Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Brač

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rero » 24.05.2013 07:12

dominna
Plażowicz
Wiedza ważna rzecz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dominna » 03.06.2013 09:37

Witacie Miłośnicy :)

Cromaniakuję od zeszłego roku, a zaczęło się od Ciovo. Na ten rok wybraliśmy dwutygodniowy Brać i już odliczamy dni - wyjazd 22.06 :)

W związku z powyższym mam kilka pytań na które odpowiedzi dość ciężko mi znaleźć :/

1. Stacjonujemy w Milnej, czy w bliskiej okolicy ktoś z Was zaobserwował, wyeksplorował ciekawe zatoczki/plaże ??
2. Lawenda poszukiwana (po zeszłorocznym polowaniu podczas wycieczki na Hvar, mamy straszną ochotę na bukieciki tegoroczne), gdzieś słyszałam (wyczytałam) że rośnie, ale macie może informacje gdzie na Braću jej szukać??
3. Planujemy wycieczkę na Hvar - jak się tam w prosty sposób dostać, oprócz połączenia promem pasażerskim z Bolu do Jelsy bodajże? czy istnieje szansa że w sezonie kursują promy Milna (Brać) do Hvar (Hvar)?? Strona Jadrolinji jakoś nie chce ze mną współpracować :(((

Liczę na Wasze wsparcie i z góry za nie dziękuję :)
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 03.06.2013 09:52

Też ruszam na Brać 22.06, tylko na przeciwny kraniec wyspy ;) . Z tego co wyszukałem to jest połączenie promowe pomiędzy Bolem a Jelsą na Hvarze, ale bez samochodów:
http://www.croatiaferries.com/bol-jelsa-ferry.htm
I z godzin wynika że raczej jest to prom dla tych którzy chcą zwiedzić Bol a nie odwrotnie :? , szkoda.
Tu masz jeszcze trochę połączeń Jadroliniji:
http://www.croatiaferries.com/jadrolinija/
dominna
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dominna » 03.06.2013 10:27

dids76 napisał(a):Też ruszam na Brać 22.06, tylko na przeciwny kraniec wyspy ;) . Z tego co wyszukałem to jest połączenie promowe pomiędzy Bolem a Jelsą na Hvarze, ale bez samochodów:
http://www.croatiaferries.com/bol-jelsa-ferry.htm
I z godzin wynika że raczej jest to prom dla tych którzy chcą zwiedzić Bol a nie odwrotnie :? , szkoda.
Tu masz jeszcze trochę połączeń Jadroliniji:
http://www.croatiaferries.com/jadrolinija/

No właśnie a nam zależy na samym mieście Hvar, w zeszłym roku byliśmy dosłownie 30 minut, a z Jelsy bez autka to będzie ciężko się dostać, tymbardziej że te godziny promowe nie za specjalne, a jechać do Splitu i dopiero na Hvar to nie dość że dużo czasu to też dużo E :(
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 27.06.2013 10:55

Dla tych co są na Bracu, może skorzystają
Załączniki:
1000698_601710556540850_581315239_n.jpg
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 28.06.2013 07:34

krombocher napisał(a):Dla tych co są na Bracu, może skorzystają

Dzięki!! Dzisiaj zamierzam odwiedzić Povlje. Na pewno obejrzę i wystawę :wink:
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 29.06.2013 09:50

Polecałem w ciemno - z Polski 8) Mam nadzieję, że kichy nie było :wink: Jak tam pierwsze, brackie wrażenia
Pozdrawiam
K
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 29.06.2013 10:29

Na wystawę nie dotarłem :( . Z Povlji dosyć szybko się ewakuowaliśmy. W tym czasie gdy my tam byliśmy odwiedziła ją wycieczka z Polski (a raczej pielgrzymka, może wycieczka z Medjugorie :wink: ). Średnia wieku 70+ i było tylko słychać na co kto chory i jak tu gorąco. Na szczęście starą bazylikę udało nam się odwiedzić w samotności, za to na nabrzeżu było już tłoczno.
Na Brač byłem pod koniec lat 80-tych, rodzinka jest po raz pierwszy ale na pewno nie ostatni. Brač jest cudowna :mrgreen:
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 02.07.2013 09:07

Kamienna pustelnia „Pustinja Blaca” na wyspie Brač znów otwarta dla turystów
http://www.chorwacki.com/news.php?id=158
:D
ELIMAR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ELIMAR » 13.07.2013 20:34

Witajcie.
Poproszę mnie dolączyć do "skażonych" wyspą :D
Byłam już 3 razy .
Dopiero wróciłam a już tęsknię :mrgreen:
ELIMAR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ELIMAR » 13.07.2013 20:37

krombocher napisał(a):Dla tych co są na Bracu, może skorzystają

Wystawa super.
Kameralna, warto zobaczyć.
Polecam
ELIMAR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ELIMAR » 13.07.2013 20:46

Jeśli ktoś z Was się wybiera do zatoki Tri Luka autem to jest już oznaczenie .
Wypatrujcie niebieskiej tabliczki z opisem, jadąc drogą z Selcy w kierunku Donij Humac po prawej sronie za Hacjendą. Nie mierzyłam odległości ale tak na oko to ponad 3 km. ( jak wiadomo na oko to chłop w szpitalu...)
Zatoka piekna, droga troche mniej ale warto zobaczyć :D Polecam .
Byliśmy w zeszłym roku .
Informacje w mojej relacj" Gdzie zapach lawendy, szum fal i snak bialego wina - Povlja".
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 13.07.2013 21:09

ELIMAR napisał(a):Witajcie.
Poproszę mnie dolączyć do "skażonych" wyspą :D
Byłam już 3 razy .
Dopiero wróciłam a już tęsknię :mrgreen:

Nerowie proszę się uaktywnić i przyjąć Koleżankę do Klubu, przecież zasłużyła :wink:
Pozdrawiam
K
nero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nero » 17.07.2013 07:31

Uaktualnione :)
Nowi miłośnicy zostali przyjęci! Przybyło również kilka świeższych relacji!
Czekamy na kolejne ...
:hut: :papa: :hut: :papa:
efqa
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) efqa » 31.07.2013 08:46

Witajcie. Podczytuję Was od dobrych kilku lat. A, że skorzystałam z dobrych rad znalezionych na forum, to może pora się ujawnić :D Pierwszy raz w Cro byłam kilkanaście lat temu na objazdówce od Szybenika do Dubrownika (3 osoby + namiot w polo1.0 - nie ma to jak młodość).
Ostatnie dwa razy już w pełnym 4osobowym składzie na kempingach w Pakostane i Jelsie. W tym roku zabieramy ze sobą szwagrów i chcieliśmy pokazać im to co pokochaliśmy w Chorwacji. Ponieważ zakochaliśmy się w Hvarze, szukaliśmy podobnego miejsca. No i padło na Brać. Wyjeżdżamy dzisiaj w nocy z Trójmiasta :D Celem jest Camp Supetar. Po drodze nocleg (gdzie się uda dojechać zmieniając kierowców) i pokazanie rodzinie Plitvic.
Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swojego grona. Pozdrawiam serdecznie. Ewa :hut: :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Brač - strona 24
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone