Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Brač

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 22.01.2020 19:16

alechandro napisał(a):
lew napisał(a):.......wstydzić się tego ,że jest się Polakiem. Ależ dlaczego kolego?

Widzę, że już nie muszę odpowiadać skoro koleżanka i koledzy odpowiedzieli za mnie...właśnie dlatego.

Jeżdżę tylko z zona i dzieckiem dlatego tak do tego podchodzę. My zachowujemy się cicho, nie widać nas, nie słychać, nie palimy i nie pijemy poza piwkiem od czasu do czasu dlatego nie mam ochoty słuchać ryków rodaków.
Zeszłego lata gospodarz w Povlji powiedział, że chciałby zawsze mieć takich lokatorów i zawsze jestem mile widziany a to bardzo miłe.

....czyżby kolega miał jakieś kompleksy? Ja nie wstydzę się ,że jestem Polakiem.
PS Nie wiem czy kolega wie, ale piwko też do dobrego tonu nie należy.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.01.2020 14:49

Na plaży z całą pewnością nie ale w zaciszu apartamentu już tak jeżeli nie ma przy tym darcia ryja, czytaj ze zrozumieniem...kolego !
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 23.01.2020 17:07

.........dlaczego kolega uważa , że "darcie ryja" to tylko polska specyfika? Nie wiem , czy widział kolega jak zachowuje się "młodzież" z Yacht Week'a, czy klientela ekskluzywnych jachtów cumująca np. przy TOTOSIE, czy w Bolu a mimo autochtoni i inni turyści ich podziwiają, wyrażając opinię "ci to się potrafią bawić".
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 23.01.2020 17:17

alechandro napisał(a):
lew napisał(a):.......wstydzić się tego ,że jest się Polakiem. Ależ dlaczego kolego?

Widzę, że już nie muszę odpowiadać skoro koleżanka i koledzy odpowiedzieli za mnie...właśnie dlatego.

Jeżdżę tylko z zona i dzieckiem dlatego tak do tego podchodzę. My zachowujemy się cicho, nie widać nas, nie słychać, nie palimy i nie pijemy poza piwkiem od czasu do czasu dlatego nie mam ochoty słuchać ryków rodaków.
Zeszłego lata gospodarz w Povlji powiedział, że chciałby zawsze mieć takich lokatorów i zawsze jestem mile widziany a to bardzo miłe.

Mój gospodarz mówi, że on chce tylko Polaków i od lat nie miał z nimi jakichkolwiek problemów...chociaż przyznam, ze ostatnio wkrewili mnie ( i cała ulicę) rodacy ( a wcześniej Czesi), którzy do 03 nad ranem ostro imprezowali 3 domy dalej...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.01.2020 22:06

Nigdzie nie napisałem, że to specyfika tylko rodaków. Zadaj sobie trochę trudu i jeżeli wkraczasz do dyskusji to zapoznaj się przynajmniej z całym wątkiem. Jeżeli zarzucasz mi coś takiego to znaczy, że tego drobnego trudu sobie nie zadałeś i nie mamy o czym dyskutować. ostatnimi czasy rzadko tutaj jestem ale kiedy chcę wkroczyć do rozmowy w jakimś temacie to przynajmniej cofnę kilka stron wstecz.
ZytaS
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZytaS » 23.01.2020 22:19

Zachowanie rodaków (i nie tylko) na wakacjach zostało opisane w wielu wątkach - czy mowa o jakimś apartamencie czy plaży czy rejonie - zawsze prędzej czy później pojawi się temat zachowań - to temat rzeka... i na ogół mowa o zachowaniach negatywnych... :? :cry: Chyba nie warto już tego wałkować ... :wink:
Flayszakal
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Flayszakal » 23.01.2020 22:42

alechandro napisał(a):Nigdzie nie napisałem, że to specyfika tylko rodaków. Zadaj sobie trochę trudu i jeżeli wkraczasz do dyskusji to zapoznaj się przynajmniej z całym wątkiem. Jeżeli zarzucasz mi coś takiego to znaczy, że tego drobnego trudu sobie nie zadałeś i nie mamy o czym dyskutować. ostatnimi czasy rzadko tutaj jestem ale kiedy chcę wkroczyć do rozmowy w jakimś temacie to przynajmniej cofnę kilka stron wstecz.

Mało się tu udzielam, ale sporo czytam
Ale nie mogę. Serio, całym wątkiem??? :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.01.2020 23:16

Tym wątkiem o którym akurat jest mowa, dlaczego myślenie sprawia tyle trudu ? :lol:
Flayszakal
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Flayszakal » 23.01.2020 23:21

alechandro napisał(a): dlaczego myślenie sprawia tyle trudu ? :lol:

Ano właśnie
Dlaczego?
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 24.01.2020 11:16

Flayszakal napisał(a):
alechandro napisał(a): dlaczego myślenie sprawia tyle trudu ? :lol:

Ano właśnie
Dlaczego?

Mało się udzielasz tak ? to może jednak jak już to robisz to fajnie by było merytorycznie coś napisać a nie czepiać się słówek...

Wracając do tematu, było dużo napisane i nie raz będzie bo jednak zachowania negatywne często po prostu psują ludziom wakacje. Tutaj na forum często dyskutuje się o miłych aspektach, warto jednak czasem przypomnieć też te negatywne tematy, np. to że małe wiochy wybierają ludzie szukający spokoju. Pojawienie się w takim miejscu grup po 20-30 osób to nie jest nic dobrego i dla tej grupy (bo będzie narzekać że dziura i nudno) oraz dla wypoczywających, mieszkających tam. Może to naiwne ale nawet jak jeden na 20tu czytając takie rozmowy zastanowi się nad miejscem pobytu to jest to jednak sukces.
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 24.01.2020 19:23

alechandro napisał(a):Nigdzie nie napisałem, że to specyfika tylko rodaków. Zadaj sobie trochę trudu i jeżeli wkraczasz do dyskusji to zapoznaj się przynajmniej z całym wątkiem. Jeżeli zarzucasz mi coś takiego to znaczy, że tego drobnego trudu sobie nie zadałeś i nie mamy o czym dyskutować. ostatnimi czasy rzadko tutaj jestem ale kiedy chcę wkroczyć do rozmowy w jakimś temacie to przynajmniej cofnę kilka stron wstecz.

......garść cytatów, "mówiących same za siebie": ...."Mam już doświadczenia niestety z takimi licznymi gromadami Polaków i …"
„Wstyd było odezwać się po polsku co by nie być też wrzuconym do ich gara”.
„nie mam ochoty słuchać ryków rodaków”. :lol:
PS Pomijając "różności ", nie da się tego dokonać: ........"cofnę kilka stron wstecz." :lol:
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 24.01.2020 19:29

.......Brac jest tak pięknym miejscem , że nikt i nic w moim przypadku nie potrafi mi zepsuć urlopu , weekendu itp od około 22 lat, a jestem tam kilka razy w roku.
Ostatnio edytowano 24.01.2020 19:55 przez lew, łącznie edytowano 1 raz
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 24.01.2020 19:34

lew napisał(a):.......Brac jest tak pięknym miejscem , że nikt i nic w moim przypadku nie potrafi mi zepsuć urlopu , weekendu itp od około 22 lat a jestem tam kilka razy w roku.

Amen :!: :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.01.2020 22:02

alechandro napisał(a):Mam już doświadczenia niestety z takimi licznymi gromadami Polaków i Czechów.

Pogrubiony przeze mnie element pominąłeś celowo dlatego daję sobie spokój z dyskusja z kimś Twojego pokroju :wink:
Kiedyś, na początku przygody z tym forum niepotrzebnie dawałem się wciągać niepotrzebnie w dyskusje z ludźmi Twojego pokroju ale ich już tutaj nie ma. Teraz jestem facetem po 40 i naprawdę nie mam ochoty tego samego przerabiać bo do niczego dobrego to nie prowadzi. Z powodu takich rozwrzeszczanych gromad, które myślą, że inni podzielają ich tępe poczucie humoru nie jeżdżę do takich kolonii jak Makarska i wychodzę na tym dobrze. Tobie polecam Makarską, pewnie tam już byłeś ale to raj stworzony dla Ciebie :D
Z mojej strony to wszystko :papa:
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 24.01.2020 22:19

....skoro , taki "autorytet" jak ty sugeruje , iż powinienem odwiedzić Makarską, to na 100 % zacumuję tam swoim jachtem w tym roku kilka razy- nie pozostaje mi nic innego; ....rzeczywiście, dawno tam nie zawijałem. Dzięki za polecenie :lol: :lol: :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Brač - strona 143
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone