J@dranka napisał(a):Zacznę od tego, że dzięki Wam Nerowie w ogóle zaczęłam myśleć o tej wyspie. Relacja mnie zachwyciła, a zdjęcia i filmy po prostu powaliły No więc od ponad pół roku szukam, oglądam i kompletnie nie wiem gdzie jechaćnero napisał(a):
Jechać w ciemno to jest dobry wybór, ale i tak nie jest się wtedy w stanie na pierwszy rzut oka ocenić gdzie będzie najlepiej.
Szukaj, przeglądaj zdjęcia - sama najlepiej wiesz co Cię zadowoli, a co by Ci przeszkadzało.
Początkowo myślałam o rezerwacji ale teraz zdecydowałam, że jedziemy w ciemno. Wyjazd już za 5 dni...Plusem jest to, że pierwsze 7 dni spędzamy w Baskiej Vodzie, a potem na 11 dni na spokojnie płyniemy na Brac (chyba że coś się zmnieni w trakcie) więc nie będzie zmęczenia po podróży przy szukaniu kwater. Wymagania mam niewielkie (chyba jak każdy ), szukam plaży z krystaliczną, turkusową wodą i miasteczka z klimatem w jednymnero napisał(a): Dla nas Povlja była ok. Czysta woda i mało ludzi na obu plażach
Tak sobie myślę, że chyba jednak szukanie noclegu zaczniemy od Povlji bo plaża jest piękna. Napisz mi tylko proszę czy w miasteczku są jakieś fajne knajpki, czy jest targ z owocami, jakieś owoce morza do kupienia itp.nero napisał(a): My do plażowania szukamy raczej cichych zakątków.
Bardzo ciekawie było w Murvicy
Murvica to dla mnie bajka!!! I będę tam na pewno
Sorry, za wtrącenie się: jeszcze raz polecam Povlję, byliśmy w 2009roku, może coś się zmieniło, ale nie sądzę.
W miasteczku jest jeden sklep ""wiejski", czyli ze wszystkim, są dwie knajpki w porcie, jedna wypasiona, druga bardziej dla tubylców. Wieczorem(nie wiem dlaczego akurat o tej porze) otwiera się sklepik warzywno-rybny (w porcie), obok bywa pani z owocami, lawendą , róznymi świecznikami i kamiennymi osiołkami.
Plaża, spokój, czysta woda... jechać i się nie zastanawiać za wiele
Ciekawostka - New Yorker, czy inny duży hamburgerowski dziennik sporządził ranking "najlepszych miejsc do mieszkania na świecie" Povlja została sklasyfikowana na 6 miejscu