Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Brač

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 03.04.2013 18:21

anusiek napisał(a):Dziękuję za złośliwą odpowiedź..ale każda uwaga cenna :? Pewnie że najprościej zobaczyć i pospacerować na miejscu , ale jak sie ma do wyboru rezerwację kwaterki na dwóch krańcach miasta to chyba lepiej zrobić to bliżej zalesionej i zacienionej plaży , niż drałować z kudłatym psem przez całe miasto w upale..
Może jednak ktoś napisze rzeczową odpowiedź..Pozdrawiam.

Ja bym był ostrożny z posądzaniem o złośliwość, bo są ludzie, którzy o wiele wyżej stawiają PRAKTYCZNOŚĆ i PEWNOŚĆ niż chęć przywalenia komuś- a tu nie ma mowy o takiej opcji, także nie przesadzajmy z pochopną oceną.

Nie napisałaś, że kwaterkę JUŻ MACIE /lub nie macie a ja nie wiem - bo i skąd- jak z tym jest, dlatego spojrzawszy na ową tzw. plażę nie mogłem wiedzieć po przeczytaniu Twoich postów czy:
- trzeba Wam kwatery jak najbliżej TEJ plaży
- trzeba Wam wiedzieć gdzie TA plaża jest (owszem- to napisałaś, ale co jest w końcu priorytetem?)
- czy też może szukacie miejsca pustawego na brzegu ze względu na psa (a co za tym idzie- będzie ono oddalone od kwatery a to może mieć znaczenie, prawda?).

Prawdę mówiąc wcale nie jest jednoznaczne to co wynikało z Twoich słów...
kwaterka została wstępnie zarezerwowana

mamy do wyboru kwaterki na obrzeżach

:roll: :?: :wink:
Zasada jest taka- im więcej konkretnych danych wzajemnie się nie wykluczających- tym łatwiej o precyzyjną odpowiedź.
Przyjrzyj się mapie Supetaru- cały kawał wybrzeża na lewo i na prawo od miasta jest czymś, co się nadaje dla Was. Ale nie ma tu zestawu zdjęć obejmującego każdą plażyczkę i każde dobre dla was miejsce. Dlatego albo trzeba przejrzeć czyjąś dokumentację plażowo-zdjęciową albo...wpisac do grafiki Googla hasło np. "Sutivan beach".
Mnie chodzi o to, że wiele miejsc z pozoru dobrych na plażowanie (obojętnie czy z psem czy bez) na miejscu okazuje się chybionymi. A to brudno, a to wodorosty, a to za daleko od cienia, a to za stromo i skaliście czy ostrokamieniście na tej plaży. Albo na dnie kupa ostrych kamieni a nam się wydawało, że na zdjęciu woda taka zielona, więc pewnie dno jest w sam raz...
Także... jak mam dobrze poradzić- to też muszę dobrze wiedzieć co dokładnie ktoś poszukuje i jak to się ma do priorytetów.
Nie brakuje tu ludzi lubiących właśnie poranne spacery wzdłuż wybrzeża z czworonogiem w drodze na plażę.
Nie wszyscy chcą mieć plażę 10 metrów od okna i wymagać odludzia oraz plaży jak marzenie...
Zresztą, tam się ciągnie kawał wybrzeża podobny do tego co na tym zdjęciu, także nie bałbym się tłoku a psy to nie raz i nie dwa tam plażują ze swymi pańciami. Najwięcej ludzi jest na plażach "miejskich" Sutivanu. :)

Także nie ma się co gniewać- lepiej po prostu sprecyzować.
Druga rzecz- nasze wrażenia estetyczne i okoliczności zastane na miejscu.
Przychodzimy na wybraną ustronną "plażę" a tam okazuje się, że akurat mewy sobie na niej urządziły parking...
Czym się to kończy- sam przerobiłem na ostatnich wakacjach.
A co będzie jak na tę samą plażę trafią inni tacy jak wy z psem- albo psami?!
Może z tego wyjść "bitwa o Sutivan i jego odludną plażę na wyspie Brać cz. II"! :roll: 8O :lol: :wink:

P.S. Na zachodnim krańcu zabudowań jest fajna laguna ale nikt nie zagwarantuje ile ludzi tam będzie w czasie Waszego pobytu. Obok są budynki, więc pewnie i jakieś kwaterki też.
Natomiast lewa strona tej laguny i dalej w stronę zachodnią wydaje się pusta choć i tam mogą się trafić np. golasy uciekające przed oczami ludzi. :) :wink: .

Pozdrawiam.

P.S. Skoro faktycznie w wielu miejscach jest już dostepny Street View to ja bym też z tego korzystał.
Choć i w tym wypadku nie namawiam do 100% pewności odnośnie tego CO FAKTYCZNIE ZASTANIEMY NA MIEJSCU, ponieważ zdecydowana większość zdjęć wykonana przez Google została zrobiona po sezonie- jesienią albo i później, także niektórych rzeczy po prostu nie ma. :wink:
Ostatnio edytowano 03.04.2013 18:46 przez Fatamorgana, łącznie edytowano 3 razy
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 03.04.2013 18:34

A nie lepiej do Postiruni? :)

Albo ... a niech będzie ... do Splitskiej? (kameralniej)
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 03.04.2013 19:29

tony montana napisał(a):

Prawda Tony, że Splitska jest super :P ,
może i Ty się skusisz :smo: ,
towarzystwo byś miał miłe :oczko_usmiech: .

Co do plaży dla pieska w Splitskiej, też by się coś znalazło :P .
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 03.04.2013 19:32

mysza73 napisał(a):
tony montana napisał(a):

Prawda Tony, że Splitska jest super :P ,
może i Ty się skusisz :smo: ,
towarzystwo byś miał miłe :oczko_usmiech: .

Co do plaży dla pieska w Splitskiej, też by się coś znalazło :P .

Ja tak....nieśmiało tę Splitską zaproponowałem ...

Nie chciałbym, abyś miała tam tłok przecież 8O :wink:

Ja się nie skuszę... ale może Ty się skusisz na N....

:smo: :lool: :devil:
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 03.04.2013 21:35

anusiek napisał(a):Dziękuję za złośliwą odpowiedź..ale każda uwaga cenna :? Pewnie że najprościej zobaczyć i pospacerować na miejscu , ale jak sie ma do wyboru rezerwację kwaterki na dwóch krańcach miasta to chyba lepiej zrobić to bliżej zalesionej i zacienionej plaży , niż drałować z kudłatym psem przez całe miasto w upale..
Może jednak ktoś napisze rzeczową odpowiedź..Pozdrawiam.

Wybierz zachód, by nie dojeżdżać tyle co Hepik bra-wg-hepika-t25935-135.html 8)
dagiesza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagiesza » 04.04.2013 07:58

:lol: Moim zdaniem plaże na wschód, pomiędzy Sutivanem a Mircą, są mniej zaludnione, widać to po liczbie opalających się tam golasów :oczko_usmiech: Plaże na zachód od Sutivanu są oblegane jedynie w tych miejscach gdzie jest dobry dojazd autem. Spokojne i ciche zatoczki do wyboru i koloru. :lol:
pozdrav :papa: :hut:
anusiek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anusiek » 08.04.2013 08:08

Ale mi się dostało po głowie ,i dobrze. Sytuacja była napięta bo miałam wstępne rezerwacje w dwóch różnych krańcach miasta i musiałam w końcu potwierdzić na co się decyduję. Wybraliśmy zachodni kraniec miasta , ponieważ wnioskując z mapy google , plaże tam są oddalone od drogi i można znaleźć małe fajne zatoczki. Mam nadzieję że wybór jest dobry , zobaczymy- będzie.
Dzięki za podpowiedzi , za słowa krytyki też. Myślę że nie będzie tak tłoczno , w końcu to dopiero początek lipca , nie ma jeszcze pełni sezonu..Pozdrawiam wszystkich i już odliczam dni do wyjazdu.. :papa:
anusiek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anusiek » 08.04.2013 08:13

A co będzie jak na tę samą plażę trafią inni tacy jak wy z psem- albo psami?!
Może z tego wyjść "bitwa o Sutivan i jego odludną plażę na wyspie Brać cz. II"! :roll: 8O :lol: :wink:

Myślę że nie będzie problemu, nasz pies jest bardzo przyjazny dla ludzi i zwierząt. Jak się zrobi za ciasno , to poszukamy innego miejsca . :roll: Pozdrawiam i dzięki za obszerną podpowiedź.. :hut:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.04.2013 16:31

Super pomysł z tym klubem. Proszę o dopisanie do listy a wkład własny w postaci zdięć to pewnie dopiero po tych wakacjach (znowu Splitska) bo na ostatnie zapomnielismy aparatu i mamy tylko marne foty z telefonu. :cry:
Ostatnio edytowano 24.04.2013 06:48 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 11.04.2013 20:05

ma77 napisał(a):Super pomysł z tym klubem. Proszę o dopisanie do listy a wkład włąsny w postaci zdięć to pewnie dopiero po tych wakacjach (znowu Splitska) bo na ostatnie zapomnielismy aparatu i mamy tylko marne foty z telefonu. :cry:

A kiedy będziesz w Splitskiej, bo my też będziemy w Splitskiej (znowu :wink: ) od 21.07 do 02.08 :P .
Czesiek63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Czesiek63 » 21.04.2013 18:34

sorki nie wiem jak się to stało pomyłeczka postu wszystko przez to że mnie tu długo nie było hehe
Ostatnio edytowano 21.04.2013 19:46 przez Czesiek63, łącznie edytowano 1 raz
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 21.04.2013 18:46

mysza73 napisał(a):A kiedy będziesz w Splitskiej, bo my też będziemy w Splitskiej (znowu :wink: ) od 21.07 do 02.08 :P .

8O 8O 8O
Zakochałaś się, co?
:D :lol: :wink:
Też bym chętnie pojechał ale licznik mi bije o coś nowego. :) :wink:
Czesiek63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Czesiek63 » 21.04.2013 19:44

anusiek napisał(a):Mam pytanie tym razem do Czeska 63??, która strona Sutivanu jest spokojniejsza zachodnia czy wschodnia? mam do wyboru kwatery na obrzeżach miasteczka i nie wiem z której strony plaża będzie mniej ludna. jedziemy od 29 czerwca na dwa tygodnie . Doradź coś...
witam sorki ale dopiero teraz zauważyłem te pytanie w tym czasie w którym jedziesz obie strony są spokojne , moim zdaniem najlepiej z czworonogiem kierować sie na cześć zachodnią czyli idąc w stronę Uvala Likve za nimi jeszcze dalej w stronę cypla tam pełno jest dzikich fajnych plaż pustych spokojnych :!: powodzenia
anusiek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anusiek » 24.04.2013 06:38

Czesiek63 napisał(a):
anusiek napisał(a):Mam pytanie tym razem do Czeska 63??, która strona Sutivanu jest spokojniejsza zachodnia czy wschodnia? mam do wyboru kwatery na obrzeżach miasteczka i nie wiem z której strony plaża będzie mniej ludna. jedziemy od 29 czerwca na dwa tygodnie . Doradź coś...
witam sorki ale dopiero teraz zauważyłem te pytanie w tym czasie w którym jedziesz obie strony są spokojne , moim zdaniem najlepiej z czworonogiem kierować sie na cześć zachodnią czyli idąc w stronę Uvala Likve za nimi jeszcze dalej w stronę cypla tam pełno jest dzikich fajnych plaż pustych spokojnych :!: powodzenia

Dzięki za info, kwaterka właśnie po zachodniej stronie zarezerwowana .Miałam nosa... pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.04.2013 06:51

mysza73 napisał(a):
ma77 napisał(a):Super pomysł z tym klubem. Proszę o dopisanie do listy a wkład włąsny w postaci zdięć to pewnie dopiero po tych wakacjach (znowu Splitska) bo na ostatnie zapomnielismy aparatu i mamy tylko marne foty z telefonu. :cry:

A kiedy będziesz w Splitskiej, bo my też będziemy w Splitskiej (znowu :wink: ) od 21.07 do 02.08 :P .

Wyjeżdżamy 27 czerwca na 2 tygodnie wiec się mijamy (czy to nie wasze auto stało koło studenaca w zeszłym roku?? -- 13-23 lipiec--)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Brač - strona 23
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone