piekara114 napisał(a):Dzięki. Ja jestem nastawiona na pierwsze spotkanie i zwiedzanie. Auta nie chcę ruszać w tym czasie (2 noce).
Na 2 noce racja, ja jak niestety tylko 1 noc, więc przy wymeldowaniu rano i tak trzeba było by gdzieś auto zostawić
lotnikwsk napisał(a):piekara114 napisał(a):Dzięki. Jak tam na Krecie? bo accu pokazuje bardziej wiosnę niż lato...
Hejka
Takie pytanko na szybko, przemyciłaś jakieś muszelki w samolocie z Grecji? Czy lepiej nie ryzykować?
Z góry dzięki
wiolek_lp napisał(a):Przez przypadek trafiłam na app, z którego widok wbił mnie w ziemię Jest niespełna 1,5 km pieszo od Sebilj, ma prywatny parking, 2 sypialnie i dobrą, chociaż nie najniższą cenę - 45 e za naszą 4 w sierpniu. Jak zobaczyłam widok z balkonu zmieniłam nasze plany na powrót i zarezerwowałam kolejną nockę w Sarajewie ! Musiałam, zwyczajnie musiałam, gdy zobaczyłam ten widok Jak się sprawdzi to będę go polecać
nikaaa_87 napisał(a):Witam serdecznie. Miłośniczką Sarajewa nie jestem, ale postanowiłam zwrócić się do Was z prośbą o radę. Otóż, w tym roku po raz pierwszy nasza droga na południe Chorwacji prowadzić będzie przez Bośnię. Jadąc w tamtą stronę postanowiliśmy zatrzymać się w miejscowości Jajcr, pozwiedzać, przenocować i rano ruszyć dalej. Może moglibyście polecić mi jakąś ciekawą miejscowość na nocleg w drodze powrotnej? Bardzo spodobał mi się PN Una, ale z płw Peljesac to 6 godzin jazdy z dzieckiem, więc wątpię, żebyśmy zdążyli zajechać o takiej porze, aby na spokojnie pospacerować po parku. Będę wdzięczna za wszystkie wskazówki Duże miasta odpadają, bo podróżujemy z psami
majkik75 napisał(a):Nie mogę jeszcze dołączyć do tego klubu ale jeśli wszystko się uda, to po wakacjach już będę mógł ... Planuję w trakcie tegorocznego pobytu w Cro zajrzeć na 1 dzień do Sarajewa.
I pytania od razu techniczne:
- trzeba korzystać z parkingów strzeżonych, czy można spokojnie stawiać samochód takąe poza nimi?
- wart mieć te ich marki, czy można płacić EUR/kartą ? Głownie pewno chodzi o małe punkty gastronomiczne, zeby popróbować ich specjałów ...
dzięki z góry za odpowiedzi, pozdrawiam, Michał
te kiero napisał(a):nikaaa_87 napisał(a):Witam serdecznie. Miłośniczką Sarajewa nie jestem, ale postanowiłam zwrócić się do Was z prośbą o radę. Otóż, w tym roku po raz pierwszy nasza droga na południe Chorwacji prowadzić będzie przez Bośnię. Jadąc w tamtą stronę postanowiliśmy zatrzymać się w miejscowości Jajcr, pozwiedzać, przenocować i rano ruszyć dalej. Może moglibyście polecić mi jakąś ciekawą miejscowość na nocleg w drodze powrotnej? Bardzo spodobał mi się PN Una, ale z płw Peljesac to 6 godzin jazdy z dzieckiem, więc wątpię, żebyśmy zdążyli zajechać o takiej porze, aby na spokojnie pospacerować po parku. Będę wdzięczna za wszystkie wskazówki Duże miasta odpadają, bo podróżujemy z psami
wiolek_lp napisał(a):Ja na nocleg w Sarajewie wybrałam Sarajevo Apartman
https://www.booking.com/hotel/ba/saraje ... vo.pl.html
Skusiła mnie super cena -30e- za bardzo dobry standard A ponieważ tym razem Sarajewo traktujemy typowo tranzytowo nie zwracałam uwagi na lokalizację.
Przyjedziemy późnym wieczorem, a rano i tak trzeba się wymeldować, więc wtedy zaparkujemy na jakimś parkinu w centrum na 3 godzinki, "rozejrzeć" się po mieście i potem dalej w drogę
lobsen napisał(a):Wiolek_lp, kiedy będziesz w tym Apartamencie? Pytam ponieważ również mam tam rezerwację 22-go lipca. W adresie nie mam podanego nr budynku nr mieszkania. Jest tylko ulica. Jakbyś była wcześniej może posłałabyś mi przez WatsApp lokalizację?
Powrót do Bośnia i Hercegowina - Bosna i Hercegovina