mchrob napisał(a):Tak mi się właśnie przypomniało, że dwa dni temu minęło 40 lat od rozpoczęcia ZIO 1984.
te kiero napisał(a):mchrob napisał(a):Tak mi się właśnie przypomniało, że dwa dni temu minęło 40 lat od rozpoczęcia ZIO 1984.
Wchodziłem wtedy pod stół na stojąco, na chleb mówiłem beb, ale coś tam pamiętam, nawet więc niż coś, oczywiście najbardziej Vućko Jugosławia dała radę, ciekawe jakby dziś wyglądała, gdyby przetrwała w takiej formie, jak kiedyś.
piekara114 napisał(a):Chcę w lipcu odwiedzić Muzeum Tunelu i myślałam podjechać komunikacją miejską i google pokazuje mi prawie 1,5 h jazdy z okolicy miedzy Mostem ŁĄcińskim a Bistrick - na prawdę tyle to trwa ? czy google przesadza?
piekara114 napisał(a):Dzięki za potwierdzenie.
To będę musiał ruszyć samochód. A może coś ciekawego do zobaczenia (może być przyroda) w okolicy Sarajewa? Tak aby wraz z tym muzeum przedpołudnie zagospodarować skoro już auto ruszę...
piekara114 napisał(a):Źródła odpuściłam, bo dzieci się tam zanudzą, one raczej wyzwania potrzebują niż spacer wzdłuż potoków
Igman mam w planie na kolejny dzień jak już będziemy jechać do Splitu.
Na dziś plan jest mniej więcej taki:
środa: jesteśmy ok 12, chwila odpoczynku i centrum i wieczorem wyjazd kolejką na Trebević (myślę, czy jest sens na zachód słońca wyjeżdżać)
czwartek: muzeum tunelu + (??? pomysł na wodospad Skakavac lub jaskinię Orlovača), i popołudniu pokręcenie się po centrum + zachód z Żółtej Twierdzy.
piątek: Igman, kierunek Spilt z jakimiś postojami widokowymi.
Miałbyś jakieś uwagi, sugestie do tego pomysłu?
piekara114 napisał(a):... i centrum i wieczorem wyjazd kolejką na Trebević (myślę, czy jest sens na zachód słońca wyjeżdżać ...
piekara114 napisał(a):piątek: Igman, kierunek Spilt z jakimiś postojami widokowymi.
Powrót do Bośnia i Hercegowina - Bosna i Hercegovina