Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Brač

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 19.05.2015 07:52

asiaa napisał(a):Mam wielką nadzieję że się obejdzie bez szukania lekarza, dzięki wielkie za wszystkie namiary. Znając moje dzieci to może być różnie i nauczona doświadczeniem wole dmuchać na zimne. Jak jedna tak i druga zawsze zaczynają chorować w piątek wieczorem albo w sobotę rano... Kiedy zostaje SOR, zabiorę taką podręczną apteczkę ale mam WIELKĄ nadzieję że tylko objedzie z nami wyspę i nie będę do niej zaglądać :)

znam to :)
ale mając prywatne ubezpieczenie - dzwonisz do nich i podają Ci namiar na najbliższego lekarza lub lekarz przyjeżdża do Ciebie, wiem bo sprawdziłam osobiście :roll:
:)
asiaa
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) asiaa » 19.05.2015 20:11

W jakiej firmie wykupić ubezpieczenie? Sprawdzam oferty i prawdę mówiąc zgłupiałam nie wiem co jest ważne a co zbędne, pomóżcie i doradźcie a Wy mieliście takie ubezpieczenie ?
ELIMAR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ELIMAR » 19.05.2015 20:15

My braliśmy ubezpieczenie w Elvi chyba ze 2 razy a ostatnio w Hestii.
Jest duży wybór, zadzwoń i popytaj gdzie i co oraz za ile oferują
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 19.05.2015 20:26

asiaa napisał(a):W jakiej firmie wykupić ubezpieczenie? Sprawdzam oferty i prawdę mówiąc zgłupiałam nie wiem co jest ważne a co zbędne, pomóżcie i doradźcie a Wy mieliście takie ubezpieczenie ?

sprawdź PW :)
21monika
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 21monika » 26.05.2015 10:33

I stało się w sobotę meldujmy się na wyspie :P gdzie dokładnie jeszcze w ogarnianiu ale noclegi tranzytowe zaklepane :D . Ha ha 8) udało się - organizacja w pracy, domu i pakuje się jutro. :roll:
Dziś jeszcze tylko apartament i tu do was kieruję zapytanie GDZIE bo to tylko 5 nocek. :(
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 26.05.2015 10:55

21monika napisał(a):I stało się w sobotę meldujmy się na wyspie :P gdzie dokładnie jeszcze w ogarnianiu ale noclegi tranzytowe zaklepane :D . Ha ha 8) udało się - organizacja w pracy, domu i pakuje się jutro. :roll:
Dziś jeszcze tylko apartament i tu do was kieruję zapytanie GDZIE bo to tylko 5 nocek. :(

Jak jedziecie teraz, to wal w ciemno :wink: Jedź wybrzeżem od Supetaru w stronę Pučišćy lub Milny i tam gdzie wam się spodoba bierzcie nocleg. Możesz też promem popłynąć do Sumartinu i szukać noclegów w Povlji, Selcy, czy Bolu :oczko_usmiech: :mrgreen:
ELIMAR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ELIMAR » 26.05.2015 19:54

Zdecydowanie w Povlji :) :) :)
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 26.05.2015 19:55

dids76 napisał(a):Jedź wybrzeżem od Supetaru w stronę Pučišćy lub Milny i tam gdzie wam się spodoba bierzcie nocleg.

Dokładnie, rób, jak pisze dids76.
Jeżeli z podanych kierunków miałbym jednak wybierać, to bym polecał z Supetaru kierunek Pučišća - albo samą Pučišćę, albo Postirę, ale to tylko moje subiektywne zdanie :mrgreen: .
21monika
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 21monika » 26.05.2015 20:03

dids76 napisał(a):
21monika napisał(a):I stało się w sobotę meldujmy się na wyspie :P gdzie dokładnie jeszcze w ogarnianiu ale noclegi tranzytowe zaklepane :D . Ha ha 8) udało się - organizacja w pracy, domu i pakuje się jutro. :roll:

Jak jedziecie teraz, to wal w ciemno :wink: Jedź wybrzeżem od Supetaru w stronę Pučišćy lub Milny i tam gdzie wam się spodoba bierzcie nocleg. Możesz też promem popłynąć do Sumartinu i szukać noclegów w Povlji, Selcy, czy Bolu :oczko_usmiech: :mrgreen:

Skłaniam się do twojego pomysłu - piękna wyspa - mało czasu. :mrgreen:
Ale i tak jest super :D zapowiadało się bez Cro w tym roku, :twisted: ale jestem mistrzem w organizowaniu troszkę przedłużonych weekendów. 8)

ELIMAR napisał(a):Zdecydowanie w Povlji :) :) :)

Twój typ nie dziwi mnie zwłaszcza po ostatniej Twojej relacji. :papa:

Nefer napisał(a):
dids76 napisał(a):Jedź wybrzeżem od Supetaru w stronę Pučišćy lub Milny i tam gdzie wam się spodoba bierzcie nocleg.

Dokładnie, rób, jak pisze dids76.
Jeżeli z podanych kierunków miałbym jednak wybierać, to bym polecał z Supetaru kierunek Pučišća - albo samą Pučišćę, albo Postirę, ale to tylko moje subiektywne zdanie :mrgreen: .

Dzięki to jest chyba to.
kotbury
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kotbury » 26.05.2015 20:54

Dobrze piszą moi "przedpiszcy" :) z Supetaru w stronę Povlji. Ja bym stawiał na Splitską lub na Povljię. Z naciskiem na tę ostatnią :) Knajpa Stara Uljara jak pamietam nie była wybitnie droga, a żarełko było OK :)
Jeśli by jednak Splitska wygrała to, koniecznie wieczorem idźcie na spacer do Postiry drogą nad morzem, start od cmentarza.

Zobaczcie Skrip, do Dolu zdaje warto wpaść na jedzonko, (jeszcze nie testowałem osobiście), jeśli sie Wam będzie chciało to zobaczcie Pustenie Blacę.

Zazdroszczę tego, ze mozecie Brać odwiedzić :)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 26.05.2015 20:57

kotbury napisał(a):Ja bym stawiał na Splitską lub na Povljię. Z naciskiem na tę ostatnią :)

A dlaczego właśnie na tę ostatnią, kociebury?... :)
kotbury
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kotbury » 26.05.2015 21:05

Povlja to jedna z najfajniejszych miejscówek na Braciu. Kiedyś trafiliśmy tam trochę przypadkiem, a po powrocie do Polski wyczytałem, że któryś z Hamerykańskich dzienników umieścił tę miejscowość w swoim rankingu "najlepszych miejsc do życia na ziemi" (z około 2002-2005) na 6tym miejscu... :) Mogę więc mówić, że to nie tylko moja i Braciaków opinia :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 26.05.2015 21:07

21monika napisał(a):Dziś jeszcze tylko apartament i tu do was kieruję zapytanie GDZIE bo to tylko 5 nocek. :(

Przy 5-cio dniowym pobycie uważam, że Povlja wcale nie jest optymalnym miejscem.
Logistycznie (żeby zobaczyć na wyspie jak najwięcej) wybrałbym Supetar albo Splitską.
Z Povlji jest wszędzie daleko.
Oczywiście nie są to jakieś masakryczne odległości, ale szkoda czasu na siedzenie w aucie.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 26.05.2015 21:13

kotbury napisał(a):Povlja to jedna z najfajniejszych miejscówek na Braciu...

Mam nadzieję, że prawdę rzeczesz, ponieważ tam właśnie się wybieram niedługo... :wink:

Będziemy nieco dłużej niż 5 dni, więc chyba jakoś damy radę ze zwiedzaniem i dojazdami, choć nie sposób nie zauważyć, że stamtąd rzeczywiście wszędzie daleko.

Ale Splitska też ładnie wygląda na zdjęciach - tylko niewiele tam chyba plaż dla maluchów, a tym razem będzie ich sporo w ekipie... Zajrzę do Splitskiej na pewno, z czystej ciekawości. :wink:
kotbury
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kotbury » 26.05.2015 21:16

Jeśli chodzi o plaże, to w Povlji koło "latarni morskiej" jest super plaża i gdy tam byłem (dwa razy) woda była baaaardzo czysta. Dla maluchów najfajniejsza moze być Tycia Luka, miejsce wprost stworzone dla bobasów :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Brač - strona 37
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone