napisał(a) azymut38 » 27.02.2013 07:37
Hej. Bardzo ciekawy ten wątek. Poszukuję lokalizacji na drugi tydzień pobytu w lipcu 2013 i być może zdecyduję się na Brac. Dotąd byłem w Baska (Krk), Pag i Tucepi. W pierwszym tygodniu wybieram się do Breli a drugi tydzień...no właśnie? W tych wszystkich miejscach, które wymieniłem wcześniej było różnie. W Tucepi zacieniona plaża ale tłoczna (samo miasteczko bez klimatu), w Basce zatłoczona, niezacieniona plaża ale zupełnie odmienny charakter, cieplejsza moim zdaniem woda no i samo miasteczko w starej części urokliwe.
Pag widziałem tylko przejazdem ale księżycowe klimaty nie wiem czy będą odpowiadały dzieciarni.
Czego szukam na Braci? Niedużego miasteczka, z paroma knajpami, koniecznie z jakimiś sklepami (pieczywo, piwo) no i plaży - nie wiem czy na Braci są plaże z kamyczkami, żwirem. Na pewno nie chciałbym skałek. Ważna jest też odległość z plaży do potencjalnej kwatery (chodzi o moja drugą niestety rozleniwioną połówkę). Na plażę "tachamy" cały składzik, więc stąd te wymogi.
Pomożecie. Povlja? Splitska? A może jeszcze coś innego. Czytam i czytam lecz jak sami wiecie fotografie nie oddają wszystkiego. Pozdrawiam.