Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Brač

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 29.05.2016 19:41

yzedef napisał(a):Doradzcie proszę, którą drogą dojechać do Povlij z promu z Supertaru?. Google maps proponuje chyba dosyć dziwną drogę...
https://www.google.pl/maps/dir/Supetar, ... 43.3340671
czy jest ona prawidłowa i czy są jakieś kruczki po drodze :)

Trochę bez sensu Cię prowadzi. Jedź tak jak pisze Hercklekot, trzymaj się znaków na Sumartin a w Selcy będzie drogowskaz na Povlja
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 29.05.2016 20:03

yzedef napisał(a):Doradzcie proszę, którą drogą dojechać do Povlij z promu z Supertaru?. Google maps proponuje chyba dosyć dziwną drogę...

Można i tak.
Tylko w Pučcišsćy na rondzie nie sugeruj się drogowskazem na Povlję, bo tej drogi po prostu nie ma.... :lol:
Generalnie to raczej jeździ się opcją, którą Ci Herceklot nakreślił...
ELIMAR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ELIMAR » 29.05.2016 21:24

Ta droga jest bardziej malownicza :)
ale jeśli jedziesz pierwszy raz to lepiej jechać 113 :)
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 29.05.2016 21:30

Dzięki wielkie wszystkim za radę, będę po całonocnej jeździe więc oglądanie widoków zostawię na później :)
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 03.06.2016 18:31

Znajdę gdzieś jakieś info typu Brać w pigułce ? :mrgreen:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 03.06.2016 18:34

Lechoo napisał(a):Znajdę gdzieś jakieś info typu Brać w pigułce ? :mrgreen:

Pigułek nie ma, są tabletki
bra-polecam-w-ciemno-brac-t38260.html

:oczko_usmiech:

Pzdr
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 03.06.2016 19:20

Chyba czytałem, nie pamiętam - bania puchnie od czytania :mrgreen: ale dzięki ;)
bouli1978
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bouli1978 » 03.06.2016 19:59

Puchnie, bo tam jest tak pięknie. Jak wszystko pójdzie dobrze to 18, 19 czerwca już będę na wyspie....
ELIMAR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ELIMAR » 05.06.2016 08:21

bouli1978 napisał(a):Puchnie, bo tam jest tak pięknie. Jak wszystko pójdzie dobrze to 18, 19 czerwca już będę na wyspie....

A jaka miejscówka na wyspie?
My już w blokach startowych - 17 czerwca Povlja jest nasza :)
ELIMAR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ELIMAR » 05.06.2016 08:22

yzedef napisał(a):Dzięki wielkie wszystkim za radę, będę po całonocnej jeździe więc oglądanie widoków zostawię na później :)

W jakim terminie będziesz na wyspie?
anksma
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anksma » 05.06.2016 08:30

Ja od kilku dni śledzę wyspę na google i stronach i oglądam brzegi plaż. Najpierw typowałam miejscowość Supetar oraz Bol, potem poczytałam i się okazało że sporo tam ludzi, więc przeszłam na Sutivan i Sumartin. Trochę ciężko znaleźć miejscówkę w odpowiedniej cenie, ale co dzień studiuje stronkę z kwaterami. Nie biorę innych małych miejscowości pod uwagę że wzg. że będę jadać na mieście, poza tym patrząc na mapy google na plaże dzikie, to chyba w tych 4 miejscowościach są w miarę nie kamieniste, żeby można było wejść do wody. A poza tym pies, szukam czegoś gdzie będzie miał trochę cienia. Od tego szukania to już mi się odechciało tej wyspy :( Czytałam o kilku pięknych zatoczkach, ale pewnie będzie tam sporo ludzi :?
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 05.06.2016 08:33

Ile musisz mieć tych knajp? :roll: Na sztuki. :mrgreen:

W Sumartinie (właściwie już na Puntinaku albo Ružmarinie) widziałam psa. Na takiej plaży:

P1240222.JPG

z takim zejściem do wody:

P1240251.JPG

:wink:
Ostatnio edytowano 05.06.2016 09:00 przez Mikromir, łącznie edytowano 1 raz
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 05.06.2016 08:58

ELIMAR napisał(a):
yzedef napisał(a):Dzięki wielkie wszystkim za radę, będę po całonocnej jeździe więc oglądanie widoków zostawię na później :)

W jakim terminie będziesz na wyspie?

Koniec czerwca czyli już powoli człowiek zaczyna przygotowania do wyjazdu.
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 05.06.2016 09:05

anksma napisał(a):Ja od kilku dni śledzę wyspę na google i stronach i oglądam brzegi plaż. Najpierw typowałam miejscowość Supetar oraz Bol, potem poczytałam i się okazało że sporo tam ludzi, więc przeszłam na Sutivan i Sumartin. Trochę ciężko znaleźć miejscówkę w odpowiedniej cenie, ale co dzień studiuje stronkę z kwaterami. Nie biorę innych małych miejscowości pod uwagę że wzg. że będę jadać na mieście, poza tym patrząc na mapy google na plaże dzikie, to chyba w tych 4 miejscowościach są w miarę nie kamieniste, żeby można było wejść do wody. A poza tym pies, szukam czegoś gdzie będzie miał trochę cienia. Od tego szukania to już mi się odechciało tej wyspy :( Czytałam o kilku pięknych zatoczkach, ale pewnie będzie tam sporo ludzi :?

Słuchaj, sama sobie zaprzeczasz w tym co piszesz wyżej, bo z jednej strony chcesz mieć dobre zaplecze gastronomiczne więc rozumiem, że chcesz mieć szeroki wybór konob, a z drugiej strony narzekasz że będzie dużo ludzi...
Ogólnie teraz jak już do wyjazdu zostało niewiele czasu to chyba lepiej jechać w ciemno i zapisać sobie adresy miejsc gdzie jest wolne miejsce aby obejrzeć je na żywo. Kamienie są wszędzie pewnie i może mam małe doświadczenie wyspiarskie ale właśnie na wyspach są z reguły skaliste brzegi itp. Odnośnie dzikich plaż to będąc już kilka razy w Chorwacji naprawdę rzadkością są plaże strzeżone, nie pamiętam czy w ogóle ja takową spotkałem więc teoretycznie wszystko jest dzikie :). Jeżeli nie chcesz mieć dużo ludzi to będziesz musiała chodzić po prostu gdzieś na odległą plażę, wszędzie da się znaleźć ustronne miejsce trzeba tylko się przespacerować kawałek :).
anksma
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anksma » 05.06.2016 09:12

Mikromir- wiem że tak się nie da, dlatego chociaż żeby było z 6 tych knajpek :D planuję podzielić pobyt na 2 części. 6-7 dni w Sutivanie lub Supetar i drugie 6-7 dni w Sumartine. Właśnie takie mniej więcej brzegi są na google, albo jeszcze gorsze lub lepsze jak się dobrze poszuka. W Pakostanie pieszo w wybrane miejsce miałam ok 35 min, autem ciut mniej:-) i miałam super miejscówkę dla siebie i psa
72.JPG
Domek dla psa:-)
, ale nie chcę już jechać kolejny raz do Pakostanu czas zwiedzić coś innego i tak jakoś typ padł na wyspę Brać :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Brač - strona 52
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone