Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Brač

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
macias_14
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) macias_14 » 16.06.2016 22:36

macias_14 napisał(a):Witam Klubowiczów!
W tym roku miał być Hvar, ale nie znalazłem satysfakcjonującej kwatery, wiec padł wybór - Postira. Mam pytanie odnośnie temperatury wody, gdyż w kilku relacjach autorzy narzekają na zimna wodę, zwłaszcza w części północnej wyspy. To jest zjawisko chwilowe np. bura, czy przez zmieniające się prądy, czy faktycznie stale woda ma sporo mniej niż w innych rejonach? Zaliczka już poszła i martwię się ze popełniłem dużego babola, bo dwa tygodnie pluskać się w chłodnym Jadranie nie uśmiecha mi się, a co gorsza moim smykom.
pozdrawiam

Podbijam pytanko.
jb79
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jb79 » 17.06.2016 06:32

Witam
Gdzie w Sutivanie polecacie domowe wino?
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 17.06.2016 07:50

macias_14 napisał(a):czy faktycznie stale woda ma sporo mniej niż w innych rejonach? Zaliczka już poszła i martwię się ze popełniłem dużego babola, bo dwa tygodnie pluskać się w chłodnym Jadranie nie uśmiecha mi się, a co gorsza moim smykom.

Witam.

Moim zdaniem wpływ na niższą temperaturę wody może mieć pobliskie ujście zimnej Cetiny.

Woda nie jest jakoś dramatycznie zimna, jest odrobinę chłodniejsza, niż w Bolu np.

Plaża dla dzieciaków jest w pobliskiej Postirze.
Na żywo wygląda zdecydowanie lepiej.

Tutaj
macias_14
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) macias_14 » 17.06.2016 11:40

Dzięki, wiedziałem , że Kaszub na Kaszubie może polegać :wink:

Z racji odległości od noclegu raczej zamierzamy plażować na Malej Loznej

Mam nadzieję, że nie będzie tak tragicznie, jak niektórym się trafiło. Najwyżej będziemy dojeżdżać, gdzieś w inne rejony.
Pozdrawiam
Misioł
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Misioł » 17.06.2016 12:40

gaspar84 napisał(a):Wybieram się z małymi dziećmi w sierpniu do Splitska. Mam tam już zrobioną rezerwację, jednak czytając forum i oglądając zdjęcia obawiam się że jest to zły wybór ze względu na małą ilość plaż. Wiem, że jest to mała mieścina i nie zależy nam na jakichkolwiek rozrywkach, ale oglądając te rejony na google earth obawiam się, że trzeba będzie jeździć gdzieś dalej z dzieciakami. Chyba jedyna rozsądna plażyczka to https://www.google.pl/maps/place/Splits ... 93!6m1!1e1
Był ktoś z Was może w tej miejscowości z małymi dziećmi?

Splitska to urocze miejsce i jeśli szukasz spokoju to go tam na pewno znajdziesz. Jeśli chodzi o wskazaną przez Ciebie plaże to my np. specjalnie na nią dojeżdżaliśmy z innych części wyspy i powiem szczerze że ona wygląda dużo lepiej na żywo aniżeli na zdjęciu z googla (jest jakoś tak bardziej kameralnie ;-)). Na wspomnianej plaży ludzi jest zazwyczaj niewielu a zejście do wody łagodne, no i odległość od centrum Spltskiej niewielka, taka akurat na spacer; nawet z małymi dziećmi.
Na początku lipca na pewno na nią zawitam.
A i sama Splitska ma coś w sobie co każe mi tam zaglądać ;-).
Misioł
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Misioł » 17.06.2016 12:54

Lechoo napisał(a):Gdzie w Sutivanie dobre żarło ? :)

Jesli chodzi o Sutivan to polecam, odpowiednio od najlepszej:
Bokuncin, Dora (nasze ulubione miejsce, bardzo dobre jedzenie, w zasadzie wszsytko co jedliśmy było b. dobre, spokojnie i cicho z super obsługą).
Polecam też pizzerie Bracera, samo miejsce no oprócz faktu że leży przy samej promenadzie z widokiem na morze, nie urzeka a obsługa bez fajerwerków natomiast pizza naprawdę bardzo dobra...

Zresztą polecam:
https://pl.tripadvisor.com/Restaurants- ... matia.html

Podobnie ja bym te knajpki zakwalifikował ;-).
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 17.06.2016 15:02

Dzięki :)
gaspar84
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gaspar84 » 17.06.2016 17:20

Mikromir napisał(a):Cóż, Tičja Luka też nie była idealna ze względu na rodzaj kamyków, poza tym nie było tam cienia, choć mimo wszystko bardzo mi się podobała. Splitska ma dużo uroku, jest spokojna, cicha, bardzo zielona, z ładnym maleńkim centrum i nadmorską drogą w sam raz na spacery, no i jest też świetną bazą do zwiedzania wyspy. Myślę, że spodoba Ci się mimo wszystko, a w najbliższej okolicy Splitskiej znajdziesz ustronne zakątki odpowiednie dla dzieci, najwyżej kawałek podjedziesz samochodem tą drogą nad morzem. Pinie i cień - bezcenne. :) Polecam restaurację Panorama.

Jeszcze raz dzięki za pomoc! Na pewno będzie fajnie i do restauracji też na pewno zajrzymy do restauracji. Tylko, że to jeszcze 2 miesiące zanim tam będziemy:/
gaspar84
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gaspar84 » 17.06.2016 17:24

Misioł napisał(a):
gaspar84 napisał(a):Wybieram się z małymi dziećmi w sierpniu do Splitska. Mam tam już zrobioną rezerwację, jednak czytając forum i oglądając zdjęcia obawiam się że jest to zły wybór ze względu na małą ilość plaż. Wiem, że jest to mała mieścina i nie zależy nam na jakichkolwiek rozrywkach, ale oglądając te rejony na google earth obawiam się, że trzeba będzie jeździć gdzieś dalej z dzieciakami. Chyba jedyna rozsądna plażyczka to https://www.google.pl/maps/place/Splits ... 93!6m1!1e1
Był ktoś z Was może w tej miejscowości z małymi dziećmi?

Splitska to urocze miejsce i jeśli szukasz spokoju to go tam na pewno znajdziesz. Jeśli chodzi o wskazaną przez Ciebie plaże to my np. specjalnie na nią dojeżdżaliśmy z innych części wyspy i powiem szczerze że ona wygląda dużo lepiej na żywo aniżeli na zdjęciu z googla (jest jakoś tak bardziej kameralnie ;-)). Na wspomnianej plaży ludzi jest zazwyczaj niewielu a zejście do wody łagodne, no i odległość od centrum Spltskiej niewielka, taka akurat na spacer; nawet z małymi dziećmi.
Na początku lipca na pewno na nią zawitam.
A i sama Splitska ma coś w sobie co każe mi tam zaglądać ;-).

Dzięki, bo juz się zacząłem bać, że to był zły wybór;)
ELIMAR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ELIMAR » 18.06.2016 15:44

Witam Klubowiczów :) i nie tylko :)
My już w Povlji na wyczekiwanych wakacjach :D :D :D
Jest cudnie :D
Ciepło , mało ludzi i jeszcze nie czuje się nadchodzącego sezonu :)

Kiedyś rozmawialiśmy tu na forum o odległości z Supetaru do Povlji .
Udało mi się zmierzyć :D :D :D
Od stacji benzynowej INA przy zjeździe z promu do mojego apartamentu u Gracinów jest dokładnie 45 km.

Wszystkim miłośnikom wyspy życzę radosnego oczekiwania na wakacje :papa: :papa: :papa:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 18.06.2016 16:27

ELIMAR napisał(a):Witam Klubowiczów :) i nie tylko :)

Od stacji benzynowej INA przy zjeździe z promu do mojego apartamentu u Gracinów jest dokładnie 45 km.

Wszystkim miłośnikom wyspy życzę radosnego oczekiwania na wakacje :papa: :papa: :papa:

Qrcze nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę :oczko_usmiech: :mrgreen:
Mi jeszcze zostało 2 miesiące. Mam nadzieję że pod koniec sierpnia też nie będzie tłumów
lekarz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lekarz » 18.06.2016 17:15

Witam wszystkich ......
Jedziemy w tym roku do Supetar-u na Brać .Wyjazd 23 sierpnia.W Cro juz wcześniej bywałem, ale na Brać jedziemy po raz pierwszy.
Napiszcie parę słów co warto tam obejrzeć , gdzie dobrze zjeść , jaką knajpke odwiedzić .Gdzieś czytałem, że można tam wypożyczyć skuter i odjechać wyspę.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 18.06.2016 17:31

Skuter możesz wypożyczyć w Supetarze. Trochę pozwiedzać na wyspie można, Vidova Gora, Zlati Rat, pustelnia Blaca, Lovrečina i kilka innych miejsc. O knajpkach w Supetarze wiele nie wiem, bo jeżdżę na drugi koniec wyspy :oczko_usmiech:
ELIMAR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ELIMAR » 18.06.2016 20:27

dids76 napisał(a):
ELIMAR napisał(a):Witam Klubowiczów :) i nie tylko :)

Qrcze nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę :oczko_usmiech: :mrgreen:
Mi jeszcze zostało 2 miesiące. Mam nadzieję że pod koniec sierpnia też nie będzie tłumów

Nie ma co zazdrościć :)
Pomyśl ,że to tylko 2 miesiące :) :) :)
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 18.06.2016 20:44

lekarz napisał(a):Witam wszystkich ......
Jedziemy w tym roku do Supetar-u na Brać .Wyjazd 23 sierpnia.W Cro juz wcześniej bywałem, ale na Brać jedziemy po raz pierwszy.
Napiszcie parę słów co warto tam obejrzeć , gdzie dobrze zjeść , jaką knajpke odwiedzić .Gdzieś czytałem, że można tam wypożyczyć skuter i odjechać wyspę.

W Supetarze niedaleko plazy miejskiej , a dokladnie na przeciwko duzej zjezdzalni jest fajna knajpko - pizzeria, b. dobre jadlo i nie drogie. Niestety nie pamietam jak sie nazywalo ( moze Marko) Chodzilismy tam jesc prosto z plazy . Mozna objechac cala wyspe - zahaczyc o Bol - polecam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Brač - strona 55
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone