kowal77777 napisał(a):
Wybieram właśnie miejscówkę na tegoroczne wakacje. Do tej pory byliśmy kilka razy na wybrzeżu, kilka razy na Hvarze, 2x półwysep Peljesac, Mljet, Korcula
Co polecił byś na Peljescu tak żeby porządnie wypocząć ?
kowal77777 napisał(a):Powiedzcie mi czy na Bracu na przełomie lipiec / sierpień jest b. dużo ludzi? W sensie tak dużo jak na Hvarze że nie ma gdzie tyłka wcisnąć w tym okresie.
Wybieram właśnie miejscówkę na tegoroczne wakacje. Do tej pory byliśmy kilka razy na wybrzeżu, kilka razy na Hvarze, 2x półwysep Peljesac, Mljet, Korcula
I teraz zastanawiam się właśnie nad Brać.
kowal77777 napisał(a):Na Peljesacu do noclegu polecam Trstenik.
kowal77777 napisał(a):Wiadomo że nie Bol. Np. na Hvarze w sezonie ciężko znależć plaże bez tłumów. Chodzi mi o to czy cała wyspa Brać przeżywa w sezonie "Oblężenie".
Na Peljesacu do noclegu polecam Trstenik.
dids76 napisał(a):kowal77777 napisał(a):Powiedzcie mi czy na Bracu na przełomie lipiec / sierpień jest b. dużo ludzi? W sensie tak dużo jak na Hvarze że nie ma gdzie tyłka wcisnąć w tym okresie.
I teraz zastanawiam się właśnie nad Brać.
Wiele zależy od miejscowości którą wybierzesz, np Bol raczej tłumy a już Povlja niekoniecznie
Bobovisca na Moru do zamieszkania moim zdaniem gorsza od Mircy. Taki koniec swiata. Miasteczko z niej żadne a i plażowo bieda, to głównie schron dla żeglarzy. W dodatku za każdym razem jadąc gdzieś trzeba się wspinać do głównej drogi.alechandro napisał(a):Tak, to nadal aktualne, zwróć uwagę na Sutivan, Povlję, Splitska czy Bobovisca na Moru.
gusia-s napisał(a):W dodatku za każdym razem jadąc gdzieś trzeba się wspinać do głównej drogi.
Ano niekoniecznie ... znaczna część północnego brzegu od Sutivana do Postiry da się niemal na płask i nie ma problemu z mijankami, normalna drogaalechandro napisał(a):gusia-s napisał(a):W dodatku za każdym razem jadąc gdzieś trzeba się wspinać do głównej drogi.
gusia, ale tak na dobrą sprawę do głównej drogi trzeba się wspinać z każdej miejscowości na Brać.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne