Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Brač

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Hercklekot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hercklekot » 03.05.2012 01:13

Coś cicho tutaj... W każdym razie okazuje się że na wyspie ( a raczej u jej brzegów) mamy też hodowle muli - i to całkiem blisko Povlji! Zainteresowanych zapraszam na : http://www.pipo1.com/en/ponuda.html
nero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nero » 01.06.2012 06:42

Czekamy na kolejnych miłośników ;)

A tymczasem rok 2009 i
Morski pas -KLIK
jarecky9
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarecky9 » 01.06.2012 21:26

nero napisał(a):Czekamy na kolejnych miłośników ;)

Mówisz i masz..

A za 15 dni przestanę być tylko platonicznym miłośnikiem :D :D :D
nero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nero » 04.06.2012 12:00

jarecky9 napisał(a):
nero napisał(a):Czekamy na kolejnych miłośników ;)

Mówisz i masz..

A za 15 dni przestanę być tylko platonicznym miłośnikiem :D :D :D

Takiemu to dobrze 8) :D
Udanego pobytu.
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 04.06.2012 15:31

Słuchajcie ile czasu płynie prom z makarskiej na Brać.
nero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nero » 04.06.2012 16:59

mireks napisał(a):Słuchajcie ile czasu płynie prom z makarskiej na Brać.

Jadrolinija podaje, że 60 min ale wychodzi trochę szybciej - niecałą godzinę.

Aktualny rozkład promów:

MAKARSKA - SUMARTIN (Brač)

SPLIT - SUPETAR (Brač)
J@dranka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) J@dranka » 13.06.2012 13:54

Do bywalców...Nie wiem czy w temacie ale mam pytanie last minute :wink:

W którym miasteczku na wyspie są najładniejsze plaże z czystym, błękitnym morzem??? Jestem prawie zdecydowana na Sutivan ale jakoś na zdjęciach nie widzę tego turkusu... (tylko skałki, jakieś brunatne glony...) Ktoś był w Sutivanie na plaży "Bistrica"???
Pewnie zaraz zostanę mocno "obrzucona" ale wydaje mi się że Bol ma najbardziej urozmaicone wybrzeże i piękne kolory...(poza Zlatnim Ratem i okolicami oczywiście). Co wybrać??? Proszę o porady...
kotbury
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kotbury » 13.06.2012 15:29

J@dranka napisał(a):Do bywalców...Nie wiem czy w temacie ale mam pytanie last minute :wink:

W którym miasteczku na wyspie są najładniejsze plaże z czystym, błękitnym morzem??? Jestem prawie zdecydowana na Sutivan ale jakoś na zdjęciach nie widzę tego turkusu... (tylko skałki, jakieś brunatne glony...) Ktoś był w Sutivanie na plaży "Bistrica"???
Pewnie zaraz zostanę mocno "obrzucona" ale wydaje mi się że Bol ma najbardziej urozmaicone wybrzeże i piękne kolory...(poza Zlatnim Ratem i okolicami oczywiście). Co wybrać??? Proszę o porady...

W zeszłym roku trochę jeździliśmy po wyspie i najczystsza woda była w Milnej i w Povlji. Tyle, że Milna nie ma przyzwoitej plaży, w Povlji jest całkiem fajna kamienista plaża "przy latarni morskiej".
Zdjęć masz całą furę parę postów wyżej.
J@dranka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) J@dranka » 13.06.2012 17:08

Dzięki :) Zdjęcia widziałam już chyba wszystkie bo relacje z pobytu na Bracu czytam od kilku miesięcy i ciagle nie mogę się zdecydować...a dni uciekają...Povlję też biorę pod uwagę... Najwyżej pojedziemy "w ciemno" i na miejscu będziemy decydować.
nero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nero » 14.06.2012 08:10

J@dranka napisał(a):Co wybrać???

Dobre pytanie :)
Ilu ludzi, tyle opinii.
Jechać w ciemno to jest dobry wybór, ale i tak nie jest się wtedy w stanie na pierwszy rzut oka ocenić gdzie będzie najlepiej.
Szukaj, przeglądaj zdjęcia - sama najlepiej wiesz co Cię zadowoli, a co by Ci przeszkadzało.

Dla nas Povlja była ok. Czysta woda i mało ludzi na obu plażach :) Ale tam mieszkaliśmy, więc mogliśmy ją lepiej poznać.
W Sutivanie byliśmy tylko raz i nie było tak źle. Glony były widoczne tylko na dużych kamieniach. Na plaży już tego nie było tak widać.
Sutivan - Filmik 1
Sutivan - Filmik 2 (to chyba będzie sam początek plaży Bistrica o którą pytasz).

My do plażowania szukamy raczej cichych zakątków.
Bardzo ciekawie było w Murvicy
Murvica - Filmik
jak i na dzikiej plażyczce koło Sumartin.

Obrazek

Miłego decydowania się ;)
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 14.06.2012 14:16

Myślę, że mogę dołączyć do miłośników tej pięknej wyspy. W 2009 roku spędziłam tam cudowne dwa tygodnie w Sumartin i od tamtej pory nic już nie jest takie samo...
Obawiam się jednak, że po tegorocznych wakacjach mogę zmienić "obiekt westchnień" - jadę na Korčulę... może po powrocie założę Klub Miłośników Wyspy Korčula...? Kto wie...?
Ale póki co najlepsze wspomnienia mam z wakacji na Brač - między innymi z powodu takich widoków z tarasu... :)

Obrazek

Obrazek
Czesiek63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Czesiek63 » 14.06.2012 16:19

[quote="Magda O."]Myślę, że mogę dołączyć do miłośników tej pięknej wyspy. W 2009 roku spędziłam tam cudowne dwa tygodnie w Sumartin i od tamtej pory nic już nie jest takie samo...
Obawiam się jednak, że po tegorocznych wakacjach mogę zmienić "obiekt westchnień" - jadę na Korčulę... może po powrocie założę Klub Miłośników Wyspy Korčula...? Kto wie...?
Ale póki co najlepsze wspomnienia mam z wakacji na Brač - między innymi z powodu takich widoków z tarasu... :)

Witam , w klubie ... u mnie plany podobne do Twoich :D pozdrawiam
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 14.06.2012 17:15

Czesiek63 napisał(a):

no proszę, a nie minęliśmy się również w zeszłym roku na Rodos? ;)
J@dranka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) J@dranka » 14.06.2012 18:50

Zacznę od tego, że dzięki Wam Nerowie w ogóle zaczęłam myśleć o tej wyspie. Relacja mnie zachwyciła, a zdjęcia i filmy po prostu powaliły :hearts: No więc od ponad pół roku szukam, oglądam i kompletnie nie wiem gdzie jechać :lol:

nero napisał(a):
Jechać w ciemno to jest dobry wybór, ale i tak nie jest się wtedy w stanie na pierwszy rzut oka ocenić gdzie będzie najlepiej.
Szukaj, przeglądaj zdjęcia - sama najlepiej wiesz co Cię zadowoli, a co by Ci przeszkadzało.

Początkowo myślałam o rezerwacji ale teraz zdecydowałam, że jedziemy w ciemno. Wyjazd już za 5 dni...Plusem jest to, że pierwsze 7 dni spędzamy w Baskiej Vodzie, a potem na 11 dni na spokojnie płyniemy na Brac (chyba że coś się zmnieni w trakcie) więc nie będzie zmęczenia po podróży przy szukaniu kwater. Wymagania mam niewielkie (chyba jak każdy :wink: ), szukam plaży z krystaliczną, turkusową wodą i miasteczka z klimatem w jednym :D

nero napisał(a): Dla nas Povlja była ok. Czysta woda i mało ludzi na obu plażach :)

Tak sobie myślę, że chyba jednak szukanie noclegu zaczniemy od Povlji bo plaża jest piękna. Napisz mi tylko proszę czy w miasteczku są jakieś fajne knajpki, czy jest targ z owocami, jakieś owoce morza do kupienia itp.

nero napisał(a): My do plażowania szukamy raczej cichych zakątków.
Bardzo ciekawie było w Murvicy

Murvica to dla mnie bajka!!! I będę tam na pewno :D
Czesiek63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Czesiek63 » 14.06.2012 19:18

Magda O. napisał(a):
Czesiek63 napisał(a):

no proszę, a nie minęliśmy się również w zeszłym roku na Rodos? ;)
zgadza sie :!:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Brač - strona 16
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone