Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Brač

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 26.03.2015 19:31

Czuję się wywołany do odpowiedzi :). Kursy z Bolu na Vidovą na pewno są (widziałem w centrum Bolu reklamy wycieczek), ale nie jestem pewien, czy wizyta na szczycie nie jest jednym z elementów dłuższej wycieczki.

W sieci znalazłem na przykład coś takiego: http://www.atlas-croatia.com/arrangemen ... land-tour/

Trasa ciekawa, można zobaczyć piękną Pucišcę, ale dość drogo.
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 26.03.2015 20:19

Ania J kto wie ,może i nam zabraknie czasu,na Hvarze jest co robić :wink: ,ale bardzo bym chciała zrealizować ten wypad na Brač.
Krzychooo fajnie ,że się pojawiłeś :) te zorganizowane wycieczki to raczej nie dla nas. Z różnych relacji wynika ,że jednak najwięcej osób wjeżdża tam samochodem .O pieszych wycieczkach też mało znalazłam ,ale tragedii nie będzie ,jak będziemy musieli się przejść.A może znajdę tego busa i wtedy na pewno obwieszczę tę radosną nowinę :P dzięki Wam za zainteresowanie :)
Ta wycieczka zorganizowana trwa ok 6 godz ,a za naszą tróję wyszło by ponad 500zł 8O ...faktycznie drogo
tkdiablo
Podróżnik
Pustelnia Blaca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tkdiablo » 07.04.2015 19:26

Z góry przepraszam jeśli powielam wątek. Trafiłem na jeden ale dość stary i nie wiem czy ktoś tam zagląda więc zadam pytanie ogólnie. Sprawdzałem właśnie drogę lądową (morska jest w zapasie) i szczerze nie wiem, którędy najlepiej dojechać do pustelni Blaca. Gdzie najlepiej dojechać samochodem i gdzie go zostawić? Lepiej jechać od Milnej czy na środku wyspy zboczyć z głównej drogi i gdzie dalej? Prosiłbym o pomoc i z góry dziękuję.
kotbury
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kotbury » 07.04.2015 21:32

Hej,
byliśmy baaaaaaaaardzo dawno temu na Braciu i Blacę odwiedziliśmy. Pojechaliśmy samochodem wg mapki, która jest tu:
povlja-ticja-luka-czyli-sentymentalny-powrot-na-brac-t46871-75.html#p1481695
Ponieważ było to dawno, to pamięć może mnie zawodzić, wydaje mi się, że czasy podróży z mapy należy pomnożyć razy dwa.
Po zjeździe z asfaltu jedzie się naprawdę górską kamienistą drogą (1h?), samochody osobowe powinny uważać. Droga kończy się parkingiem, dalej na piechotę. W lecie trzeba zabrać sporo wody ze sobą, proponuję 2L na głowę. Idąc tempem "z dzieckiem" czy "fotograf", zajmie Wam godzinę nim dojdziecie do celu.
Nie wiem, czy pustelnia jest otwarta dla zwiedzających, były jakieś problemy z wejściem. Jednak nawet widok z zewnątrz to coś pięknego, więc nie odpuszczajcie, idźcie :)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 07.04.2015 23:12

kotbury napisał(a):Nie wiem, czy pustelnia jest otwarta dla zwiedzających, były jakieś problemy z wejściem. Jednak nawet widok z zewnątrz to coś pięknego, więc nie odpuszczajcie, idźcie :)

Pisałam niedawno do jednej agencji w Bolu w tej sprawie - pustelnia jest już otwarta dla zwiedzających oprócz poniedziałków.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 08.04.2015 09:20

kotbury napisał(a): Jednak nawet widok z zewnątrz to coś pięknego, więc nie odpuszczajcie, idźcie :)

Widok czego?
Ja osobiście "podziwiałem" rusztowania warszawskie, ale nawet jakby ich nie było, nie widzę tam nic ciekawego, jeżeli nie można wejść do środka...

Obrazek

Aczkolwiek z gustami się nie dyskutuje.. :oczko_usmiech:

Sama ścieżka momentami ciekawa, fakt.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
marze_na
Koneser
Re: Pustelnia Blaca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 08.04.2015 09:52

tkdiablo napisał(a):Z góry przepraszam jeśli powielam wątek. Trafiłem na jeden ale dość stary i nie wiem czy ktoś tam zagląda więc zadam pytanie ogólnie. Sprawdzałem właśnie drogę lądową (morska jest w zapasie) i szczerze nie wiem, którędy najlepiej dojechać do pustelni Blaca. Gdzie najlepiej dojechać samochodem i gdzie go zostawić? Lepiej jechać od Milnej czy na środku wyspy zboczyć z głównej drogi i gdzie dalej? Prosiłbym o pomoc i z góry dziękuję.

Jechaliśmy drogą z mapki podlinkowanej już przez kotbury

kotbury napisał(a):Hej,
byliśmy baaaaaaaaardzo dawno temu na Braciu i Blacę odwiedziliśmy. Pojechaliśmy samochodem wg mapki, która jest tu:
povlja-ticja-luka-czyli-sentymentalny-powrot-na-brac-t46871-75.html#p1481695

Swoje wrażenia z wycieczki do pustelni Blaca opisałam w relacji - zaczyna się tutaj
21monika
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 21monika » 08.04.2015 16:54

Zapisuję się i śledzę MOŻE uda mi się choć na chwilę wyskoczyć w tym roku do CRO :D
Będzie to naprawdę chwila i jeśli stanie się - to będzie - Brać
:hut:
Wiola-Tom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiola-Tom » 10.04.2015 16:00

Witam wszystkich Cromaniaków :papa: :papa:
Mam pytanie czy był ktoś z was w apartamencie Regina-Sumartin?
Bo chcemy się wybrać tam ze znajomymi tylko nie zgadza nam się jedna informacja. Na jednej ze stron odległość od plaży wynosi 50m a na innej jest to aż 400m dość duża rozbieżność 8O
Jak ktoś był i może napisać nam coś więcej to byłoby super.
Dziękujemy wszystkim za pomoc i pozdrawiamy :papa: :papa: :hut:
Wioletta i Tomek
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 10.04.2015 20:03

Wprawdzie nie byłem , w tym apartamencie , ale skoro chodzi o Sumartin Brac Apartamenty Regina , to sądząc po zdjęciach na fejsie od ludzi to będzie to 50m. :wink:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 11.04.2015 14:17

Jeśli to te o których pisze Maniek, to do plaży masz blisko. Tak analizując fotki, to apartamenty są zaraz koło "stoczni" i nie wiem czy nie będzie to trochę uciążliwe. Chyba że się mylę i to nie jest ten dom http://goo.gl/maps/e9Qqb.
No i super plażę, o której pisał w swojej relacji CROberto masz w "zasięgu spaceru" :oczko_usmiech: :mrgreen:
piotrekbeti
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrekbeti » 29.04.2015 10:02

Hi. Planujemy w lipcu jednodniowy wypad na 2 auta ze Splitu promem do Supetar. Plan to 1-2 poranny prom i powrót póżnym wieczorem.Co proponujecie zobaczyć w te kilka godzin? Planujemy przejechać kilkanaście kilometrów, może więcej, zaliczyć jakąś spokojną plaże, z 2-3 miasteczka, może Vidova Gora? Jestem otwarty na sugestie i porady.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 29.04.2015 10:11

Jeśli już będziecie na Brač, to zjedźcie do Bol zobaczyć "Zlati rat". Może zamiast wracać promem z Supetaru, przejedziecie cała wyspę i wrócicie z Sumartinu do Makarskiej?
Poczytaj sobie relacje z wyspy ( a jest tego trochę) i wybierz co by Cię interesowało. :oczko_usmiech: :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 29.04.2015 10:12

dids76 napisał(a):Jeśli już będziecie na Brač, to zjedźcie do Bol zobaczyć "Zlati rat". :mrgreen:

A po co tam? :roll:
Zdecydowanie Vidova Gora.. :D
piotrekbeti
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrekbeti » 29.04.2015 10:33

Dojedziemy do Splitu z Vodic. Z Makarskiej to dodatkowe 85km przy powrocie. Cena promu identyczna
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Brač - strona 35
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone