Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Brač

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 19.09.2016 06:01

borsalino4 napisał(a):
Mati2810 napisał(a):Wróciłem właśnie niedawno z wyspy Brać i jak najbardziej polecam. Byłem w miejscowości Postira. Bardzo podobała mi się plaża Mala Lozna. Podobało mi się też na Zlatnim Racie. Bo też tam pojechałem. Na wyspę Brać wrócę na pewno. :papa: :D

to może skrobniesz jakąś relację?:) mi też bardzo w tym roku Postira się spodobała

Podzielilbys sie inamiarami na miejscowke?
Min rozwazam na przyszly rok wlasnie Postire.

Musze caly ten watek przeczytac :)
kasia10285
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasia10285 » 19.09.2016 08:20

My w tym roku też byliśmy na wyspie, też w Postirze. Dokładnie w drugiej połowie sierpnia. Nie zwiedziliśmy wszystkich miejscowości, tak jak chciałam, bo brakło czasu, byliśmy 12 dni, ale dzieci i męża nie dawało się wyciągnąć z wody, poza tym przeszkadzały drobne komplikacje zdrowotne. Obejrzeliśmy Sutivan, Supetar, Bol, Splitską i Skrip z Dolem i ja osobiście byłam bardzo zadowolona z wyboru Postiry jako miejscowości wakacyjnej, no, może jeszcze Sutivan wchodziłby w grę, podobały nam się jego plaże, sama miejscowość też bardzo ładna. Bardzo byłam też zadowolona z wyboru kwatery u p.Gojko Banić. Świetnie położona, właściciele bardzo mili, bardzo pomocni, nie narzucający się, żadnych problemów. Do tego przepyszne ryby i wino w formie poczęstunku od Gojka. Z minusów ciężkawy w pierwszej chwili dojazd i brak stałego miejsca parkingowego, trzeba było "rezerwować" autem gospodarza, co było trochę uciążliwe.
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 27.09.2016 20:34

Szukałem... kombinowałem... a to Korcula, a to Vis.. może Pag, dugi otok ? wyszło jednak na to że za rok wracam na Brać do Povlji :), miejscowość urocza i sprawdzona a szukając innych miejsc zawsze jest loteria czy nie będzie wtopy... :). Ktoś jeszcze za rok wraca na tą sympatyczną wyspę ?:)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 27.09.2016 20:42

yzedef napisał(a):Szukałem... kombinowałem... a to Korcula, a to Vis.. może Pag, dugi otok ? wyszło jednak na to że za rok wracam na Brać do Povlji :), miejscowość urocza i sprawdzona a szukając innych miejsc zawsze jest loteria czy nie będzie wtopy... :). Ktoś jeszcze za rok wraca na tą sympatyczną wyspę ?:)

No nie mów... Serio?... 8O
:wink:

Szczerze mówiąc, jest to jedyna miejscowość w Chorwacji, do której wróciłam (stacjonarnie) po raz kolejny. Choć wcale nie jest idealna, oczywiście. :boss: Jednak ma ten swój niepowtarzalny dalmatyński klimacik. :)
Ale trzeci raz to byłoby dla mnie już za dużo. :oczko_usmiech:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 27.09.2016 20:53

yzedef napisał(a):Szukałem... kombinowałem... a to Korcula, a to Vis.. może Pag, dugi otok ? wyszło jednak na to że za rok wracam na Brać do Povlji :), miejscowość urocza i sprawdzona a szukając innych miejsc zawsze jest loteria czy nie będzie wtopy... :). Ktoś jeszcze za rok wraca na tą sympatyczną wyspę ?:)

Ja też wracam, tylko że u mnie to już chyba choroba, bo po raz czwarty :oczko_usmiech: :mrgreen:
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 27.09.2016 21:01

dids76 napisał(a):

Ja też wracam, tylko że u mnie to już chyba choroba, bo po raz czwarty :oczko_usmiech: :mrgreen:

A jaki termin bo może za rok coś walniemy ?:), ja jak zwykle przełom czerwiec/lipiec.
Plaże ładne dla dzieciaków... fajne zatoczki dla pontonu nawet tylko z wioseł no i jak dla mnie super dojazd.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 27.09.2016 21:44

Dokładnego terminu jeszcze nie mam, wszystko się rozbija o szkołę młodego. Chodzi do 6 klasy i jak na razie uj wie gdzie pójdzie, czy do 7 czy do gimnazjum, czy 7 klasa będzie u nas w szkole czy gdzie indziej :oczko_usmiech: :mrgreen:
Jak 7 zostanie u nas w szkole, albo zostanie siedzieć na drugi rok w 6 to jedziemy pod koniec sierpnia, tak jak w tym roku. Jak gimnazjum lub 7 w innej szkole, to jedziemy na koniec roku szkolnego. To może wtedy gdzie co walniemy :oczko_usmiech: :mrgreen:
ELIMAR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ELIMAR » 28.09.2016 06:24

:D No to sami znajomi na wyspę wracają :D
Jeśli nic nie stanie nam na przeszkodzie to w przyszłym roku też się zjawimy :D. Oczywiście w Povlji :D. I to byłby nasz 6 raz w tej małej .uroczej mieścince 8O
AdamZ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamZ » 18.10.2016 21:27

Witajcie. Dzięki Waszym relacjom z tej wyspy wkręciłem się i z rozpędu nakręciłem swoją rodzinę do zawitania w tym roku w Sutivanie. Przyznaję że Muliness mnie uwiodła swoim widzeniem tego miasteczka a Hepik przeważył szalę precyzując co i gdzie warto zobaczyć. Kolejne relacje jeszcze bardziej wyostrzały apetyt :) I tak naszą piątą Chorwacką wyprawę - pierwszą na wyspie - zakończyliśmy na Brač. Relacji z wyspy jest już chyba wystarczająco dużo więc w ramach wpisowego dorzucę jedynie kilka świeżych, niekoniecznie typowych, wrześniowych zdjęć.

Supetar w chmurach.
DSC020900001.JPG

Droga z Sutivanu do Mircy
DSC020840001.JPG

Zakamarki w Postirze
DSC020820001.JPG

Piaszczysta zatoka Likva, zachodni Sutivan
DSC020480001.JPG

Sutivan o zachodzie.
DSC02223.JPG
Ostatnio edytowano 19.10.2016 15:37 przez AdamZ, łącznie edytowano 1 raz
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 18.10.2016 21:55

:D fotki super, może napiszesz w międzyczasie coś więcej...
AdamZ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamZ » 18.10.2016 22:10

Dzięki :) Obawiam się że wszystko już zostało napisane i to w stylu którego mogę jedynie pozazdrościć. Z samej wyspy przywiozłem ok. 100 fotek a i te są w większości rodzinne. Poza tym oglądając np. relację Steftes "Tym razem .... podróz z komfortem 2016", widzę jak wiele się muszę nauczyć żeby zrobić choć zbliżone poziomem zdjęcie którego Brač jest warta :)
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 19.10.2016 12:24

Wybieram się do Sutivanu w czerwcu,nie mogę się doczekać ,także dzięki za fotki ! :)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 19.10.2016 13:06

andeo napisał(a):Wybieram się do Sutivanu w czerwcu

Oooo... 8O
:D
:papa:
kasia10285
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasia10285 » 19.10.2016 14:03

Ale to trzecie zdjęcie o d góry to chyba nie jest Sutivan..;)
AdamZ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamZ » 19.10.2016 15:39

Z mojego wczorajszego emocjonalnego wpisu :) mogło to nie wynikać że nieco pozwiedzaliśmy wyspę więc pośpiesznie uzupełniłem focie o opisy. Dzięki za uwagę.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Brač - strona 68
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone