napisał(a) victoo » 12.12.2024 09:06
piekara114 napisał(a):Pochwal się potem gdzie dotarłeś. Mało tu rowerowych informacji z Cro.
Zostawię garść informacji, może komuś się przydadzą. Byłem na Brać w drugiej połowie września, stacjonowałem w Postira. Pustki totalne, być może miało to związek z tym ogromnym niżem, który spowodował powodzie m.in. w Polsce. Rower gravelowy. Zrobiłem około 500km, zabrakło czasu aby dojechać do Povlja i Sumartin.
1. Najprzyjemniejsze szutrowe odcinki to północna część między Sutivanem a plażą Lovrecina. Dojazd do Pucisca też jest ok ale to już jest droga asfaltowa.
2. Interior jest miejscami bardzo wymagający, podjazdy 20%, zdarzają się miejsca gdzie trzeba podprowadzić rower z powodu kamieni czy nachylenia. Zalecam oponki przynajmniej 40mm. W większości to nie są szutry klasy premium.
3. W interiorze nie spotkałem ani jednego rowerzysty, żadnych turystów, jedynie owce.
4. Bol to raczej nie jest najlepsze miejsce dla bazy rowerowej, wydostanie się z niego dwiema dostępnymi drogami to 10km podjazdu i ponad 500m w pionie.
5. We wrześniu przy tych pustkach jest spoko ale dupci nie urywa. Max 7 na 10.
6. Dla chętnych w filmiku poniżej zlepiłem trochę kadrów.
https://youtu.be/zNahBRzMpVM