Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Brač

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
nero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nero » 14.12.2011 15:41

ania.mor napisał(a):dzięki!
i faktycznie w necie większosć filmików jest Twojego autorstwa.
czyżby to zamierzone działanie aby odstraszyć tłumy turystów?

No i masz czyli to te moje filmiki z wiatrem :oops:
Takich jest najwięcej, bo przy falach w końcu na morzu zaczyna się coś dziać.
Nie mam zwyczaju niczym odstraszać (na razie). Jest tyle pięknych miejsc, że się spokojnie wszyscy pomieścimy

ania.mor napisał(a):a jeszcze małe pytanko, czy wiadomo Ci coś na temat Willi Sofija, bo te kwaterkę mam na oku?

Przechodziliśmy koło niej zawsze idąc do zatoki.
Tak jak napisał krombocher - willa jest prawie na końcu osady, willowej części, czy jak kto woli dzielnicy Punta i najbliższa plaża to Ticja Luka.
ania.mor
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania.mor » 14.12.2011 15:55

a powiedz mi, proszę, czy w niedalekiej okolicy jest jakas konoba lub restauracja, w której mozna cos dobrego zjeśc i wypic a potem w krótkim czasie nierównym krokiem wrócić do apartamentu?
do sklepu to możemy jeździc samochodem ale do restauracji to juz niekoniecznie...
nero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nero » 14.12.2011 16:26

Oczywiście, że wszystko jest. Nie wiem tylko co masz na myśli pisząc w krótkim czasie?
Z Punty trzeba się przespacerować jakieś 800 metrów.
Masz tu prawie całą przyportową Povlję - przewiń sobie do czwartej minuty i patrz na parasole, markizy itp.
Filmik
ania.mor
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania.mor » 15.12.2011 07:45

a to spoko, taki spacerek jeszcze nikomu nie zaszkodził, nawet po lampce wina lub dwóch :wink:

jeszcze mam pytanko, która z plaż bedzie najbardziej odpowiednia dla dzieci, tzn. łagodne zejscie do wody i płytko przy brzegu?
mirek13
Podróżnik
Przygotowanie do wakacji 2012

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek13 » 15.12.2011 11:51

Witam miłośników wyspy.
Mam pytanie do nero, mkm lub innych cromaniaków, czy warto na wakacje zakwaterować się w miejscowości Milna czy może szukać coś w Sutivanie.
Link [/url]http://www.bracbookings.com/
apartament Roko (4 os. rodzinka)
P.s Nero świetna relacja. :roll:
nero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nero » 15.12.2011 22:07

ania.mor napisał(a):jeszcze mam pytanko, która z plaż bedzie najbardziej odpowiednia dla dzieci, tzn. łagodne zejscie do wody i płytko przy brzegu?

Na obie przychodziły rodziny z maluchami. Brzeg i samo zejście do wody nie jest takie samo na całej długości plaży (obu plaż), więc ocenisz sama w którym miejscu Twoje dzieci będą miały bezpieczniej. Woda jest na tyle przejrzysta, że szybko to zauważysz ;)
nero
Cromaniak
Re: Przygotowanie do wakacji 2012

Nieprzeczytany postnapisał(a) nero » 15.12.2011 23:22

mirek13 napisał(a):Witam miłośników wyspy.
Mam pytanie do nero, mkm lub innych cromaniaków, czy warto na wakacje zakwaterować się w miejscowości Milna czy może szukać coś w Sutivanie.

Witam
Nie znamy Twoich oczekiwań ... napisz coś więcej.

Moim zdaniem: każda miejscowość jest warta uwagi, ale zależy czego kto szuka i na czym mu zależy.
P.S. dziękuję :)

Kilka rzutów
Milna_Marina

Reszta miejsc poszła na pierwszą stronę.
Dają jakiś obraz, więc warto sobie pooglądać.
KLIK
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 16.12.2011 00:01

Co prawda Cromaniakiem jeszcze nie jestem, a na dodatek niestety do Milnej też nie udało mi się jeszcze dotrzeć (a zostawiałem ją na deser ; ), ale na moje wyczucie to bym celował w coś na południe od Milnej. W tym roku przyglądałem się intensywnie Osibovej z promu na Korculę. Wyglądała całkiem rześko :wink:
Pozdrawiam
K
mirek13
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek13 » 16.12.2011 11:22

Witam forumowiczów. Nero na wakacjach chcemy odpocząć od miasta, poszukujemy trochę spokoju ale też nie zupełnego odludzia (ze względu na dzieci, aby się nie zanudziły). Na wieczory trochę wizyt w knobach i długie spacery.
Może ktoś z kolegów i koleżanek wie jaki jest dostęp do plaż w Milnej ?
Sorry za te pytania ale to mój pierwszy raz w Chorwacji, a lubię mieć co nieco zaplanowane.

Krombocher - zatokę obczaję.
kotbury
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kotbury » 16.12.2011 12:12

mirek13 napisał(a):Witam forumowiczów. Nero na wakacjach chcemy odpocząć od miasta, poszukujemy trochę spokoju ale też nie zupełnego odludzia (ze względu na dzieci, aby się nie zanudziły). Na wieczory trochę wizyt w knobach i długie spacery.
Sorry za te pytania ale to mój pierwszy raz w Chorwacji, a lubię mieć co nieco zaplanowane.

W tym roku bylismy w Milnej "na wycieczce", więc nie mielismy okazji poznać wielu miejsc do kąpieli, to co widzieliśmy to dość długa i wąska plaża przy drodze, która prowadziła wzdłuż zatoki. Woda bardzo czysta, drugą tak czystą wodę widziałem tylko w Povlji. Sama plaża nie jest porywająca. Być może dalej są ciekawe miejsca, ale ich nie widziałem.
ania.mor
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania.mor » 16.12.2011 14:47

przekonaliscie mnie i klamka zapadła: jedziemy do Povlji do apartamentu Sofija

a i po zarezerwowaniu kwaterek właściciel napisał, ze w styczniu w ogrodzie przed domem zostanie zbudowany basen, wiec zapowiada sie interesujaco

relacje zdam po powrocie
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 16.12.2011 16:38

krombocher napisał(a):

Co prawda Cromaniakiem jeszcze nie jestem, a na dodatek niestety do Milnej też nie udało mi się jeszcze dotrzeć (a zostawiałem ją na deser ; ), ale na moje wyczucie to bym celował w coś na południe od Milnej. W tym roku przyglądałem się intensywnie Osibovej z promu na Korculę. Wyglądała całkiem rześko :wink:
Pozdrawiam
K

Naprawdę , świetnie sobie radzisz 8)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 16.12.2011 16:42

kotbury napisał(a):
mirek13 napisał(a):Witam forumowiczów. Nero na wakacjach chcemy odpocząć od miasta, poszukujemy trochę spokoju ale też nie zupełnego odludzia (ze względu na dzieci, aby się nie zanudziły). Na wieczory trochę wizyt w knobach i długie spacery.

W tym roku bylismy w Milnej "na wycieczce", więc nie mielismy okazji poznać wielu miejsc do kąpieli, to co widzieliśmy to dość długa i wąska plaża przy drodze, która prowadziła wzdłuż zatoki. Woda bardzo czysta, drugą tak czystą wodę widziałem tylko w Povlji. Sama plaża nie jest porywająca. Być może dalej są ciekawe miejsca, ale ich nie widziałem.

... Dalej też jest bezpłciowo :wink:
Normalne plaże są na południe od Milna - ok 3km. :D
mirek13
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek13 » 18.12.2011 22:37

mkm napisał(a):
kotbury napisał(a):

... Dalej też jest bezpłciowo :wink:
Normalne plaże są na południe od Milna - ok 3km. :D

Krombacher:
1. Czyli Sutivan będzie ciekawszy od Milnej ?
Wysłałem zapytanie do apartamentu Gubić ale przez tydzień nie dostałem odpowiedzi.
2. Może wiesz czy można tam zabrać psiaka ?
Pozdrawiam
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 18.12.2011 23:34

Czy Sutivan jest ciekawszy od Milnej to chyba rzecz względna. Mi się bardzo podobał. Na pewno ma do zaoferowania dużą ilość plaż. Od apartamentów Gubic zarówno w stronę centrum jak i w drugą stronę masz ich całe mnóstwo. Zresztą lokalizacja tych apartamentów jest taka, że będzie spełnione jedno z Twoich kryteriów - wizyta w konobie w centrum wiązać się będzie z przyjemnym spacerkiem. Tu masz wszystko jak na dłoni http://www.sutivan.hr/turizam_smjestaj.htm
Co do szczegółów dotyczących tych apartamentów to specjalistą jest Czesiek63 - jeden z pierwszych członków Klubu. Tu masz jego relację http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=30072 .
Pozdrawiam
K
Ostatnio edytowano 18.12.2011 23:38 przez krombocher, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Brač - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone