Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Brač

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 23.03.2014 15:01

ELIMAR napisał(a):A gdzie na Bracu jest złe winko?
Chyba się nigdzie z takowym nie spotkałam :)
A motoróweczką łatwiej dopłynąć do lepszego ;)

Ja tylko w zatoce Luka i Sutivanie piłem - więc małe doświadczenie :wink: - ale w zatoce lepsze.
... nie jestem pewien czy w Milnej nie piliśmy winka 8)

Z "tym czymś" z silnikiem to nie namawiam, ale jeśli często jeździcie do Chorwacji to może warto spróbować - bo wody się nie boicie , kajakiem pływacie :D

Najlepiej to zrobić patent SM i coś wypożyczyć aby spróbować , łatwo złapać bakcyla :wink: :D
Bez patentu to tylko 5KM wypożyczają (choć ja pływałem pożyczoną łódką 130KM bez wymaganych uprawnień, ale nie polecam takich "występków") , i dosyć wolno się pływa - ale z braku laku....

Taka mała historyjka z Cro:
Raz dwóch Polaków ( bracia lub szwagrowie)poprosiło mnie (nawet nalegali, ale bardzo sympatycznie :D ) abym "przewiózł" ich żony ribem.
Chcieli kupić coś do pływania , i to miało pomóc w przekonaniu żon :D
Popływaliśmy tak ok 30 kilometrów , wróciły zachwycone - "najlepszy nasz dzień na wczasach" :D
Panowie zgodnie stwierdzili , że chyba dzięki temu urobią żony na ten zakup :mrgreen: - więc chyba coś musi być w tym pływaniu z silnikiem.

ps a tak na koniec dopisek typu "baby są wredne" :P :wink: :
"a nasi faceci to nie mają takich zdjęć" - oni też pływali ze mną , ale nie wzięli aparatu :D
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 23.03.2014 15:19

Stasiek18 napisał(a):Apartament mam na ulicy Brdanjak numer 43.

Stasiek, fajnie, że tam będziesz, bo już mi ten dom wpadł w oko na rok 2015 :wink:
Mam różne opcje miejscowości i kwater na Braču w zależności od wielkości ekipy, w jednej z wersji byłby idealny dla naszych znajomych. Z pewnością odezwę się więc z pytaniami - miej oczy szeroko otwarte na miejscu, please. 8O :wink:
Zresztą liczę na relację - jak zwykle. :D
Miłego pobytu. :papa:
ELIMAR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ELIMAR » 23.03.2014 15:22

Ale ulicy na której macie apartament jakoś nie mogę na mapie namierzyć :(
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 23.03.2014 15:22

baunty napisał(a):Z "tym czymś" z silnikiem to nie namawiam, ale jeśli często jeździcie do Chorwacji to może warto spróbować - bo wody się nie boicie , kajakiem pływacie :D

Najlepiej to zrobić patent SM i coś wypożyczyć aby spróbować , łatwo złapać bakcyla :wink: :D
Bez patentu to tylko 5KM wypożyczają (choć ja pływałem pożyczoną łódką 130KM bez wymaganych uprawnień, ale nie polecam takich "występków") , i dosyć wolno się pływa - ale z braku laku....

Jasne, że lepiej z silnikiem, bo dalej, szybciej... To tak jak porównywać jazdę skodą fabią (sami mamy fabię :lol:) do lamborghini. Tym drugim zdecydowanie szybciej i robi większe wrażenie, ale fabią też się dojedzie :mrgreen:

Tak jak w porównaniu z autami tu też wszystko rozbija się o koszty. Zrobić patent, wynająć riba... Kosztowne i czasochłonne. Kajak jest tańszy i bezproblemowy :) Jest też cichy, można go złożyć i łatwo transportować :)
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 23.03.2014 15:31

O wyrzeźbieniu ramion nie wspomnę :wink: ale fakt faktem, że jak zawieje od omiskiej riwiery to z zatoczki czasem ciężko wypłynąć :?
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 23.03.2014 15:40

krombocher napisał(a):O wyrzeźbieniu ramion nie wspomnę :wink: ale fakt faktem, że jak zawieje od omiskiej riwiery to z zatoczki czasem ciężko wypłynąć :?

