłam się, jak byliśmy na Pelješacu... Cóż, będę szukać dalej :)

yzedef, dzięki za wszystkie informacje! W zeszłym roku często jedliśmy w Kali, kalmary były bardzo smaczne (my jedliśmy wyłącznie w wersji grillowanej). W Jurovej Makinie pizzę też jedliśmy, ale tylko dlatego, że była otwarta chyba od 14 czy 15, więc przyzwyczajeni do "naszych" godzin obiadowych czasem potrzebowaliśmy zjeść coś wcześniej. Stara Uljara otwierała się późno, bo jakoś po godzinie 18.00 (może to ze względu na to, że był wrzesień?). Zaciekawiło mnie to piwo, muszę spróbować :)

Ja jadłem pekę w Sumartinie, pojechaliśmy na wycieczkę i w jednej knajpie była w menu, co prawda na 4 osoby za jakoś 400 kun z małym kawałkiem, ale mogłem zamówić dla 2 osób za połowę ceny (zapłaciłem coś koło 208 kun?) mięsna peka, ale była też rybna do wyboru. Nie wiem czy dobra bo jadłem to pierwszy raz i nie mam porównania ale nam smakowało :). Mam fotkę, wieczorem z domu wrzucę... Porcja była bardzo duża i nie ogarnęliśmy wszystkiego :).

anksma napisał(a):yzedef patrząc na to menu to ceny niższe niż w Sutivanie i Supetarze

To menu widzieliśmy tylko raz, innym razem dostaliśmy jeszcze inne... czy z tego było coś innego dostępne niż pizza to nie wiem :).
Cud że w ogóle wyprosiliśmy menu :).
magg5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magg5 » 25.07.2016 13:15

yzedef napisał(a): Ja jadłem pekę w Sumartinie, pojechaliśmy na wycieczkę i w jednej knajpie była w menu, co prawda na 4 osoby za jakoś 400 kun z małym kawałkiem, ale mogłem zamówić dla 2 osób za połowę ceny (zapłaciłem coś koło 208 kun?) mięsna peka, ale była też rybna do wyboru. Nie wiem czy dobra bo jadłem to pierwszy raz i nie mam porównania ale nam smakowało :). Mam fotkę, wieczorem z domu wrzucę... Porcja była bardzo duża i nie ogarnęliśmy wszystkiego :).

anksma napisał(a):yzedef patrząc na to menu to ceny niższe niż w Sutivanie i Supetarze

To menu widzieliśmy tylko raz, innym razem dostaliśmy jeszcze inne... czy z tego było coś innego dostępne niż pizza to nie wiem :).

Ooo super, chętnie zobaczę zdjęcie. Fajnie, że to w Sumartinie, bo blisko od Povlji ;) Rozumiem, że nie trzeba było zamawiać tej peki dzień wcześniej?
A co do menu w Jurovej Makinie to pamiętam, że małe menu z napojami było osobno i były chyba 2 sztuki na całą knajpę... :)
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 25.07.2016 15:12

magg5 napisał(a):
yzedef napisał(a): Ja jadłem pekę w Sumartinie, pojechaliśmy na wycieczkę i w jednej knajpie była w menu, co prawda na 4 osoby za jakoś 400 kun z małym kawałkiem, ale mogłem zamówić dla 2 osób za połowę ceny (zapłaciłem coś koło 208 kun?) mięsna peka, ale była też rybna do wyboru. Nie wiem czy dobra bo jadłem to pierwszy raz i nie mam porównania ale nam smakowało :). Mam fotkę, wieczorem z domu wrzucę... Porcja była bardzo duża i nie ogarnęliśmy wszystkiego :).

Ooo super, chętnie zobaczę zdjęcie. Fajnie, że to w Sumartinie, bo blisko od Povlji ;) Rozumiem, że nie trzeba było zamawiać tej peki dzień wcześniej?
A co do menu w Jurovej Makinie to pamiętam, że małe menu z napojami było osobno i były chyba 2 sztuki na całą knajpę... :)

Tak dobrze to nie ma :), zamawialiśmy ją dzień wcześniej.. byliśmy tam koło południa i mogłem również zamówić ją na wieczór tego samego dnia. Przyjechaliśmy punktualnie, czekał na nas nakryty stolik, dostaliśmy również na początek zapiekaną bułeczkę na oliwie z czosnkiem, była bardzo dobra ale żałowaliśmy ze się skusiliśmy bo zabrakło miejsca na peke :). Konoba nazywała się Bernardo, smakowało nam, obsługa ok jedynie drażniły nas latające muchy ale cóż zrobić... czasem tak bywa :).
Załączniki:
IMG_20160701_190743.jpg
Mięsna peka
magg5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magg5 » 25.07.2016 15:50

yzedef, dziękuję za zamieszczenie zdjęcia, danie wygląda bardzo apetycznie :) Dopiszę konobę Bernardo do listy miejsc, które odwiedzimy, wyposażeni w packę na muchy :P :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.08.2016 11:26

Dołączam sie do miłośników tej wyspy:) Pierwszy raz jestem tutaj. Dopiero od 2 dni ale juz sie nie dziwie ze ma tylu zwolennikow :) A w Chorwacji jestem 3 raz.
ELIMAR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ELIMAR » 01.08.2016 17:13

sheltie1 napisał(a):Dołączam sie do miłośników tej wyspy:) Pierwszy raz jestem tutaj. Dopiero od 2 dni ale juz sie nie dziwie ze ma tylu zwolennikow :) A w Chorwacji jestem 3 raz.

Witamy serdecznie :D
A gdzie wypoczywać?
sieka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sieka » 02.08.2016 12:13

Witam :) czy ktoś z psiolubnych miłośników wyspy Brac mógłby polecić jakąś kwaterę (apartament 4 dorosłe osoby + pies) w Sutivanie?
będę wdzięczna za każdą pomoc :)
mucha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mucha » 02.08.2016 16:32

My byliśmy parę lat temu w Sutivanie z psiną , zaraz wyśle namiary .Pies nie był zupełnie problemem , choć w tym okresie miała intensywne linienie:)W tym roku byliśmy też w Sutivanie i przespacerowaliśmy sie pod nasz dawny apartament -śmialiśmy się z mężem , że sierść naszego labiszona pewnie jeszcze tam jest :lol:
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 02.08.2016 18:14

sieka - wysłałem na pw.
sieka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sieka » 03.08.2016 10:18

Dziękuję bardzo za pomoc :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.08.2016 12:09

ELIMAR napisał(a):
sheltie1 napisał(a):Dołączam sie do miłośników tej wyspy:) Pierwszy raz jestem tutaj. Dopiero od 2 dni ale juz sie nie dziwie ze ma tylu zwolennikow :) A w Chorwacji jestem 3 raz.

Witamy serdecznie :D
A gdzie wypoczywać?

Wypoczywamy w Bol. Bylo to zamierzone ze taka miejscowosc. Choc niezbyt polecana ze względu na ilosc turystów. Dla nas im więcej ludzi tym lepiej:) dzis pierwszy raz jestesmy na plazy Zlatni Rat i tez jest ok:)
Teraz tylko jesCze zwiedzanie. Posiłkowac sie bede oczywiście forum co zwiedzac a czego nie warto:)
ELIMAR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ELIMAR » 03.08.2016 12:24

Wypoczywamy w Bol. Bylo to zamierzone ze taka miejscowosc. Choc niezbyt polecana ze względu na ilosc turystów. Dla nas im więcej ludzi tym lepiej:) dzis pierwszy raz jestesmy na plazy Zlatni Rat i tez jest ok:)
Teraz tylko jesCze zwiedzanie. Posiłkowac sie bede oczywiście forum co zwiedzac a czego nie warto:)[/quote]

Pytajcie jeśli trzeba.
Wszyscy klubowicze lubią podzielić się wiedzą :D
Podpowiemy :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.08.2016 16:23

ELIMAR dzięki :)
Dziś wieczorem będziemy analizować :)
Btw w Polsce miałam zapisane na kartce już wszystko ale niestety gdzieś mi zaginęła :(
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Brač - strona 64
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone