Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Sarajewa

Bośnia i Hercegowina to kraj, w którym obowiązują aż trzy języki urzędowe, czyli serbski, chorwacki i bośniacki. Państwo to nazywane jest Krainą w Kształcie Serca, ponieważ przy odrobinie wyobraźni i dobrych chęci właśnie taki kształt widać na mapie. Sahat Kula, czyli wieża zegarowa w Sarajewie, jest ostatnim zegarem w Europie, który pokazuje czas zgodnie z zegarem księżycowym.
lobsen
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lobsen » 16.07.2019 08:57

Hmm. Sprawdzę , dzięki.
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 16.07.2019 09:09

lobsen napisał(a):Hmm. Sprawdzę , dzięki.

Daj znać po powrocie jak się podobało :wink: Nocujecie 1 noc czy więcej ?
Apartament wydaje się świetny, a za 30 euro standard bardzo wysoki, opinie też są bardzo dobre :wink: Jedyne co, to do centrum daleko, ale traktuje go tylko jako nocleg tranzytowy, później 31 sierpnia mam zarezerwowany inny app już bliżej centrum za 45 e, za to z mega widokiem :smo:
lobsen
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lobsen » 16.07.2019 10:36

U mnie podobnie, nocleg i ruszamy dalej. Jeżeli będziemy wcześnie w mieszkaniu planujemy podjechać do centrum na kolację. I tutaj szczerze nie wiem gdzie i jak parkować. Dodatkowym ograniczeniem jest fakt, że mam zamiar w Bośni płacić kartą (jak to zrobić na parkingu?).
Jeśli ktoś to już przerobił proszę o wskazówki.
Możesz podesłać namiary na mieszkanie w cenie 45e? Jest opcja noclegu w drodze powrotnej.
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 16.07.2019 11:30

Co do kolacji mamy zamiar na szybko zjeść tutaj
http://www.mrkva.ba/
Jam patrzyłam to dosłownie 5 minut na nogach z apartmana :wink:

Droga powrotna przez Saraj nie była w planach, ale jak zobaczyłam ten widok to przepadłam :mrgreen:
https://www.booking.com/hotel/ba/best-v ... #hotelTmpl
lobsen
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lobsen » 16.07.2019 11:44

wiolek_lp napisał(a):Co do kolacji mamy zamiar na szybko zjeść tutaj
http://www.mrkva.ba/
Jam patrzyłam to dosłownie 5 minut na nogach z apartmana :wink:

Droga powrotna przez Saraj nie była w planach, ale jak zobaczyłam ten widok to przepadłam :mrgreen:
https://www.booking.com/hotel/ba/best-v ... #hotelTmpl

Ajjj. Wyprzedane!!! Szkoda, naprawdę extra widok.
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 25.07.2019 15:44

lobsen daj znać po powrocie jak sprawdził się Sarajevo Apartman :wink:
lobsen
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lobsen » 25.07.2019 18:28

Apartament leży na wylocie z Sarajewa. Rano to niewątpliwy plus.
Ostatnio edytowano 25.07.2019 18:33 przez lobsen, łącznie edytowano 1 raz
lobsen
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lobsen » 25.07.2019 18:31

wiolek_lp napisał(a):lobsen daj znać po powrocie jak sprawdził się Sarajevo Apartman :wink:

Sarajevo Apartment - ładne nowocześnie urządzone mieszkanie. Jeden pokój z aneksem kuchennym, drugi - sypialnia z wydzielonym pomieszczeniem dla dzieci z łóżkiem piętrowym. Wszystko bardzo ładne, nowe, czyste. Postój taxi po drugiej stronie ulicy dwupasmowej po lewej. Dojazd do centeum 15 MAREK.
Zameldowanie - sms do właściciela z info że czekamy pod bramą garażu (garaż pod budynkiem). Własciciel zjawia się po 15 minutach. Wymeldowanie polega na wystawieniu samochodu z garażu ( otrzymujemy pilota do garażu), cofnięciu się do do mieszkania, pozostawieniu kluczy na wieszaku i zatrzaśnięciu po sobie drzwi. Właściciel jest bardzo sympatyczny. Przyjeżdza z córką około 11 lat, która doskonale włada angielskim. Sam również mówi po angielsku ale twierdzi, że słabiej. Podobno jest oficerem policji w Sarajewie i w razie jakichkolwiek problemów można do niego dzwonić :). Pozdrawiam.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 26.07.2019 07:49

lobsen napisał(a):
wiolek_lp napisał(a):lobsen daj znać po powrocie jak sprawdził się Sarajevo Apartman :wink:

Sarajevo Apartment

App rzeczywiście świetny, tylko jak tam z komunikacją publiczną; szkoda, że to dzielnica bez tramwajów, do najbliższego przystanku 2km. Czyli faktycznie lepiej taxi.
Rero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rero » 26.07.2019 08:05

lobsen
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lobsen » 26.07.2019 08:08

Capture+_2019-07-26-09-05-43.png

Jeżeli kogoś nie interesuje centrum bo np. już był, 100 metrów od mieszkania jest ulica pełna knajpek, w których toczy się życie do późna. Co do komunikacji miejskiej w kierunku centrum to wklejam zrzut z ekranu.
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 26.07.2019 08:21

lobsen napisał(a):

Sarajevo Apartment - ładne nowocześnie urządzone mieszkanie. Jeden pokój z aneksem kuchennym, drugi - sypialnia z wydzielonym pomieszczeniem dla dzieci z łóżkiem piętrowym. Wszystko bardzo ładne, nowe, czyste. Postój taxi po drugiej stronie ulicy dwupasmowej po lewej. Dojazd do centeum 15 MAREK.
Zameldowanie - sms do właściciela z info że czekamy pod bramą garażu (garaż pod budynkiem). Własciciel zjawia się po 15 minutach. Wymeldowanie polega na wystawieniu samochodu z garażu ( otrzymujemy pilota do garażu), cofnięciu się do do mieszkania, pozostawieniu kluczy na wieszaku i zatrzaśnięciu po sobie drzwi. Właściciel jest bardzo sympatyczny. Przyjeżdza z córką około 11 lat, która doskonale włada angielskim. Sam również mówi po angielsku ale twierdzi, że słabiej. Podobno jest oficerem policji w Sarajewie i w razie jakichkolwiek problemów można do niego dzwonić :). Pozdrawiam.

Dziękuję za szczegółowe informacje, super, że apartman taki fajny, za tą cenę i takim standardzie u nas w życiu się nie znajdzie :wink:
lobsen
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lobsen » 26.07.2019 09:03

wiolek_lp napisał(a):
lobsen napisał(a):

Dziękuję za szczegółowe informacje, super, że apartman taki fajny, za tą cenę i takim standardzie u nas w życiu się nie znajdzie :wink:

Nie no, bez przesady. Zwyczajnie w polskim standardzie aktualnie budowanym.
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 26.07.2019 09:59

lobsen napisał(a):Nie no, bez przesady. Zwyczajnie w polskim standardzie aktualnie budowanym.

Hmm powiedz, mi gdzie znajdę do wynajęcia taki standard za 130 zł gdziekolwiek w Pl, a tym bardziej w rejonach turystycznych :wink:
lobsen
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lobsen » 26.07.2019 10:38

wiolek_lp napisał(a):
lobsen napisał(a):Nie no, bez przesady. Zwyczajnie w polskim standardzie aktualnie budowanym.

Hmm powiedz, mi gdzie znajdę do wynajęcia taki standard za 130 zł gdziekolwiek w Pl, a tym bardziej w rejonach turystycznych :wink:

Oj tak, zgadzam się z Tobą. Niewiele jest takich miejsc, zwłaszcza w stolicy haha. Natomiast w trasie do Saraj znalazłem mieszkanie za 80pln w Międzylesiu. Całkiem sympatyczne odnowione mieszkanko ale o niższym standardzie, oczywiście bez garażu choć z monitorowanym parkingiem. Na miejscu okazało się że właściciel pomylił się wstawiając ofertę. Lecz był ma tyle uczciwy, że nam ceny już nie zmienił --> właściwa cena za noc to 320 złotych :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Bośnia i Hercegowina - Bosna i Hercegovina

Klub Miłośników Sarajewa - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone