Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Szkocji

Wielka Brytania (Anglia, Szkocja i Walia) jest w pełni otoczona wodą. W Wielkiej Brytanii akcenty zmieniają się zauważalnie co 40 km (25 mil). Szczególnie trudno jest wymówić jedno walijskie miasto. Llanfairpwllwlllandysiliogogogoch jest jedną z najdłuższych nazw miast na świecie. Stonehenge jest starsze niż piramidy - powstało około 3000 roku p.n.e.
KasiulaUK
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) KasiulaUK » 03.05.2012 12:09

Janie, masz racje ze mozna zwariowac na punkcie Szkocji bo to wyjatkowa kraina. Kiedy jeszcze mieszkalam w Polsce, od zawsze marzylam odwiedzic Highlands i Isle of Skye. I w koncu mi sie to udalo :-)

Obecnie do Szkocji mam 6h jazdy wiec nie jestem tam tak czesto jak bym chciala, ale bylismy juz w kilku miejscach i wciaz nie mamy dosc :-)

Sprobuje wstawic kilka zdjec:

Obrazek

Hebrydy Zewnetrzne, wyspa Harris

Obrazek

Wyspa Harris

Jesli Cie zainteresowałam to zapraszam na nasza stronę do tego linka:

http://www.katiraf.com/nasze-podroze/da ... ?showall=1

gdzie znajdziesz fotorelacje z 5-dniowej wyprawy na Hebrydy Zew. i Isle of Skye. Jest co ogladac :-)
KasiulaUK
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) KasiulaUK » 03.05.2012 12:16

Wszystkie nasze relacje ze Szkocji znajdziesz tutaj:

http://www.katiraf.com/nasze-podroze/daleka-szkocja

Mam nadzieje, ze skutecznie Cie przekonam do odwiedzenia tego cudownego zakatka Wysp Brytyjskich :-)

Obrazek

Zimowe Glen Coe

Obrazek

Wieczorny widok na Bena Nevisa

I sluze informacjami co warto zobaczyc, szczegolnie na wyspie Skye, Hebrydach i ogolnie zachodniej czesci Szkocji.
A jesli bedziesz mial czas to polecam Kraine Jezior czyli Lake District. Nie jest to Szkocja, ale jest tam rowniez pieknie...

Pozdrawiam,
Kasiula
(www.katiraf.com)
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 03.05.2012 17:18

KasiulaUK napisał(a):...

Witam Cię bardzo serdecznie.

Nawet nie wiesz, jaką frajdę sprawiłaś mi swoją wizytą. :D
Po pierwsze - to Twój debiut na naszym forum.
Po drugie - zdjęcia są fantastyczne, a zamieszczone linki odsyłają do bardzo ciekawych tematów.
Po trzecie wreszcie - liczę na to, że będziesz tu zaglądać, żeby napisać coś ciekawego, lub zamieścić jakiś piękny obrazek.

KasiulaUK napisał(a):Wszystkie nasze relacje ze Szkocji znajdziesz tutaj...

Byłem, widziałem, przeczytałem... :)

KasiulaUK napisał(a):Mam nadzieje, ze skutecznie Cie przekonam do odwiedzenia tego cudownego zakatka Wysp Brytyjskich :-)

Do tego nie musisz mnie przekonywać, chociaż nie będę ukrywał, że Twoje zdjęcia jeszcze bardziej mnie zdopingowały.

KasiulaUK napisał(a):Obecnie do Szkocji mam 6h jazdy...

To ja jestem w lepszym położeniu, bo mam tylko 2,5 godz. lotu. :lol:

Nieustannie zapraszam do naszego Klubu, oraz pozdrawiam Ciebie i Rafa (Rafała? :) )
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 03.05.2012 17:52

KasiulaUK napisał(a):Jeśli Cie zainteresowałam to zapraszam na nasza stronę do tego linka:

http://www.katiraf.com/nasze-podroze/da ... ?showall=1

Również pozwoliłem sobie tam zajrzeć.
Świetna strona ... cudne zdjęcia ! 8)

Pozdrawiam.
KasiulaUK
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) KasiulaUK » 03.05.2012 19:39

Ciesze sie ze zajrzeliscie, bo po czesci ta strona jest tworzona wlasnie dla Was. Aby pokazac gdzie warto pojechac i co zobaczyc.

Marzy mi sie, ze za jakis czas pojawi sie kolejna zakladka pt. Chorwacja :-) Ale mamy tam tak daaaaleko...
Pozdrawiam,
Kasiula
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 03.05.2012 22:59

KasiulaUK , świetna strona z pięknymi zdjęciami , aż się rozmarzyłem 8)
Z East Midlands wcale tak daleko nie jest :wink: , pierwszy raz odwiedziłem Chorwację tam właśnie mieszkając . . . da radę :D

Pozdrawiam
Piotr
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 07.05.2012 23:19

labusm napisał(a):1. Zamek w miejscowości Dollar
2. Monolit Pomnik Williama Wallace'a w Stirling - tego Wallace'a :)
Obrazek
3. wiadomo, wszystkim, że to zamek w Edynburgu
4. Początek Highlandów niedaleko Stirling

Widze że William Wallace ciągle ten sam :)

Obrazek

Pozdrawiam
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 08.05.2012 16:47

ziutt - odarłeś Wallace"a z całej tajemniczości. :lol:

Może masz jeszcze coś ciekawego?
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 08.05.2012 16:57

Przepraszam że odkryłem WIELKĄ tajemnicę :)
Mam sporo zdjęć z Edynburga ale na razie "robi się" relacja z Florydy.
Zapraszam
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=36284
labusm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) labusm » 08.05.2012 18:34

ziutt napisał(a):
labusm napisał(a):1. Zamek w miejscowości Dollar
2. Monolit Pomnik Williama Wallace'a w Stirling - tego Wallace'a :)
Obrazek
3. wiadomo, wszystkim, że to zamek w Edynburgu
4. Początek Highlandów niedaleko Stirling

Widze że William Wallace ciągle ten sam :)

Obrazek

Pozdrawiam

On nawet w wyszukiwarce google jest na fotkach, ani chybi etat ma państwowy
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 08.05.2012 18:45

ziutt napisał(a):Mam sporo zdjęć z Edynburga ale na razie "robi się" relacja z Florydy.

Zaglądam i na Twoją Florydę (ale ja to z tych tajniaków jestem :lol: ).
Obiecujesz przenieść się do Szkocji, jak tylko skończysz swój egzotyczny półwysep? :)
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 08.05.2012 19:07

Szczerze mówiąc chciałem zrobić relacje z "inkszych tałnów". :)
Ale pożyjemy,zobaczymy. :)

P.S. Tajniacy ujawniajcie się !
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 23.07.2012 19:03

Witam
Kończe moją relacje z Florydy i postanowiłem że następna relacja będzie z Edynburga.Będzie to odskocznia od skwaru,żaru,nowoczesnych hoteli i super samochodów do śniegu,zimna (bo byłem tam w styczniu) i całkiem innego "ducha" miasta.
Prosze o jeszcze trochę cierpliwości.Przeglądam zdjęcia,wysyłam je na fmixa i troszke czytam i przypominam sobie wiedze o Edynburgu.Relacja już niedługo.
Pozdrawiam
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 01.08.2012 22:36

Zapraszam na moją relację z Edynburga :)

Zima stulecia w Edynburgu czyli WOŚP 2010
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 12.10.2012 12:28

Najwyższa pora, aby reaktywować wątek i podzielić się (krótko) wrażeniami z miesięcznego pobytu w Szkocji, oraz (dłużej) fotkami, jakie udało mi się pstryknąć. Nie widzę sensu pisania tradycyjnej relacji (może i jest w tym odrobina lenistwa), będę więc zamieszczał od czasu do czasu jakieś ciekawostki, zdjęcia, słowem wszystko co wyda mi się warte zamieszczenia.
Ciekawsze zdjęcia pokażę w wątku fotograficznym, ale z powodu braku czasu i ilości materiału może to jeszcze trochę potrwać.

W Szkocji byłem po raz pierwszy, ale myślę, że nie ostatni. Stacjonowałem w sympatycznej wiosce Minard położonej nad Loch Fyne.

http://streetmap.co.uk/map.srf?x=198150 ... ll+&+Bute+[Town]&searchp=ids.srf&mapp=map.srf

Warunki obiektywne spowodowały, że musiałem ograniczyć się do hrabstwa Argyll, ale i tu była wystarczająca ilość pięknych okolic. Realizację planów związanych z nieco dalszymi wypadami (Highland) pozostawiam do następnego wyjazdu.

Samotna chata to typowy w Szkocji widok. Na początek trzy takie chatki. Druga jest niezamieszkała i pochodzi ze skansenu w Auchindrain, który mnie zafascynował, i do którego kilka razy będę jeszcze wracał.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wielka Brytania - United Kingdom

Klub Miłośników Szkocji - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies