Iwona75 napisał(a):Moi drodzy, przeczytałam od A do Z, poczyniłam wstępne plany, ale liczę na Waszą pomoc w wyborze miejsca. Powiem szczerze że najbardziej przemawia do mnie Povlja i Splitska,a moje pytanie dotyczy temperatury wody. Przeczytałam gdzieś że chłodniejsza niż od strony Bolu, ma ktoś porównanie ? I pytanie drugie związane właśnie z rejonem Bolu. Jechał ktoś w ciemno po 18 sierpnia ? Gdzie najlepiej szukać noclegu. Im większa "wiocha" tym lepiej, nie zależy nam absolutnie na knajpach, atrakcjach "plażowych" nawet sklepu może nie być bo i tak popołudniami planujemy zwiedzać wyspę, więc zaopatrzenie zrobimy. Ma być cicho, spokojnie, gdyby trafiła się jakaś zatoka do której można dojść pieszo byłoby super.
Gdybym raz jeszcze mial wybrac miejsce pobytowe na Braciu to wybralbym Postire. Jest kilka niby drobnych szczegolow ktore akurat dla mnie sa przydatne
Spokojne miasteczko,dobra baza wypadowa,jest malutka fajna plaza w miasteczku na poranna kapiel,jest piekarnia ktorej np w Splitskiej nie ma. Jest taniej w knajpkach niz Splitskiej. I cos co moze byc dla niektorych fajna sprawa. Sa w Postirze 2boiska pilkarskie, trawa marzenie-dywan. Wieczorem dzieciaki maja mozliwosc pogrania na tym dywanie. Zawsze sie ekipa jakas do grania znajduje.ale to atrakcja dla rodzin z dziecmi