Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Brač

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 31.07.2015 08:21

dids76 napisał(a):Danka, zdjęcie Sumartinu z waszego pontonu :?: :oczko_usmiech:

Nie z pontonu, tylko z samego Ružmarinu. :wink:

Testowaliśmy zakupioną w Sumartinie siatkę na ryby, ale chyba jakaś felerna się dziecku trafiła, bo ryby nie chciały same do niej wpływać. :oczko_usmiech:

P1240262.JPG
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 31.07.2015 08:32

Mikromir napisał(a):
Nie z pontonu, tylko z samego Ružmarinu. :wink:

Czyli przechodziliście/przejeżdżaliście pod "moimi' apartamentami :wink:
Mikromir napisał(a):Testowaliśmy zakupioną w Sumartinie siatkę na ryby, ale chyba jakaś felerna się dziecku trafiła, bo ryby nie chciały same do niej wpływać. :oczko_usmiech:

już trzy miałem takie "felerne" :oczko_usmiech: :mrgreen:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 31.07.2015 09:11

dids76 napisał(a):Czyli przechodziliście/przejeżdżaliście pod "moimi' apartamentami :wink:

Tak podejrzewałam... :oczko_usmiech:

Ciekawa okolica. :)
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 31.07.2015 13:13

Mikromir napisał(a):
dids76 napisał(a):Czyli przechodziliście/przejeżdżaliście pod "moimi' apartamentami :wink:

Tak podejrzewałam... :oczko_usmiech:

Ciekawa okolica. :)

Jeśli byliście tam przed 12.07, to trzeba było wdepnąć na kawę lub coś mocniejszego :oczko_usmiech: :mrgreen:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 31.07.2015 13:32

dids76 napisał(a):Jeśli byliście tam przed 12.07, to trzeba było wdepnąć na kawę lub coś mocniejszego :oczko_usmiech: :mrgreen:

Byliśmy tam 13 lipca. Niestety... :(
Ale dzięki :wink:
Galon
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Galon » 02.08.2015 11:07

azymut38 napisał(a):Brac jest cudowna! Właśnie wróciłem. Mieszkałem w Postirze. Miejscowość o wiele bardziej urocza niż na fotografiach.

Popieram, przebywałem tam od 01.07.15 do 13.07.2015.Pogoda dopisywała można by rzec, że było aż za gorąco.Codziennie wieczorami chodziliśmy do Centrum Postiry są tam fajne knajpki i dobre serwują jedzenie. Najbardziej przypasowała nam knajpka na rogu dosłownie było tam pysznie - na wprost pomnika chłopca patrzącego na Adriatyk. A córce pizzeria 100 metrów wcześniej. Nie trudno jej nie zauważyć bo non stop jest tam oblężenie...ale warto. :hut:
Arooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arooo » 04.08.2015 15:03

Witam
Nie pamiętam czy już się zapisywałem do klubu miłośników wyspy Brać.
W każdym razie się zapisuję wszystkimi ręcami.
Spędziliśmy wspaniałe 10 dni w Sutivanie (dzięki za polecenie przez Maslinkę)
Wspaniałe klimatyczne miasteczko bez wielkich tłumów.Plaż do wyboru do koloru.
Zjeździłem większą część wyspy na motorku i w sumie oprócz różnorodności terenu i plaż większość miasteczek wygląda podobnie.
Ze wszystkich miejsc odwiedzonych w Chorwacji najlepiej będę wspominał wyspę Brać.
:hut: :hut: :hut:
azymut38
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) azymut38 » 06.08.2015 19:54

Postira. Cudownie. Nic dodać, nic ująć.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
crokasia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) crokasia » 07.08.2015 22:24

Witam!

Chciałam wybrać się we wrześniu na Brać. Mam pytanie dotyczące kwater. Rezerwować coś czy raczej jechać w ciemno? Które miejsce wybrać? Widzę że Polecacie Postirę:)
Na jakie ceny mniej więcej trzeba się szykować?
Może macie jakieś namiary na fajne kwatery w miarę blisko plaży. Proszę piszcie adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Galon
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Galon » 16.08.2015 09:42

crokasia napisał(a):Witam!

Chciałam wybrać się we wrześniu na Brać. Mam pytanie dotyczące kwater. Rezerwować coś czy raczej jechać w ciemno? Które miejsce wybrać? Widzę że Polecacie Postirę:)
Na jakie ceny mniej więcej trzeba się szykować?

We wrześniu ja osobiście jechałbym w ciemno, byłem w lipcu w Postirze i jeszcze można było wybierać w apartamentach.
Mój znajomy jedzie we wrześniu w to samo miejsce gdzie ja byłem i lipcu i płaci za apartament 40E, W lipcu płaciłem 60E :? . Ceny przystępne, ale ja nie chodzę na zakupy więc nie będę fisiował. .
azymut38
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) azymut38 » 17.08.2015 09:28

Dodam,że zakupy warto robić w Lidlu w Supetarze. Ceny znacząco różne (na korzyść) w porównaniu do Konzumów, Studenaców i innych miejscowych wynalazków. Żałuję, że tak późno obczaiłem ten market, bo miałem do niego raptem 10 km.
Również polecam gorąco Postirę. Miejscowość, jak wszystkie zresztą, wygląda o niebo lepiej niż na fotografiach, które ze względu na ograniczenia rozpiętości tonalnej nie oddają rzeczywistości. Kolory są jak na moim pierwszym zdjęciu powyżej, specjalnie zrobionym w wersji HDR.
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 17.08.2015 16:33

Z uwagi na widoki tak ale na towary to niekoniecznie 8)
crokasia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) crokasia » 19.08.2015 21:24

Tak w ogóle się zastanawiam, nigdy nie byłam na promie i to jeszcze z samochodem.
Jak w ogóle taka przeprawa wygląda?
Trzeba z samochodu wysiąść, czy można sobie w środku siedzieć, a może spacerować?
Pytanie przyziemne ale ciekawi mnie bardzo.
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 19.08.2015 21:34

Obsługa promu pokaże ci gdzie masz stanąć. Wysiadasz z auta i idziesz/jedziesz windą na któryś z pokładów na kawkę lub podziwiać widoki albo się poopalać 8) :papa:
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 19.08.2015 21:40

...tak właśnie Kasiu i wierz mi jest to bardzo fajne przeżycie :smo:
Wjeżdżasz na prom, parkujesz, wysiadasz z samochodu i idziesz napić się kawy, ewentualnie podziwiać widoki. Na jedno i drugie na pewno, masz czas.
Tuż przed przybyciem na miejsce, schodzisz, zajmujesz miejsce w samochodzie i zjeżdżasz z promu.

p.s osobiście bardzo lubię pobyt na wyspach i przeprawy promowe :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Brač - strona 43
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone