napisał(a) yzedef » 05.06.2016 09:05
anksma napisał(a):Ja od kilku dni śledzę wyspę na google i stronach i oglądam brzegi plaż. Najpierw typowałam miejscowość Supetar oraz Bol, potem poczytałam i się okazało że sporo tam ludzi, więc przeszłam na Sutivan i Sumartin. Trochę ciężko znaleźć miejscówkę w odpowiedniej cenie, ale co dzień studiuje stronkę z kwaterami. Nie biorę innych małych miejscowości pod uwagę że wzg. że będę jadać na mieście, poza tym patrząc na mapy google na plaże dzikie, to chyba w tych 4 miejscowościach są w miarę nie kamieniste, żeby można było wejść do wody. A poza tym pies, szukam czegoś gdzie będzie miał trochę cienia. Od tego szukania to już mi się odechciało tej wyspy
Czytałam o kilku pięknych zatoczkach, ale pewnie będzie tam sporo ludzi
Słuchaj, sama sobie zaprzeczasz w tym co piszesz wyżej, bo z jednej strony chcesz mieć dobre zaplecze gastronomiczne więc rozumiem, że chcesz mieć szeroki wybór konob, a z drugiej strony narzekasz że będzie dużo ludzi...
Ogólnie teraz jak już do wyjazdu zostało niewiele czasu to chyba lepiej jechać w ciemno i zapisać sobie adresy miejsc gdzie jest wolne miejsce aby obejrzeć je na żywo. Kamienie są wszędzie pewnie i może mam małe doświadczenie wyspiarskie ale właśnie na wyspach są z reguły skaliste brzegi itp. Odnośnie dzikich plaż to będąc już kilka razy w Chorwacji naprawdę rzadkością są plaże strzeżone, nie pamiętam czy w ogóle ja takową spotkałem więc teoretycznie wszystko jest dzikie
. Jeżeli nie chcesz mieć dużo ludzi to będziesz musiała chodzić po prostu gdzieś na odległą plażę, wszędzie da się znaleźć ustronne miejsce trzeba tylko się przespacerować kawałek
.