Zgadza się, nie tylko tam. W tym roku po południowej stronie Hvaru też trudno się pływało. "Zwykły" mistral potrafi dać popalić...
Dobrze, że pływaliśmy wzdłuż brzegu i kiedy wiatr nas pokonał, mogliśmy zatrzymać się na którejś z plaż. Na szczęście do campingu nie było daleko i po krótkim spacerku ;) mój mąż sprowadził auto i zabrał nas i kajak :)

Kiedyś pewnie dorobimy się jakiegoś pływadła z silnikiem. Póki co, rzeźbimy ramiona ;) :lol:
Stasiek18
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stasiek18 » 23.03.2014 15:52

Mikromir napisał(a):Stasiek, fajnie, że tam będziesz, bo już mi ten dom wpadł w oko na rok 2015
Zresztą liczę na relację - jak zwykle. :D

Jak co roku, spora relacja pewnie będzie. :P
ELIMAR napisał(a):Ale ulicy na której macie apartament jakoś nie mogę na mapie namierzyć :(

Wysyłam mapkę i namiary na PW :wink:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 23.03.2014 19:44

Stasiek18 napisał(a):
ELIMAR napisał(a):Ale ulicy na której macie apartament jakoś nie mogę na mapie namierzyć :(

Wysyłam mapkę i namiary na PW :wink:

A mógłbyś mi też tę mapkę podesłać, bardzo proszę? Namiar mam, tylko dokładnie nie umiem zlokalizować na zdjęciu sat.
ELIMAR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ELIMAR » 23.03.2014 22:05

Znalazłam. Trochę daleko od centrum i dojazd kiepski :(
ale cena całkiem przyzwoita :)
JustynaKC
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) JustynaKC » 27.03.2014 08:08

siwa77 napisał(a):Witam. Ciesze się że są tacy ,którzy wracają na tą wyspę :) Wybraliśmy w tym roku Brać (Mirca) i mialam duże obawy, że chyba nienajlepszy wybór, ale jak widze nie jest najgorzej. Jedziemy z dziecmi. Proszę o podpowiedz jakie tam są atrakcje,plaza i jaka jest własciwa odleglosc do najblizszego miasteczka, bo co portal ,to pisza inaczej :) Pozdrawiam serdecznie i bede wdzięczna za odpowiedz.

Witam,
jedziecie z dziećmi więc bardzo dobry wybór. Mało ludzi na plaży, w zatoczce łagodne zejście do morza. Bylismy z ekipą z dziećmi wiek 3-10 lat.Do Supetaru jest ok 3 km drogą, ale moża przejść przez las drogowskaz pokazuje 2km, fajny spacer. W Mircy jest jedna konoba i bar na plaży oraz sklep koło kościoła w górnej części Mircy. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania chętnie pomogę.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.04.2014 07:56

To ja zadam pytanie z innej beczki. Gdzie w okolicy Splitskiej, bo tam spędzę tegoroczne wakacje można poskakać do wody. (oprócz mariny w centrum oczywiście :lol: ).Kiedyś, gdzieś na tym forum wyczytałem o takim miejscu ale nie moge teraz tego odnaleźć. :papa:
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 24.04.2014 22:15

Celuj gdzieś tu https://maps.google.pl/maps?q=splitska+ ... CAcQ_AUoAg .
Można podpłynąć też z drugiego brzegu 8)
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 24.04.2014 22:29

Coś link nie działa - chodziło o lewą stronę uvali Zastup, stojąc przodem do morza.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.04.2014 07:22

krombocher napisał(a):Coś link nie działa - chodziło o lewą stronę uvali Zastup, stojąc przodem do morza.

Czy to będą morze okolice "parkowania" tego statku na zdięciu???

2012-07-13 19.13.09-1.jpg
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 28.04.2014 22:48

W tych okolicach, takie podium :wink:
Załączniki:
DSC06362 - Kopia.JPG
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Brač - strona 30
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone