dids76 napisał(a):Dobra oliwa jest też w "Hacjendzie" w Selcy. Spożywałem tylko do posiłku, była bardzo dobra i kupić z tego co wiem też można.
Hercklekot napisał(a):dids76 napisał(a):Dobra oliwa jest też w "Hacjendzie" w Selcy. Spożywałem tylko do posiłku, była bardzo dobra i kupić z tego co wiem też można.
Oliwa w "Hacjendzie" medalowa (medale konkursowe z dumą wiszą zaraz obok beczki): cytuję ze strony: "ZLATNE MEDALJE OPG HACIENDA Selca, otok Brač za kvalitetu otvorenog ekstra djevičanskog maslinovog ulja sorte levantinka"
link - nigdzie lepszej nie znalazłem w całej Dalmacji. W Povlji procentów nie kupowałem, starczyła mi wiśnióweczka i travarica z Hacjendy
ELIMAR napisał(a):Mikromir napisał(a):ELIMAR napisał(a):Tam i oliwę i coś mocniejszego kupić można w dobrej cenie
Mówisz o tym miejscu, do którego idzie się między kościołem a boiskiem, a potem za boiskiem w lewo? Czy o jakimś innym w Povlji?
O tym właśnie miejscu mówię
Mikromir napisał(a):ELIMAR napisał(a):Mikromir napisał(a):ELIMAR napisał(a):Tam i oliwę i coś mocniejszego kupić można w dobrej cenie
Mówisz o tym miejscu, do którego idzie się między kościołem a boiskiem, a potem za boiskiem w lewo? Czy o jakimś innym w Povlji?
O tym właśnie miejscu mówię
To w takim razie też polecę.
Na ścianach masa dyplomów i medali. Podobało mi się, że mieli 2 opcje "płynów": w zwykłym plastiku i w eleganckich szklanych butelkach firmowych, np. fajnych na prezent.
yzedef napisał(a):Widzę więc że zajrzę tam już 1 dnia po przyjeździe.... oczywiście nie po olej... bo co ja jestem maszyna do szycia ?:
anakin napisał(a):yzedef napisał(a):Widzę więc że zajrzę tam już 1 dnia po przyjeździe.... oczywiście nie po olej... bo co ja jestem maszyna do szycia ?:
Jakby nie było właściciela - nie lękaj się.
12-letnie smarki doskonale wiedzą co w jakiej beczce się znajduje i odmierzą Ci pożądaną ilość.
Kuny też przeliczą dobrze.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne