Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Brač

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 09.07.2016 18:54

Pewnie, ze warto - droga na pewno ciekawa :D
borsalino4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borsalino4 » 10.07.2016 07:08

witam.
Jestem od kilku dni na Brac w Splitskiej
Objechalem większość wyspy
Jeżeli jakieś pytania -piszcie
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 10.07.2016 08:33

borsalino4 napisał(a):Jestem od kilku dni na Brac w Splitskiej

I jak wrażenia w wyspy, szczególnie po zeszłorocznym Pagu? :wink:
2salamandra22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 2salamandra22 » 10.07.2016 10:57

Czy byliście w pustelnia Blaca? Jakieś info na temat zwiedzania tego miejsca? By lądujemy w Supetarze 14 sierpnia.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 10.07.2016 11:00

2salamandra22 napisał(a):Czy byliście w pustelnia Blaca? Jakieś info na temat zwiedzania tego miejsca? By lądujemy w Supetarze 14 sierpnia.

pustelnia-blaca-brac-t24358.html
dziurki-czyli-bra-i-inne-zakamarki-2015-t49493-210.html#p1674686
borsalino4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borsalino4 » 10.07.2016 21:37

Mikromir napisał(a):

hej
no ciężko coś na szybko porównywać
nie tylko byłem na Pagu ale w poprzednich latach Orebic, Baska na Krk, Pula na Istria czy teraz przed Braciem tydzień w Baska Voda
wydaje mi się ze plaze w Bosanie na Pagu były najładniejsze
tu mi najbardziej podoba się Postira, a plaze Murvica i okolice Sutivanu. średnio mi się dziś podobała Lovrecina.
mieszkamy u przemiłych starszych ludzi. pierwszy raz m8 się trafili tacy życzliwi ludzie. cena za 4 osoby 50 euro to chyba niedrogo
generalnie mi się Brac podoba choć bez znajomych może być nudno
anksma
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anksma » 11.07.2016 08:36

Ja wróciłam z Braća w sobotę pod wieczór. Niestety powrót był bardzo ciężki, jak zresztą co roku, choć jakoś teraz wyjątkowo. Postaram się jak najszybciej napisać chociaż jakąś krótką relację z pobytu na wyspie :D
borsalino4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borsalino4 » 11.07.2016 09:20

czytałem na forum o najlepszych loda ch w Postira
albo nie trafiłem do tej lodziani albo zmienił się wlasciciel bo szału nie było
może ktoś napisze w którym miejscu te lody
Belphegorus
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Belphegorus » 11.07.2016 12:54

Witam miłośników wyspy Brać. od 21 sierpnia po raz pierwszy zawitam na Brać a dokładnie do Supetaru. Cel wyjazdu to zaliczenie 10 nurkowań oraz leżing, smażing, plażing oraz zwiedzanie wyspy. Mam do Was pytanie odnośnie plaż w Supetarze. Czy warto korzystać z miejskiej czy możecie polecić jakąś dziką w okolicy tak żeby można było dojść z buta? Namiary na sprawdzone knajpki tez mile widziane :-) Będę wdzięczny za pomoc oraz odpowiedź.
gaspar84
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gaspar84 » 11.07.2016 15:10

borsalino4 napisał(a):
Mikromir napisał(a):

hej
nie tylko byłem na Pagu ale w poprzednich latach Orebic, Baska na Krk, Pula na Istria czy teraz przed Braciem tydzień w Baska Voda
tu mi najbardziej podoba się Postira, a plaze Murvica i okolice Sutivanu. średnio mi się dziś podobała Lovrecina.
mieszkamy u przemiłych starszych ludzi. pierwszy raz m8 się trafili tacy życzliwi ludzie. cena za 4 osoby 50 euro to chyba niedrogo

Możesz napisać jaką trasą jezdziles do Murvicy? Będę w sierpniu w Splitskiej i chętnie bym sie wybrał kilka razy do Murvicy na plażing bo przeglądając zdjęcia na necie to są tam faktycznie ładne plaże - tylko ta droga.... pewnie wąska i bardzo kręta:/?
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 11.07.2016 16:12

Droga do Murvicy jest spoko, ale tylko przez Bol! Do Bolu, wiadomo, szosa dość kręta, ale normalny szeroki asfalt - przejedź sobie na street view. Potem na skrzyżowaniu skręcasz tu:
https://www.google.pl/maps/@43.2613321, ... 56!6m1!1e1
dalej jedziesz prosto asfaltem do samej Murvicy jak prowadzi główna, a na tym rozwidleniu lekko w lewo, nie w prawo:
https://www.google.pl/maps/@43.2637149, ... 56!6m1!1e1
W samej Murvicy masz parkingi przy drodze np. tu:
https://www.google.pl/maps/place/Bol,+C ... 16.6541264
albo kawałek dalej. Do plaży nie zjedziesz, tylko zejdziesz stromą drogą z jednej strony plaży lub ścieżką z drugiej. Im wcześniej tym większa szansa na miejsce postojowe na parkingu, potem auta parkują już tylko wzdłuż drogi. O 8.30 było prawie pusto. ;)
Spoko dasz radę, a myślę, że warto. Piękne plaże w tej okolicy, ale do tych dalej na zachód trudniejszy dojazd szutrem.

P1240433.JPG

P1240451.JPG

P1240441.JPG

Do Splitskiej jechaliśmy przez Škrip - faktycznie kręta droga przez wioski, ale tragedii nie ma.
ELIMAR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ELIMAR » 11.07.2016 20:43

borsalino4 napisał(a):czytałem na forum o najlepszych loda ch w Postira
albo nie trafiłem do tej lodziani albo zmienił się wlasciciel bo szału nie było
może ktoś napisze w którym miejscu te lody

Najlepsze lody w Postirze są tutaj https://goo.gl/maps/XGSU5nFyeam

jest tu otwarta mała kawiarenka i stragan z lodami.
W czerwcu na jedną kulkę za 8 kun dawali 2 kulki wielkości naszych :)
Pychota :)
Specjalnie z Povlji przyjeżdżaliśmy tu by takie pyszności konsumować :)
borsalino4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borsalino4 » 11.07.2016 21:55

gaspar84 napisał(a):
borsalino4 napisał(a):
Mikromir napisał(a):

hej

Możesz napisać jaką trasą jezdziles do Murvicy? Będę w sierpniu w Splitskiej i chętnie bym sie wybrał kilka razy do Murvicy na plażing bo przeglądając zdjęcia na necie to są tam faktycznie ładne plaże - tylko ta droga.... pewnie wąska i bardzo kręta:/?

jest tak jak pisze Mikromir. profesjonalizm :)
dla mnie Murvica nr 1 na Braciu nie licząc
droga przez Bol kreta ale jakoś na mnie wrażenia nie zrobiła. chyba się przyzwyczailem
plecam tez plaze na lewo od Sutivanu
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 12.07.2016 18:51

........wszystko pięknie , poza tym, iż parking jest malutki i zwykle nie ma gdzie zaparkować, a gdy zaparkujesz nie tak jak trzeba, to często pojawia się policja; dojazd krętą drogą, trudno się wyminąć, dojście do plaży, to kilkaset metrów stromego zejścia, a następnie wspinaczki, aby dotrzeć do samochodu;
......i na koniec- zwykle w lipcu i sierpniu nie ma tam miejsca, aby się położyć
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 12.07.2016 22:45

[quote="lew"]........wszystko pięknie , poza tym, iż parking jest malutki i zwykle nie ma gdzie zaparkować, a gdy zaparkujesz nie tak jak trzeba, to często pojawia się policja; dojazd krętą drogą, trudno się wyminąć, dojście do plaży, to kilkaset metrów stromego zejścia, a następnie wspinaczki, aby dotrzeć do samochodu;
......i na koniec- zwykle w lipcu i sierpniu nie ma tam miejsca, aby się położyć[/quote

My byliśmy w Murvicy dwa razy w tym roku 28czerwca i 4 lipca około 11 nie było problemu ani z parkingiem ani z miejscem. Owszem wolę mniej ludne plaże i kolejnym razem będę bliżej połowy czerwca a jak młody pójdzie na studia okolice września,ale ta plaża jest warta odwiedzenia. Jeśli chodzi o dojście - ja stara astmatyczka nie miałam problemu, a mieliśmy ze sobą psa który ma kontuzję i trzeba było też trochę ją ponieść (20kg). Gdyby w Sutivanie były tak drobne kamyczki, to znalazłabym wreszcie swój raj.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Brač - strona 61
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone