Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Brač

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 23.03.2016 21:12

A gdybyś szukał czegoś mocniejszego to w Povlji koło kościoła. :mrgreen:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 23.03.2016 21:48

anakin napisał(a):A gdybyś szukał czegoś mocniejszego to w Povlji koło kościoła. :mrgreen:

Chyba zacznę do kościoła chodzić :oczko_usmiech: :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 23.03.2016 21:51

dids76 napisał(a):Chyba zacznę do kościoła chodzić :oczko_usmiech: :mrgreen:

A to Ty nie wiesz, że najciemniej pod lampą? :mrgreen:
ELIMAR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ELIMAR » 24.03.2016 12:17

anakin napisał(a):
dids76 napisał(a):Chyba zacznę do kościoła chodzić :oczko_usmiech: :mrgreen:

A to Ty nie wiesz, że najciemniej pod lampą? :mrgreen:

Święta racja :)
Tam i oliwę i coś mocniejszego kupić można w dobrej cenie :) :) :)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 24.03.2016 12:51

ELIMAR napisał(a):Tam i oliwę i coś mocniejszego kupić można w dobrej cenie :) :) :)

Mówisz o tym miejscu, do którego idzie się między kościołem a boiskiem, a potem za boiskiem w lewo? Czy o jakimś innym w Povlji?
Hercklekot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hercklekot » 24.03.2016 12:54

dids76 napisał(a):Dobra oliwa jest też w "Hacjendzie" w Selcy. Spożywałem tylko do posiłku, była bardzo dobra i kupić z tego co wiem też można.

Oliwa w "Hacjendzie" medalowa (medale konkursowe z dumą wiszą zaraz obok beczki): cytuję ze strony: "ZLATNE MEDALJE OPG HACIENDA Selca, otok Brač za kvalitetu otvorenog ekstra djevičanskog maslinovog ulja sorte levantinka"
link - nigdzie lepszej nie znalazłem w całej Dalmacji. W Povlji procentów nie kupowałem, starczyła mi wiśnióweczka i travarica z Hacjendy :hut:
ELIMAR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ELIMAR » 24.03.2016 15:04

Mikromir napisał(a):
ELIMAR napisał(a):Tam i oliwę i coś mocniejszego kupić można w dobrej cenie :) :) :)

Mówisz o tym miejscu, do którego idzie się między kościołem a boiskiem, a potem za boiskiem w lewo? Czy o jakimś innym w Povlji?

O tym właśnie miejscu mówię :)
ELIMAR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ELIMAR » 24.03.2016 15:06

Hercklekot napisał(a):
dids76 napisał(a):Dobra oliwa jest też w "Hacjendzie" w Selcy. Spożywałem tylko do posiłku, była bardzo dobra i kupić z tego co wiem też można.

Oliwa w "Hacjendzie" medalowa (medale konkursowe z dumą wiszą zaraz obok beczki): cytuję ze strony: "ZLATNE MEDALJE OPG HACIENDA Selca, otok Brač za kvalitetu otvorenog ekstra djevičanskog maslinovog ulja sorte levantinka"
link - nigdzie lepszej nie znalazłem w całej Dalmacji. W Povlji procentów nie kupowałem, starczyła mi wiśnióweczka i travarica z Hacjendy :hut:

Nie da się zaprzeczyć :) Medalowa :)
Pyszna :)
Ale mi najlepiej smakuje własnie w Haciendzie w oczekiwaniu na pyszne jedzonko :)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 24.03.2016 15:25

ELIMAR napisał(a):
Mikromir napisał(a):

To w takim razie też polecę. :)
Na ścianach masa dyplomów i medali. :) Podobało mi się, że mieli 2 opcje "płynów": w zwykłym plastiku i w eleganckich szklanych butelkach firmowych, np. fajnych na prezent.
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 24.03.2016 16:50

Piszcie piszcie o miejscach na zakupy :D
ELIMAR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ELIMAR » 24.03.2016 19:32

Takie i inne specjały można w Povlji w winniczce "miedzy kościołem a boiskiem" nabyć drogą kupna :) :)

20140916_120928.jpg
Załączniki:
20140916_120835.jpg
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 24.03.2016 19:40

Mikromir napisał(a):
ELIMAR napisał(a):
Mikromir napisał(a):

To w takim razie też polecę. :)
Na ścianach masa dyplomów i medali. :) Podobało mi się, że mieli 2 opcje "płynów": w zwykłym plastiku i w eleganckich szklanych butelkach firmowych, np. fajnych na prezent.

Widzę więc że zajrzę tam już 1 dnia po przyjeździe.... oczywiście nie po olej... bo co ja jestem maszyna do szycia ?: :)
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 24.03.2016 20:38

W Sutivanie i okolicy to gdzie na zakupy specjałów ? ;)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 24.03.2016 20:52

yzedef napisał(a):Widzę więc że zajrzę tam już 1 dnia po przyjeździe.... oczywiście nie po olej... bo co ja jestem maszyna do szycia ?: :)

Jakby nie było właściciela - nie lękaj się.
12-letnie smarki doskonale wiedzą co w jakiej beczce się znajduje i odmierzą Ci pożądaną ilość.
Kuny też przeliczą dobrze. :mrgreen:
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 26.03.2016 13:33

anakin napisał(a):
yzedef napisał(a):Widzę więc że zajrzę tam już 1 dnia po przyjeździe.... oczywiście nie po olej... bo co ja jestem maszyna do szycia ?: :)

Jakby nie było właściciela - nie lękaj się.
12-letnie smarki doskonale wiedzą co w jakiej beczce się znajduje i odmierzą Ci pożądaną ilość.
Kuny też przeliczą dobrze. :mrgreen:

Hmm a co ja wyglądam na takiego co się lęka ? :), słuchaj... zanim tam dojadę to wpierw będę musiał zmierzyć się z uchodźcami więc myślę że będzie już po lękach. A te smarki też dają popróbować ?, po podgorze 2 lata temu każdemu radzę spróbować przed zakupem i to tylko z tej butelki zakupowanej... miałem niemiłą akcję z jednym Panem... dał spróbować było miód malina ale to co było w butelce to masakra, jego żona też go zrąbała jak dałem spróbować jej co mi mężulek sprzedał :).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Brač - strona 49
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone