Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Brač

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vex2
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vex2 » 29.06.2017 15:17

dids76 napisał(a):
Vex2 napisał(a):Widzieliscie juz wodny aquapark na urokliwej, glownej plazy w Sumartinie ? Genialny pomysl :? Dodatkowo co jakis czas podbijane jest cisnienie kompresorem co zapewnja mile doznania dzwiekowe.

Nie mam jak wkleic zdjecia ale po powrocie podziele sie nimi w mojej relacji :)

Apropos powrotu. To juz niestety jutro :(

Z moja rodzina na 6 w Sumartinie raczej nie dam rady. Orientujecie sie jak teraz wyglada oblozenie na prom Sumartin lub Supetar w goezinach potannych ? Duzo wczesniej trzeba byc ? Ten w Sumartinie jest strasznie maly :(

Widziałem tę "super atrakcję" :evil: w ubiegłych latach praktycznie codziennie tam plażowaliśmy, w tym roku tylko raz i jakoś nas tam nie ciągnie.
Wczoraj przyjechałem do Sumartinu ok 10:30 (prom odpływał o 11:00), kolejka była ale nie powinno być problemu z miejscem.
Pamiętaj że od jutra zmieniają się godziny kursowania promu. http://www.jadrolinija.hr/docs/default- ... f?sfvrsn=2

Dzieki za przypomnienie. Widzialem nowe rozklady dla wspomnianych miejscowosci. Wczoraj jak byl duzy wiatr i fale zwineli zamek. Dzis przez pol dnia zqmontowali jeden element :lol:
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 29.06.2017 17:42

gusia-s napisał(a):Plusów wychodzi znacznie więcej jak minusów :D
Jednak :idea:
Plusów wyliczyłaś faktycznie dużo więcej i to prawda. Jednak biorąc pod uwagę wyjazd z własnym domkiem, to osobiście nie pakowałbym się tam. Największym plusem tego kempingu, jest bez wątpienia lokalizacja i plaża ( naprawdę bardzo fajna część z parasolami, połączona jest z małą zatoczką ). Kemping na zdjęciach w necie wygląda super, jednak w rzeczywistości dupy nie urywa. Jest mały i nie ma bezpośredniego kontaktu z morzem :( . Osobiście wybrałbym miejsce gdzie mógłbym Jadran miec cały czas na oku :wink: Ten jeden minus, czyli brak możliwości postawienia przyczepy przy morzu, kasuje wszystkie plusy (oczywiście to moje zdanie).
gusia-s napisał(a):Czy tak wieje cały czas, czy akurat wczoraj podczas spacerku ... AdamZ pisał, że zbiera się na burzę?

Wczoraj faktycznie mocno wiało i to na całej wyspie. Na Vidowej było tylko 21 stopni i łeb urywało. Na dole na Złotym Rogu już 27.
Po powrocie, w Supetarze bałem się, że mi szklanki pospadają, więc musiałem je stale obciążać :wink:
A dzisiaj, lekki przyjemny wiaterek, piękna pogoda od rana, no cóż więcej powiedzieć - bajka :P
IMG_20170629_132909.jpg
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 29.06.2017 21:25

Habanero napisał(a):
gusia-s napisał(a):Plusów wychodzi znacznie więcej jak minusów :D
Jednak :idea:
Plusów wyliczyłaś faktycznie dużo więcej i to prawda. Jednak biorąc pod uwagę wyjazd z własnym domkiem, to osobiście nie pakowałbym się tam. Największym plusem tego kempingu, jest bez wątpienia lokalizacja i plaża ( naprawdę bardzo fajna część z parasolami, połączona jest z małą zatoczką ). Kemping na zdjęciach w necie wygląda super, jednak w rzeczywistości dupy nie urywa. Jest mały i nie ma bezpośredniego kontaktu z morzem :( . Osobiście wybrałbym miejsce gdzie mógłbym Jadran miec cały czas na oku :wink: Ten jeden minus, czyli brak możliwości postawienia przyczepy przy morzu, kasuje wszystkie plusy (oczywiście to moje zdanie)...
No też ciężko mi przełknąć ten defekt mając na uwadze stosunek cena/jakość :(
Nie mogliby dociągnąć tego kempu pod samą linię morza? tam tyle miejsca jest jeszcze :(

Habanero napisał(a): ... A dzisiaj, lekki przyjemny wiaterek, piękna pogoda od rana, no cóż więcej powiedzieć - bajka :P
IMG_20170629_132909.jpg

Już mnie nie drażnij :( czuję jak znów sypie się mój plan :evil: :evil:
Vex2
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vex2 » 30.06.2017 20:09

Sumartin port o 5:30 bylo 6 samochodow i ciezarowka. Z tego 3 samochody nie mialy wlasciciela :lol: wiec wjechalem jako 4 samochod w najciasniejsze miejsce na statku. O 6:00 prom byl w polowie pusty lub w polowie pelny. W soboty pewnie bedzie gorzej. Na trasie juz bylo widac zmozony ruch. W koerunku Chorwacji znacznie wiekszy. Na granicy ze Slowenia ok godziny 12 lub troche pozniej w porzadku w dwoch kierunkach ale w Wiedniu w strone Polski korek - godziny szczytu. W strone Chorwacji korki na rwmontach w okolicach Grazu. Plus duzy korek przez plonace Audi A4.
ELIMAR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ELIMAR » 01.07.2017 15:45

Może komuś się przyda :)
19657136_10213790229940302_8488289751193240297_n.jpg
21monika
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 21monika » 03.07.2017 06:25

W sobotę około 8 godzin na granicy Węgierskiej M7 staliśmy około 40 min. I dalej na bramkach po 20 min.
Do Szybernika w dużym ścisku pomykaliśmy. Na prom w Splicie bez większych korków 11,15 zapakowaliśmy się w kierunku Brać z tego co nasz współtowarzysz przeprawy promowej powiedział na Słoweńskiej granicy stali 2 godzin.

Pozdrawiam Monika
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 03.07.2017 08:00

Moi Drodzy Miłośnicy :)

Jeszcze się nie poddaje i mimo nie do końca spełniających nasze oczekiwania warunków kempingowych nadal tęsknie spoglądam w stronę wyspy Brac.
Podpowiedzcie mi proszę:
1) czy ta plaża jest tekstylna? czy ktoś z Was na niej był? https://goo.gl/maps/TPToii2cEZx
2) jeśli zechcę odwiedzić plażę poniżej Monastyru https://goo.gl/maps/Zd5u9AJ2WCE2 to gdzie najbliżej mogę zaparkować auto. Czy na którąkolwiek z plaż (na lewo bądź prawo od Monastyru) jest na tyle dogodne zejście aby znieść sobie kajak?
Adek99
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adek99 » 03.07.2017 08:43

gusia-s napisał(a):jeśli zechcę odwiedzić plażę poniżej Monastyru https://goo.gl/maps/Zd5u9AJ2WCE2 to gdzie najbliżej mogę zaparkować auto.

Oficjalny darmowy parking jest tutaj: https://www.google.pl/maps/dir//43.2615 ... !1e3?hl=pl
Ale widziałem kilka samochodów zaparkowanych tutaj: https://www.google.pl/maps/dir//43.2611 ... !1e3?hl=pl Nie zauważyłem tam żadnych znaków zakazu, czy nakazu opłaty, przynajmniej w czerwcu.
Do tej plaży po prawej stronie klasztoru jest łagodne zejście, spokojnie dacie radę z kajakiem.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 03.07.2017 10:34

Takie małe pytanko do bywalców Postiry. Jakie są godziny otwarcia sklepu przy "Sardinie" w Postirze? Chciałbym coś spróbować a nie chcę "pocałować klamki" :oczko_usmiech: :mrgreen:
AdamZ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamZ » 03.07.2017 12:25

Między 9 a 15 się na pewno nie odbijesz. Szukałem godzin otwarcia na paragonie sklepowym ale jakoś zapomnieli o tym szczególe, na stronce fabryczki też nic o tym nie wspominają. Robiłem tam dwukrotnie zakupy ok południa.
Malvka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Malvka » 03.07.2017 12:38

W tygodniu do 16, a w soboty do 13 jeśli dobrze pamiętam :)
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 03.07.2017 14:53

A co tam jest do zakupienia ? dajcie znać bo w tym roku niestety tragedia z jedzeniem... jak na razie nic nam głowy nie urwało.
AdamZ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamZ » 03.07.2017 15:21

Tu znajdziesz repertuar sklepu przy fabryce:
http://www.sardina.hr/en/products/
a tu przykładowe ceny
rachun1.JPG

1 kg dorady wyszedł z podatkiem 80 kun, u rybaka na targu brałem za 70.
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 03.07.2017 17:31

A co polecacie bo ze strony to widzę jakieś konserwy/puszki :), ja nie rybowy jestem więc się średnio znam.
AdamZ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamZ » 03.07.2017 18:55

Wszystko tam jest rybowe z tego co kojarzę. Korzystałem z bytności na wyspie i co dzień świeżą rybę w różnych postaciach, doprawioną lokalną oliwą i np rozmarynem z sąsiedniego krzaczora zażerałem. Z knajpowych atrakcji nie rybnych bardzo podeszło mi cevapcici w konobie Raj nad zatoką Murvica.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Brač - strona 92
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone