Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Brač

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
SYLWKA_2014
Croentuzjasta
Re: sutivan

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 04.07.2016 17:03

kubica napisał(a):No właśnie mam z tej strony apartmana i myślałem ze może z tej strony są jakieś fajne plaże. Najwyżej będziemy gdzieś dalej chodzić. Dzieki za info

Dacie radę, w Sutivanie plaż jest naprawdę do koloru do wyboru. Blisko masz też plaże miejską, ale już zaczyna robić się na niej tłoczno. W stronę Mircy też jest jedna z wydzielonym kąpieliskiem, można też troszkę dalej jak już ktoś tu zapodawał kilka postów wyżej. Jednak najfajniejsze są jeszcze dalej za plażą Livka (jedziesz ile możesz autem i kawałeczek pieszo, im dalej tym fajniej - co najmniej cztery plaże do wyboru, nikt nie jeździ nad głową i nie kurzy, tylko uwaga golasy też lubią te plaże :).
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 04.07.2016 17:16

Przestrzegam Wszystkich przed Konobą Oliva, kawałek za Supetarem w stronę Nereźiśća.
Jedyny plus to widoki - cudowne, obsługa miła aczkolwiek ciężko się dogadać (słaby angielski). Zamówiliśmy pekę na 2 osoby (rano), niestety peka była raczej gorzej niż słaba (goście przy nas też zamówili z marszu i nie było problemu czekali tylko 30-40 min, raczej wskazywałby na odgrzewaną lub mrożoną). Kulminacja to rachunek - 1przystawka liść sałaty, kilka oliwek, 4plastry podeschniętego sera, peka na 2 osoby, duża sałatka(poszatkowana kapusta, trochę ogórka i pomidora) i butelka wody - 485kun. Gdyby jeszcze choć było smaczne.. . Niestety nie było, za trzysta złotych na dwie osoby mam prawo chcieć zjeść przynajmniej smacznie (niekoniecznie dużo). Peka miała kosztować po 120kn na osobę, sałatka 50kn, woda 20, czyli przystawka zrobiła furorę ale tylko cenową...
anksma
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anksma » 04.07.2016 17:26

Gaspar--->Nie wiem może ktoś zna takie osoby co sprzedają z domu rakije :D ja niestety ani w Supetarze nie widziałam ani teraz w Sutivanie.mam zamiarw drodze powrotnej zajechać do Pakostanu i tam kupić.

co do plaż to ja właśnie jeżdżę na taką między sutivanem a mirca,może i czasem jeżdżą jakieś auta ale to kawałek od nas,a poza tym jesteśmy za murkiem wiec nie wiele widać, czuć i slychac :D ale przynajmniej ludzi nie ma i można się kąpać. Dziś sprobowalam pojechać na lewą stronę sutivanu, ale zawróciłam.Jechalam nowa droga asfaltową aż prawie do wody i tam był parking ale dalej widać było ze trzeba iść juz pieszo bo są kamieni.Czy to chodzi o plażę za nimi?czy trzeba jechać jakąś i na droga?
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 04.07.2016 20:57

anksma napisał(a):Gaspar--->Nie wiem może ktoś zna takie osoby co sprzedają z domu rakije :D ja niestety ani w Supetarze nie widziałam ani teraz w Sutivanie.mam zamiarw drodze powrotnej zajechać do Pakostanu i tam kupić.

co do plaż to ja właśnie jeżdżę na taką między sutivanem a mirca,może i czasem jeżdżą jakieś auta ale to kawałek od nas,a poza tym jesteśmy za murkiem wiec nie wiele widać, czuć i slychac :D ale przynajmniej ludzi nie ma i można się kąpać. Dziś sprobowalam pojechać na lewą stronę sutivanu, ale zawróciłam.Jechalam nowa droga asfaltową aż prawie do wody i tam był parking ale dalej widać było ze trzeba iść juz pieszo bo są kamieni.Czy to chodzi o plażę za nimi?czy trzeba jechać jakąś i na droga?

Anksma, a czy Ty przypadkiem nie mieszkasz w Sutivanie na Svetog Ivana?
anksma
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anksma » 04.07.2016 22:36

Tak dokładnie 21 a to Wasze auto to z cro? :D dziś przeszłam wzdłuż ulicy sutivanu po lewej stronie i chyba jutro wyrusze w poszukiwaniu plaż w tamtym kierunku,jak coś zawsze mogę wrócić na swoje stare miejsce. Dzięki temu że dziś się przeszłam znalazłam w zakamarki pana z winem i chyba rakija własnej roboty :D
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 04.07.2016 22:50

anksma napisał(a):Tak dokładnie 21 a to Wasze auto to z cro? :D dziś przeszłam wzdłuż ulicy sutivanu po lewej stronie i chyba jutro wyrusze w poszukiwaniu plaż w tamtym kierunku,jak coś zawsze mogę wrócić na swoje stare miejsce. Dzięki temu że dziś się przeszłam znalazłam w zakamarki pana z winem i chyba rakija własnej roboty :D

No to witaj Sąsiadko ;))
krzysiek bb
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiek bb » 05.07.2016 13:45

Czy ktoś z Was mógłby podać namiary na fajne restauracje w Bolu? Fajne to takie gdzie ceny nie zabijają, jest sprawnie i przede wszystkim smacznie. ( wiem, wiem Bol to nie najlepsze miejsce na Bracu)
mucha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mucha » 05.07.2016 14:33

Podpinam się do pytania o jakąś fajna knajpkę na Bolu ;)
Jedliśmy pizze w wychwalanej na forum Topolino..szczerze bez szału ,pizza taka sobie ,ciasto pozbawione soli,o wiele lepszą jedlismy w zeszlym tygodniu w Sutivanie.Wiadomo Bol to Bol i ceny tu są trochę z kosmosu .Dlatego dzisiaj rybka z miejscowej Ribaricy w domowym zaciszu ;)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 05.07.2016 14:56

mucha napisał(a):Podpinam się do pytania o jakąś fajna knajpkę na Bolu ;)
Jedliśmy pizze w wychwalanej na forum Topolino..szczerze bez szału ,pizza taka sobie ,ciasto pozbawione soli,o wiele lepszą jedlismy w zeszlym tygodniu w Sutivanie.Wiadomo Bol to Bol i ceny tu są trochę z kosmosu .Dlatego dzisiaj rybka z miejscowej Ribaricy w domowym zaciszu ;)

Jeśli chodzi o Bol, dwa razy (w zeszłym i w 2012 roku) jedliśmy bardzo dobrą pizzę w Skalinadzie. Taras pizzerii znajduje się nad placem z tą studnią:

Obrazek
anksma
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anksma » 05.07.2016 23:24

Polecam stronę tripadvisor tam są opisane różne restauracje na świecie. Ja z tego korzystam będąc na Braću :-)
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 08.07.2016 20:55

Zatoka Lovrečina... zupełnie nie rozumiem zachwytu tym miejscem - brud, syf i tylko tyle. Po zrobieniu kilu fotek zawinąłem się stamtąd.
ELIMAR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ELIMAR » 08.07.2016 20:58

Lechoo napisał(a):Zatoka Lovrečina... zupełnie nie rozumiem zachwytu tym miejscem - brud, syf i tylko tyle. Po zrobieniu kilu fotek zawinąłem się stamtąd.

Moje zdanie jest takie samo.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 08.07.2016 21:11

ELIMAR napisał(a):
Lechoo napisał(a):Zatoka Lovrečina... zupełnie nie rozumiem zachwytu tym miejscem - brud, syf i tylko tyle. Po zrobieniu kilu fotek zawinąłem się stamtąd.

Moje zdanie jest takie samo.

Tak podejrzewałam... :roll: dlatego tam nie zajrzałam. :mrgreen:

BTW, czy będzie ktoś z Was w Povlji w drugiej połowie sierpnia?...
ELIMAR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ELIMAR » 08.07.2016 21:13

BTW, czy będzie ktoś z Was w Povlji w drugiej połowie sierpnia?...[/quote]

A wybierasz się?
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 08.07.2016 21:19

ELIMAR napisał(a):A wybierasz się?

Nooo... 8)

Yes, yes, yes! :hearts:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Brač - strona 59
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone