Super ta droga, a plaża rzeczywiście "hvarska" na Twoich fotkach. Gdzie ostatecznie mieliście nocleg?BraveSirRobin napisał(a):Tak wygląda dojazd do Farskiej
Ja już 2 lata nie byłam w Cro i wstępnie Brać biorę pod uwagę na lato 2020, ale zależy czy znajdę studio/app w cenie 50 eur. za 2+1.azymut38 napisał(a):Niestety robię przerwę od Braci czy Chorwacji całkiem. Powód - popłynęli z cenami, już pomijam wzrost ceny gałki loda od 8 kuna w 2018 do 10 kuna w 2019 (żebym nie był małostkowy bo gałka jak dwie w Polsce), ale wszystko wyraźnie zdrożało.
Co do cen to w Grecji cola kosztuje w knajpie 3 eur, myślę że cena jest podobna do innych europejskich krajów, napoje zawsze są drogie, ale jedzenie w knajpach w Grecji jest tańsze niż w Cro... Gałka lodów (duża) w Grecji 1,3-1,8 - czyli w cenie chorwackiej, choć w Atenach płaciłam 2,2 ale były ogromne....
Nie wiem na ile jeździsz do Cro i w jakim składzie, ale w Gr (północ, dojazd z południa PL 2+nastolatek) na 10 dni na miejscu + nocleg w trasie mieścimy się w 6 tys zł, ale w knajpie jemy obiad tylko kilka razy. All w Grecji w dobrym hotelu w sezonie za 2+2 to koszt 10-12 tys. zł za 7 dni..alechandro napisał(a): Nigdy nie oszczędzam ale bez względu gdzie nie byłbym - Zaostrog, Srima, Gradac, Povlja to po powrocie kiedy sumuje wydatki wychodzi mi 6-8 tys. zł.
80 EUR w Bratusiu to wołali już w 2013 r....alechandro napisał(a): Napisałem wczoraj do jednej willi w Bratusiu co by klepnąć miejscówkę na przyszły rok to kolo be zastanowienia podał 100 E. Miejscówka ok, na samej plaży ale same apartamenty dupy nie urywają standardem.