wiolek_lp napisał(a):robiz napisał(a):Ja polecam restaurację Palma w Milnej https://restaurantpalma.com/ . Z zewnątrz nie robi może wrażenia, ale jedzenie mają rewelacyjne - nie raz tam jedliśmy
Dzięki W Milnej nigdy nie byliśmy, ale ceny widzę, że dość wysokie, jak na Brac oczywiście, bo do innych wysp normalne
I ja chętnie poczytam o polecajkach bo mimo 2 pobytów mało widzieliśmy, chociaż teraz też jakoś szaleć nie będziemypiekara114 napisał(a):To ja dołączę się o miejsce warte odwiedzenia, aby zjeść pekę z ośmiornicą - choć rezerwacja kolacji na kilka dni do przodu to totalny odjazd dla mnie, jak ja nie wiem na co będę miała ochotę wieczorem zjeść, a co dopiero za kilka dni....
Jak już ją znajdziesz to daj znać bo ja też głownie na pekę z ośmiornicy poluje, aczkolwiek w tych popularnych miejscach może być tak jak piszesz, rezerwacja chociaż dzień dwa dni wcześniej.
Co w przypadku peki jak najbardziej zrozumiałe, zakup ośmiornicy danego dnia może też warunkują od ilości zamówień, chyba że ją wcześniej mrożą No i gdy przygotowanie jej trwa 2-3 h to nie ma mowo o daniu na już.
Z czystym sumieniem mogę polecić konobe Żiża w miejscowości Donji Humac. Papu smaczne, a cudowne widoki w gratisie. Na przywitanie gości podają lemon rakije, którą oczywiście robią na miejscu. Można zakupić jak zasmakuje . Właściciel mówił, że peka piecze się około 4 godzin i dlatego trzeba zamawiać dzień wcześniej. Polecam również startery, a w szczególności lokalny ser i grillowane cukinie.