Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Brač

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
morgana
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) morgana » 08.01.2012 21:16

Czesiek63, wiem, wczytywałam się bardzo dokładnie, tak w plusy, jak i minusy. Ale plusy zwyciężyły ;) . A przecież nigdy nie można mieć wszystkiego :mrgreen: .
mirek13
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek13 » 13.01.2012 18:15

Witam ponownie, niestety dalej szukam apartamentu gdyż Gubić już zajęty, czy ktoś z bywalców wie gdzie i co to za apartament w Sutivanie, może ktoś z miłośników wyspy tam przebywał. Proszę o radę. A przy okazji wszystkiego dobrego w Nowym Roku (trochę późno ale szczerze).
Pozdrawiam :D
mirek13
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek13 » 13.01.2012 18:18

mirek13 napisał(a):Witam ponownie, niestety dalej szukam apartamentu gdyż Gubić już zajęty, czy ktoś z bywalców wie gdzie i co to za apartament w Sutivanie, może ktoś z miłośników wyspy tam przebywał. Proszę o radę. A przy okazji wszystkiego dobrego w Nowym Roku (trochę późno ale szczerze).
Pozdrawiam :D

Zapomniałem o linku (roztargnienie)
http://www.sutivan.hr/iznajmljivaci/meri/index.htm
Gosia i Marek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gosia i Marek » 14.01.2012 14:46

Zgodnie z obietnicą my również chcieliśmy się zapisać do grona miłośników wyspy Brac. Przed wyjazdem mieliśmy wiele dylematów gdzie jechać, ale po przeczytaniu relacji nero nie było wątpliwości. Wyspa wspaniała, mam nadzieje . ze jeszcze tam wrócimy.Mieszkaliśmy na kampie w Sutivanie, ale odwiedziliśmy jeszcze Supetar i Milną, niestety nasz pobyt na Brac musielismy trochę skrócić ze względu na przygodę jaka nas spotkała w drorodze do Chorwacji. ( popsute auto czyli laweta).

Sutivan:)

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 14.01.2012 14:58

No nareszcie! Znalazłam kogoś, kto był na campie w Sutivanie :D
Gosiu i Marku, bardzo proszę o informacje na ten temat (jeśli nie chcecie na forum, to mój mail jest w profilu ;)).

Interesuje mnie zwłaszcza zacienie campingu i stan sanitariatów. Wiem już, że do centrum jest blisko (zdaje się jakieś 5 minut?) i do morza również. A jak daleko jest do ciekawych plaż (lubimy skałkowe - otoczakowe, ale też takie z półkami skalnymi)?
Ta plaża na Waszej fotce wygląda bardzo fajnie, a to chyba bardzo blisko campu.

Byłabym też bardzo wdzięczna za kilka słów o Sutivanie, Waszych wrażeń i opinii.

Z góry wielkie dzięki.
Pozdrav :papa:
Gosia i Marek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gosia i Marek » 14.01.2012 15:19

maslinka tutaj masz odpowiedz:)

forum/viewtopic.php?t=32818&postdays=0&postorder=asc&start=450

Dodam tylko, ze my nie szukaliśmy półek sklanych, bo byliśmy z naszym małym, ale ta plaża przy kampie jest całkiem fajna i nawet w sezonie na prawdę mało ludzi. Myślę, ze jak dobrze poszukacie to takie znajdziecie:)
Co do kampu i cienia, to różnie, ale jak będziecie jechać we wrześniu to miejsce w cieniu na pewno się znajdzie. Mój maż i kolega nie dawali rady na kampie w tym ukropie i szybko uciekali. Najlepiej wyjść rano, a wrócić wieczorem:) Kamp polecam, bardzo sympatycznie, właściciel tez o.k Ogólnie Sutivan strasznie nam się podobał ( a to nasz 5 pobyt w Chorwacji, więc trochę się widziało :) ) Tak szczerze to nie myśleliśmy , ze tam tak fajnie i pięknie będzie, wyspa pozytywnie nas zaskoczyła. Maslinka jak masz jeszcze jakieś pytania odnośnie wyspy to chętnie odpowiem. pozdrawiam
Gosia i Marek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gosia i Marek » 14.01.2012 15:21

Ta plaża na fotce to faktycznie przy kampie, ale tam było super, ale jak Wy odpalicie swój mega superaśny kajak, to pewnie te wszystkie plaże w pobliżu się schowają:)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 14.01.2012 15:43

Gosiu (czy Marku? ;)), dzięki za odpowiedź :)
We wrześniu niestety nie pojedziemy, tylko lipiec lub sierpień - pracuję w szkole...

Jakby co, to namiot możemy rozbić i w słońcu, mamy doświadczenie ;) Byleby camping fajny był :D Pomyślę jeszcze nad pytaniami ;)
Teraz zmykam na nartki :D

:papa:
Gosia i Marek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gosia i Marek » 14.01.2012 15:53

Maslinka, dodam jeszcze, ze kamp jest w samym miasteczku tzn. na jego uboczu, więc cisza i spokój ,a do miasteczka rzut beretem. Ale Ci dobrze z tymi nartami, w Kołobrzegu w tym roku jeszcze sniegu nie widzieliśmy:( pozdrawiam gosia
nero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nero » 14.01.2012 19:46

Gosia i Marek napisał(a):Zgodnie z obietnicą my również chcieliśmy się zapisać do grona miłośników wyspy Brac.

Załatwione ;)
Gosia i Marek napisał(a):Ogólnie Sutivan strasznie nam się podobał ( a to nasz 5 pobyt w Chorwacji, więc trochę się widziało :) ) Tak szczerze to nie myśleliśmy , ze tam tak fajnie i pięknie będzie, wyspa pozytywnie nas zaskoczyła.

Wiem, że to tak nieelegancko się upominać ale ... pamiętacie? klik :lol: ;)
Gosia i Marek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gosia i Marek » 14.01.2012 21:42

o.k już pamiętamy:)
sylwiucha
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sylwiucha » 15.01.2012 21:34

Witam wszystkich Miłosników wyspy Brać,
w tym roku naszym celem w Chorwacji jest wyspa Brać. Mam nadzieję ze tak jak wszyscy miłośnicy po powrocie z urlopu bedziemy odliczać dni do kolejnego urlopu na Brać. Ale zanim znajdziemy sie w tym uroczym miejscu prosiłabym o kilka wskazówek odnosnie noclegu dla większej grupy urlopowiczów tj. 16 osób - 4 rodziny 2+1 i 1 rodzina 2+2.
z góry dziękuje
Sylwia
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
nero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nero » 15.01.2012 23:16

sylwiucha napisał(a):Witam wszystkich Miłosników wyspy Brać ...

Witamy
na początek trochę o ofertach z np. .... Sutivan - KLIK.
agus78
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agus78 » 19.01.2012 14:07

Ja też czuję się nienasycona wyspą i w tym roku też m.in. Sutivan 8)
Decyzja zapadła i już nie mogę się doczekać! :lol:

Maslinko - na campingu w Sutivanie nie byłam, ale zapewniam że samo miasteczko bardzo urokliwe i z pewnością Ci się spodoba. Z resztą relacje na forum wspaniale oddają jego ducha.
Ja się w nim zakochałam......
Pojeździliśmy też trochę po wyspie, pozwiedzaliśmy, zobaczyliśmy inną "nieturystyczną" Chorwację i dopiero tu widać jej czar i urok.... Niewątpliwie tutaj chce się wracać!!!!
Tutaj czas się jakby zatrzymał...Nie ma tu tego codziennego pędu za kasą, tego stresu i ponurych twarzy zmierzających do pracy......
Ludzie życzliwi, nieznajomi mówią z uśmiechem "Dobar dan":)
Spokojne trochę senne nawet mieścinki napawają Cię takim spokojem i
pokazują prawdziwe piękno życia!!! To jest to, czego brakuje Ci na co
dzień, na co warto czekać przez cały rok.....

Wyspa ma swój specyficzny nieziemski zapach słońca, wysuszonej ziemi
zmieszany z ziołami i morzem!!! Coś pięknego.....

Z Wyspą jest jednak jeden problem.....uzależnia :wink: :roll:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 19.01.2012 23:09

agus78 napisał(a):Maslinko - na campingu w Sutivanie nie byłam, ale zapewniam że samo miasteczko bardzo urokliwe i z pewnością Ci się spodoba. Z resztą relacje na forum wspaniale oddają jego ducha.

Aguś, dzięki za opinię :D
Brac biorę poważnie pod uwagę :) I być może Sutivan.

Pozdrav :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Brač - strona 12
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone